Assassin's Creed - a Vikings zeneszerzője is besegít

  • Írta: fojesz
  • 2020. május 12.
  • Hír
Link másolása
A történelem egy újabb darabkáját dolgozza fel az Assassin's Creed: Valhalla, a Ubisoft pedig nem bízta a véletlenre a zenei aláfestés elkészítését: leigazolták a Vikings zeneszerzőjét, Einar Selviket is.

A Ubisoft német üzlete egy fokkal több infót osztott meg az Assassin's Creed: Valhalláról, mint kellett volna, így idő előtt kaptunk híreket a játék szezonbérletéről (illetve az abban helyet kapó Beowulf-kiegészítőről), valamint innen tudtuk meg, hogy kik felelnek majd a zenei aláfestésért az idén megjelenő epizód esetében.

Mint kiderült, a kiadó nem bízta a véletlenre a vikinges témákat, Sarah Schachner (Call of Duty: Modern Warfare, Assassin's Creed: Origins) és Jesper Kyd (Borderlands 3) munkáját ugyanis  Einar Selvik segíti majd, aki a Vikings című sorozaton dolgozott rengeteget korábban. Selvik változatos feladatköröket látott el a széria zenei csapatában, 11 epizód zenéjét pedig ő maga szerezte.

Reméljük, hamarosan alaposabb ízelítőt is kapunk a munkájából: habár a PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X-re készülő Valhalla első gameplay trailere csalódás volt, a készítők szerint nincs okunk aggódni, rengeteg mindent mutatnak még a játékból. A Ubisoft egyébként júliusban tartja az E3-pótló műsorát, erről itt írtunk bővebben.

"Legalább" 30 fps-sel fog futni

Habár a múlt heti Inside Xbox során a Microsoft több játéknál is megemlítette, hogy azok milyen framerate-tel fognak futni (a DiRT 5 például 120 fps-t ígér), az Assassin's Creed: Valhallánál hiányzott ez az információ. A dologra végül az Eurogamer portugál szárnya kérdezett rá, a kiadó pedig az alábbi választ adta az Xbox Series X-változat kapcsán:

"Jelenleg azt tudjuk garantálni, hogy az Assassin's Creed: Valhalla legalább 30 fps-sel fog futni. A játék sokat profitál majd a gyorsabb töltési időkből, aminek hála a játékosok rezzenéstelenül tudják beleélni magukat a történelembe és a világba, ezenkívül szebb grafikával rendelkezik, amit az Xbox Series X hardvere tesz lehetővé. Már alig várjuk, hogy 4K-ban láthassátok azt a gyönyörű világot, amit megalkottunk!"

Habár a fenti közlemény alapján nem kizárt, hogy kapunk egy olyan üzemmódot, ahol magasabb framerate mellett játszhatjuk a játékot Xbox Series X-en, a fókusz látszólag a 4K-30 fps kombináción van. Ezek után kíváncsiak vagyunk, mi lesz a helyzet a többi platformon.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...