Frissítve: Tényleg készül a Mafia: Trilogy

  • Írta: Baloo
  • 2020. május 13.
  • Bejelentés
Már jó ideje keringtek különféle pletykák a neten a Mafia-sorozattal kapcsolatban, de mától vége a találgatásoknak, hivatalosan is készül Mafia: Trilogy. A jó hír mellé egy rövid előzetes is érkezett.

A beszédes név arra enged következtetni, hogy nem csak a Mafia II és Mafia III korábban hitt újrakeverését kapjuk meg, hanem a trilógia eddigi összes megjelent részét.

A 2K Games és a Hangar 13 munkatársai hivatalosan május 19-én este 6-kor tervezik leleplezni, hogy mire is számíthatunk majd a gyűjteménnyel kapcsolatban, azonban a célplatformokat már most elárulták. A Mafia: Trilogy PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re is érkezik majd valamikor (feltételezhetően idén), utóbbin Steamen és az Epic Games Store áruházban is elérhető lesz.

Update! Habár a formális bemutatóra a jövő hétig várnunk kell, a Microsoft idő előtt fellőtte a Mafia: Definitive Edition és a Mafia II: Definitive Edition adatlapjait. A jó hír az, hogy a Hangar 13 srácai egyáltalán nem alibizik el az első rész felújítását, legalábbis az első screenshotok alapján pazarul fest a játék:


A Mafia második és harmadik részén érthető módon nem kell majd ennyit dolgozni, ezt tükrözik az adatlapokon szereplő megjelenési dátumok is - már ha azok nem placeholder időpontok. Eszerint a Mafia II felújított kiadását már május 19-én elérhetjük majd, míg a Mafia: Definitive Edition augusztus 28-án érkezik csak.

35.
Sandic1994
#31: Szia!
Szerintem sokaknak már az nem tetszett, hogy fekete bőrű kakartert irányítasz benne. Én nem vagyok grafikab*zi, de akik igen, azt mondják, az is a játék egyik gyengéje. Ami a legtöbbeknél kiverte a biztosítékot, az a játékmenet. Néhány fő küldetést leszámítva abból áll a játék, hogy elmész egy raktárba, ott kárt okozol a terület vezetőjének, kinyírsz mindenkit, a végén a terület fejesét, majd mész a következő területre, és kezded előlről. Az AI szörnyen buta, gyakorlatilag ki tudsz nyírni végtelen mennyiségű embert úgy, hogy fedezék mögé bújsz, fütyülsz, odamegy az ellen, te meg leszúrod. Majd ezt ismételgeted, le sem szarja az AI, hogy amikor odamegy, esetleg már hegyekben fekszenek a földön a társai. Azért a történetre rámentek, és amikor elfoglalsz pár területet, akkor mindig jön egy nagyobb küldetés átvezető videóval, amikor már főbosst kell kinyírni, az már változatosabb, csak ilyenből nem sok van sajnos, a játék nagy része az előbb említett önismétlő területfoglalással megy el, és ha azokat nem csinálod meg, nem is haladhatsz tovább a sztorival. Én megvettem hozzá a DLC-ket is, az igénytelenségre ott is láttam példát, például az egyik pályán a vízesés hatalmas pixelekből állt, nemi s vízesés volt, hanem pixelesés. DLC-kben 3 különböző történet van, az egyik egész jó, a másik közepes, a harmadik szerintem nevetséges. Az összes küldetést megcsináltam benne, igaz kiplatinázva nem lett, csak kb. a trófeák 85%-a, cirka 65-70 órám volt a játékban. Engem ami nagyon megfogott, az maga a játék hangulata, a zenék nagyon betaláltak, néha még belépek a játékba, és csak úgy kocsikázok céltalanul, hallgatom a rádiót. Az első pár óra után én is otthagytam a játékot, de aztán 1-2 hónapra rá adtam neki még egy esélyt, és akkor beszippantott, a hibái ellenére is. Viszont megértem azokat, akiknek nem tetszik, másabb irányba mentek el, mint a korábbi részekben.
34.
Kawada
#23: Én pedig arra értettem, hogy te tavaly egy rakás ennél fosabbal játszottál (grafikailag is), amit fillérekért basztak hozzád bundle-ben, amik nem 17 éves címek, ha nem esett volna le.
33.
hedzsooo
#24: Én abban bízom hogy az első tényleg tisztességes, ütős remaster-t kap és amennyiben jól fogy, akkor a 2. + 3. rész is átesik majd valami komolyabb fejlesztésen, azok persze nem csak a grafikában, hogy végre azoknál is teljes lehessen az élmény.., Mert amúgy a 2. rész története is baromi jó, a 3. viszont én sem mertem belekezdeni, mert a játékmenete túlzottan laposnak tűnt nekem is, pedig a grafikája szép annak is, meg a történet sem lehet annyira rossz ott sem.
32.
kryszisz
#29: Amúgy szomorú igen, hogy csak a remény maradt a mai világban. Már most azon aggódom, hogy a CP2077 kapcsán min fog kiborulni a bili-.- amúgy szó se róla, én is felültem arra a bizonyos vonatra, mert - mint említettem alant - nekem kimaradt az első rész, de ebben a köntösben nagyon szívesen pótolnám. Plusz nincsenek prekoncepcióim, mivel nem játszottam a 3. résszel, így nem tudom miféle csapat ez:D
31.
LiquidSnake
Bocsánat a tripla posztert de sajnos nincs szerkesztes opcio. En mivel sosem jatszottam a 3ik resszel elarulnatok nekem miert ekkora az utalat korulotte? Mi ment felre? Anno az elozetesek meg gameplay alapjan nekem tetszett.
30.
LiquidSnake
#29: Egyebkent ez is ennek a jateknak az erdeme es elarulja a nagysagat hogy par kep alapjan ami pofas de persze lehet csaloka mennyi ember ugrott fel a hype vonatra es meg potszerelvenyt is kellett inditani utana hogy felferjen mindenki. Orulok neki, hogy nem csak szamomra volt ekkora elmeny es hagyott bennem ilyen mely nyomot.
29.
LiquidSnake
#28: Szerintem mindenki abban remenykedik hogy egy remastert csak nem lehet tan elbaszni mint pl. egy uj jatekot. Nyilvan meg rengeteg dolgot kell/fogunk megtudni es nagyon remelem en is hogy nem megy at hatalmas meglepetesbol annal sokkal nagyobb csalodasba ez az egesz. Bizakodjunk, ez maradt nekunk a mai vilagban :'D
28.
kryszisz
#27: Természetesen a hatáskeltés miatt pimpeltem fel a mondókámat, nincs mit tenni, szeretek teátrális lenni na. Csak azt mondom, hogy senkiben egy fikarcnyi kétely nem fogalmazódott meg ahogy látom, ami furcsa, tekintve, hogy eddig mennyire szidta mindenki a fejlesztőket. Példának okáért nekem a KotOR a kedvenc játékom, de ha most kiderülne, hogy a jelenlegi BW dolgozik egy remake-en, hát eléggé fenntartásokkal kezelném a dolgot.
27.
LiquidSnake
#26: Szerintem pont mindenki leszarja jelenleg a hangar 13at. Ezt amit irtal sehol se lattam. Mindenki maganak a tenynek orul hogy az elso resz remastert(?) kap. A jatek a lenyeg nem a fejlesztocsapat jelenleg szvsz.
26.
kryszisz
Azért érdekesek az emberek.

Hangar 13 megítélése a Mafia 3 után: Fúú, rohadjon meg az egész bagázs, tönkretették a széria renoméját, soha többé ne nyúljanak a címhez, sőt, húzzák le a rolót!!!!

Hangar 13 megítélése miután kiadtak pár képet, amik egyáltalán nem bizonyítják, hogy a felújítás így fog kinézni, vagy hogy jó lesz egyáltalán: Ááá, ezaz srácok, legjobbak vagytok, így kell újrakiadást csinálni, mindenkit szétaláztok ezzel!!!!

Most akkor hogy is van ez kéremszépen?D
25.
LiquidSnake
#15: Ugyanígy érzek. A valha letezett egyik legjobb játék minden szempontból. Még mindig vissza tudom mondani szinte az egész monologot a végéről és mikor rákezd a zene... Könnyek és libabőr.
24.
Brenor
Szerettem az első részt a története, küldetései és a viszonylag nagy bejárható területe miatt, írtó hangulatos volt. Felújított változat képek alapján nagyszerűen fest. Második része óriás csalódás volt a számomra, mert szarrá vágták a játékot, a bejárható terület kisebb volt, mint az első részé, nem volt benne freeroam, ami wtf egy sandbox játéknál. Egyszer vittem végig és nem is foglalkoztam vele többet. Harmadik részét is vártam, de a sok csalódott írások, vélemények miatt inkább bele se kezdtem. Emiatt csak az első rész felújítását várom igazán.
Ha már mafia, de jó lenne egy 30-as vagy 40-es évekbe játszódó red dead redemption 3, ahol folytatnánk a Jack Marston történetét.
23.
crytek
#22: Ja igen rég kötekedtél már ,értem.. Grafikára írtam ha nem esett volna le.
Resident Evileknél sem a 3 pixeles első részeket pimpelték fel hanem újrairták az egészet...ezekkel már nem lehet mit kezdeni max fikarcnyit szépíteni rajta ,de az nagyon kevés ide
22.
Kawada
#19: Tavaly te egy rakás ennél fosabbal játszottál amiket fillérekér basztak hozzád bundle-ben, és azok bem 17 éves játékok...
21.
crytek
#20: 5 nap a leleplezésig gondolom akkor mind a 3-ből kapunk valami gameplay-t Bár az emberek 90%-át tuti csak az első érdekli ebből a trióból (már ami a felújítás részét illeti)
20.
Stranger
#17: Érdekes hogy nem hájpolják annyira. Konkrétan egy új Mafia játékról beszélünk, egy teljes remake. Kb. semmit nem emelhettek át az első részből. Kíváncsi vagyok hogy a szinkronnal mi lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...