Nézz bele a Mafia II: Definitive Edition első perceibe!

  • Írta: Baloo
  • 2020. május 19.
  • Videó
Link másolása
Az ígéretek szerint ma este leplezik le a Mafia: Trilogyt, ám ahogy az ilyenkor lenni szokott, idő előtt szivárognak ki belőle a látnivalók. Most a második játék újrakevert kiadásának az első pár percét leshetjük meg.

Az ígéretek szerint ma este 6 órakor rántják le a leplet a Mafia: Trilogyról, amely a Mafia II és Mafia III mellett az első rész teljesen remake-elt kiadását is tartalmazni fogja - igaz, az utóbbit valószínűleg csak később kapjuk majd kézhez. A sorozat második és harmadik epizódjának a definitív kiadása viszont, nagyon úgy tűnik, hogy már ma este elérhető lesz.

Habár a bemutató még odébb van, az első látnivalók már elkezdtek szállingózni hozzá. A fenti videó azt mutatja meg, hogy milyen látványra számíthatunk majd, ha egy PlayStation 4 Prón pörgetjük a Mafia II: Definitive Editiont. Amennyiben részletesebb összehasonlításra vágytok, akkor pedig erre tessék:

Nem maradt a harmadik rész újrakiadása sem friss előzetes nélkül. Itt számíthatunk - érthető módon - a legkisebb látványbeli előrelépésre, de legalább várhatóan a csomag része lesz az összes eddig megjelent DLC is.

A Mafia II és Mafia III: Definitive Edition megjelenését a mai napra, míg az első rész remake-jét augusztus 28-ra pletykálják, méghozzá PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Maradjatok velünk, ma este minden kiderül!

42.
42.
hedzsooo
Aki korábban már megvette a MAFIA 2-3-at, azoknak PC-re ingyenes ezek a felújított változatok, szóval nem értem miről brekegnek eggyesek itt a komment szekcióban! XD :D
41.
41.
godach
#39: Első szabály: Mindig, minden részt sorba játssz mert az apró utalások az előző részből nagyon fel tudják dobni a játékot. Pl találkozni egy mellékszereplővel vagy megtudni mi lett vele.
Második: Soha ne játssz egy sorozatból egymás után két résszel. Bármennyire is jó valami, nagy esély van hogy becsömölsz tőle, főleg ha tömény is. :D
40.
40.
#39: Hát, ha így naivan nekiáll az ember, hogy kezdésnek csak megy előre benne, akkor sokkal, de sokkal emberbarátabb a 2, mint az 1. Hogy nem olyan rotty az autóvezetés, mint az előző részben az biztos, de valahogy úgy adja magát, hogy azt a célt, amit betölteni kíván (odamenni), azt jól betölti. Tehát "szarnak se szar". Nekem tetszett benne, hogy nem vonja el semmi a figyelmem a haladásról és valahogy a pacing, a bemutatásra került dolgok és az idő múlása az évszakokkal nekem egy érdekes hasonló játékká állt össze. Először putriban laksz, utána már kacsalábon forgó palotában, utána meg... meglátod. Szerintem meg lehet ezt nézni, de nem érdemes brutál, mai értelemben vett open world + keresgélős élményt várni. Olyan, hogy van egy eleje, meg van egy vége és nekem karcolt egy vonalat az agyamba, ahogy a vége lement. Másnak is. De jól lehetett benne lőni, jól lehetett menni, ruhákkal meg kocsikkal szarakodni, de ezen a ponton kirugták az ajtón a játékot és ennyi ment bele megjelenésig.
39.
39.
Chrysh
#38: Felb*szott rendesen az autóverseny, de nem az volt az oka, hogy letettem a játékot, egyszerűen csak eluntam.

De volt más is amit csak sok-sok évvel később pótoltam, pl. én az Elder Scrolls vonalat erősítettem az Oblivion kivesézésvel, viszont utána a Fallout 3 alapjaiban annyira hasonlított az Oblivionhöz, hogy az is untam mint a retket. Meg is érte várni vele egy picit, mert másképp állok hozzá a sorozathoz.

Na valami ilyen visszamenőleges paradigmaváltás várok a Mafia 2. részetől is, ha belevetném most magam.
38.
38.
#37: Jaj, az autóversenyben van egy rövidebb út. Amúgy, ha így nézed, akkor a 2 is lineáris és hiába az ow, csak azért van, hogy abban menjünk a-ból b-be autóval. Pl nem tudsz felszállni egy villamosra, vagy úgy ténykedni, mint a GTA 3-ban. Mehetsz össze-vissza, de nem találsz ezer ismétlődő tevékenységes ikonokat. Mai szemmel biztos fura, de pl a Mafia 2 nem az a farmolós ow játék, mint ma vannak és ezért bejöhet valakinek.
37.
37.
Chrysh
Nem tudom, kénytelen vagyok azt a flame-t szítani akaratlanul, hogy nekem bizony a Mafia egyáltalán nem jött be szemben mondjuk a GTA 3-mal. Míg utóbbi toltam rendesen, az előzőt az autóverseny után abbahagytam és vagy 3-4 évvel ezelőtt voltam hajlandó befejezni és még most se értem, mire ment ez a nagy áradozás.

Az szerintem pl nem igaz, hogy a Mafia egy nagy, színes, gazdag nyílt világgal rendelkezik, mert rendeben végigmegyünk mindenütt amíg felküzdjük magunkat a létre legaljáról, de ezen kívül majdhogynem semmiért sem érdemes bejárni a területeket. Az egész nyílt világ is csak azért van, hogy a lineárisan bedobált küldetések során egy nagyobb területen juss el a küldetéspontokig, hisz maga a küldetéssorozat lineáris, hiába kanyarodsz akármerre.

A sztori persze fordulatos, de csak a gengszersztorik szintjén, amik nehezen hoznak lázba. A Keresztapa sem érdekelt soha.

Ennek ellenére viszont ez egy jó alkalom, hogy belelessek a 2. részbe, hátha ez valamivel érdekesebb lesz akármit illetően az elődhöz képest.
36.
36.
crytek
#29: Nem én mondom hanem a józan ész.. És nem olyan biztos, hogy olyan Mafia 1et kapunk mimt szeretnénk. Pl az autóversenyes küldi eleve full low lesz az új engine miatt..

"A Mafia: Definitive Edition egy teljes körű remake lesz, amely alatt egy teljesen új motor duruzsol. Ennek köszönhetően 4K/HDR-minőségű látvánnyal és átvezetőkkel, vadonatúj sztoritartalmakkal és játékmenetet érintő újításokkal találkozhatunk majd, mint egy nagyobb Lost Heaven, a vezethető motorkerékpárok a gyűjthető tárgyak és ehhez hasonlók. A gameplay-t állítólag igyekeztek úgy felfrissíteni, hogy egyaránt szórakoztassa a szériával újonnan ismerkedőket és a veterán játékosokat is.
Az ígéretek szerint a június 6-án megrendezésre kerülő online PC Gaming Show-n többet is láthatunk majd az újjászületett játékból, aki pedig előrendeli a megjelenés előtt, az megkapja a The Chicago Outfit csomagot olyan kozmetikai tárgyakkal, mint a Smith V12 limuzin, a Gold Semi-Automatic pisztoly skin vagy az alább látható The Don felszerelés."
33.
33.
PiszkosFred
#31: A legjobb, ha a harmadikkal kezdi, majd halad visszafelé, úgy fokozódik az élmény. :)
29.
29.
PiszkosFred
#28: Ezt állítod te, én meg azt, hogy meglátjuk.
28.
28.
crytek
#27: Első rész remake azaz "egy full új game" .Emiatt nem fog járni az első rész tulajainak.
27.
27.
PiszkosFred
#25: Szóval csak nyugi, akinek megvan az 1-2-3 bármelyike, megkapja a hozzá kapcsolódó def. kiadást. Az első rész esetében majd aug végén, nyilván.

https://i.imgur.com/1SoFtiE.jpg
26.
26.
DarkLord
#23: Ha ennyit kérnek az első részért, akkor tuti megcsinálják fullra a látványt és tényleg valós képek voltak, amik napvilágot láttak.
25.
25.
PiszkosFred
#5: Ingyen megkapod. Nálam megjelent, mind a Mafia III. és mind a Mafia II. def. edition ott figyel a steam könyvtáramban (a 3. rész esetében lecserélte a III-ast, a 2. résznél az eredeti "classic" lett és megkaptam mellé külön a II. def. kiadást).

A 2. esetében kellett egy óra a permier után, mire megjelent.
24.
24.
DarkLord
#19: 5-6 évet vársz a magyarításra, mikor fél év alatt meg lehet tanulni simán angolul? :D
23.
23.
Guba32
10 490.- külön a 2. és a 3.
Az első külön 13 490.-
A 3 rész együtt 20 990.- Boxon.
22.
22.
crytek
#21: Ott van a Saints Row 3 remastered az a másik véglet ..nem elég hogy kb csúnyább lett mint az eredeti de mentek epiche pénzért pucsitani + nem jár freebe senkinek :)

Nem mellesleg beárazták a Mafia 1 Definitive-et steamen 39.99 euro
21.
21.
kryszisz
Sokkoló lehet egyeseknek (még magamnak is), de most én is cryteknek adok igazat. Mármint abban, hogy azoknak, akiknek megvan eredetiben a 2. rész, azoknak ezt ingyen kellene kapni, mint például a Bioshock esetében. De ennél a Pro enhanced dolgai is többet adtak (4K-HDR), amik meg konkrétan egy patch formájában jöttek a játékokhoz. Persze PS4-re beszerzem majd, mert szerettem anno a 2. részt (az első meg szégyenszemre ki is maradt), de ha lenne PC-m, és meglenne a játék tuti nem ruháznék be erre.

#19: hát ha valaki azért várja ezt a kiadást, mert tartalmazza a DLC-ket, az rendesen pofára fog esni. Egyik rosszabb mint a másik:D
20.
20.
FrankBlack
#14: Én sem láttam a saját könyvtáramban. Az áruházban rákerestem, és ott azt irta, hogy már a steam könyvtáramban van. De nem volt. Rányomtam a telepitésre, és most már ott van, és telepiti.

Közben a mafia 3 meg sem külön tételként jelenik meg, hanem az alap játékot frissiti a definitve edition-re.
19.
19.
crytek
#17: Azért azt ne felejtsük el, hogy ha azt nézed nem patch-et kapsz ingyen.
Ugyanis ezek a kiadások tartalmaznak minden dlc-t nekem pl a Mafia 3 sima volt szóval most eleve nyertem egy Season Pass-ot a Mafia 2.nél pedig szintén nyerte a dlc-ket akinek semmi se volt meg..
Grafikában semmit se vártam főleg egy Bioschok után a déc-k viszont jól jöttek..

Mafia 3 esetében már csak olyan 5-6 év és tolhatom is addigra a magyarítása csak elkészül :)
17.
17.
prodigy1990
Igazat adok crytek-nek a kommentszekcióban.
A Mafia 2 definitive kiadás kb. az a szint, amit például a Nexusmods oldalán raknak össze modderek.
Ezért pénzt kérni egyenesen sértés, az emberek hülyének nézése.
Még a kivágott tartalmakat sem rakták a felújított kiadásba.
Akinek megvan az eredeti 2. rész, annak egy patch formájában kellene ingyen odaadni.
Akinek nincs meg, annak érthetően pénzért.
Ebben a felújításban nulla az érdemi munka.
14.
14.
Macifasz
#13: Igen? Nocsak. Én kb. 2 perce néztem a Steam könyvtáram, és azt leszámítva, hogy az alap verzióm mögé oda lett írva, hogy "classic" nem látom a Definite kiadást. :-(
11.
11.
DarkLord
Upsz ez most néz ki úgy ps pro-n, mint anno pc-n :D Kis túlzással persze. Szóval ennek a dolognak semmi értelme magyarul. Én imádtam a 2. részt bárki bármennyire húzta le én a karaktereket a történet mesélést is szerettem és a játékmenetet is. De ezt tuti nem veszem meg. A 3. részt, pedig még ingyen se fogadnám el mégegyszer (ps plus-ba volt így van meg). Az első rész nézzen így ki, mint most ez a 2. rész és akkor kasszát robbantanak vele. Ha netán dobozosan egybe beletolják a 3 részt, akkor viszont megveszem az 1 és 2 miatt, de külön nem venném meg a kettőt amúgy.
10.
10.
crytek
#8: Nincs forma. Bioshickot is ingyen adták ez meg ugyanolyan semmi mint az volt
8.
8.
logic5
#5: Ismét hozod a formád :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...