Leszámol a Microsoft az ajándék letöltőkódokkal

  • Írta: fojesz
  • 2020. június 9.
  • Hardver
Link másolása
Nem verte nagydobra a Microsoft a Digital Direct nevű kezdeményezését, amelynek keretein belül nem ad többé letöltőkódokat az Xbox-konzolok mellé - az ajándékba járó tartalmakat a gépekhez köti ezentúl.

A jövőben ne keressünk letöltőkódokat az Xbox-konzolok dobozában: ha jár is ajándékba játék vagy próbaelőfizetés a masinánk mellé, azokat hozzákötik a géphez, így azokat a bekapcsolás után érjük majd el. A Microsoft ezt az ötletet Digital Directnek hívja, és nem verte nagydobra az érkezését - könnyen lehet, hogy már most is így kerülnek forgalomba az új Xboxok.

Korábban az új konzolunk beröffentése után jellemzően az volt az első dolgunk, hogy bepötyögtük a csomaghoz ajándékba járó, 25 karakteres letöltőkódokat, csak így oldhattuk fel ugyanis a bundle játékait, DLC-it vagy próbaelőfizetéseit. A jövőben a telepítés során felajánlja a konzol, hogy milyen tartalmak érhetőek el mellé, ezeket pedig ott helyben, vagy később rendelhetjük hozzá a fiókunkhoz. (Erre értelemszerűen csak egyszer van lehetőségünk.)

Habár ez a folyamat kényelmesnek tűnik, nyilván nem jó hír azoknak, akik túladnának valamelyik ajándékon.

14.
14.
Zuzmo
#13: Nem halál mindegy, mert ha te mástól veszed a kódot, nem pedig teljes áron a store-ból, akkor az bevétel kiesés.
pl. a neten többször eladott kulcsok is fejfájás és plusz support idő a Microsoftnak.
13.
13.
Hanselbeck
Ebben az a legjobb, hogy a Microsoftnak az égvilágon semmi haszna nem származik belőle, cserébe a vásárló is meg van szívatva értelmetlenül. Még ha legalább azzal meg lehetne magyarázni, hogy a lépés legalább a Microsoftnak hasznot hajt, de még ez sem. Te kifizeted a gépcsomag árát, aminek része a letöltőkód és halál mindegy, hogy te váltod azt be, vagy valaki más.
12.
12.
frankdelgado
#4: Nekem olcsóbban ment el a gép, bár az enyém megjelenés kori, de így sem rossz üzlet ez. Meg elvileg kapunk hozzá 3 havi gamepasst is. És van egy új garis gépünk , amit mundjuk 1 év múlva is jó áron tudunk elpasszolni.
11.
11.
adamsfamily
#10: Gondolom nem kalkulálták bele a csúszást,a gép pedig már kész volt.De amúgy igen,be van aktiválva gondolom a játék és megjelenés előtt előtölti.
10.
10.
Tibi80
De a CYBERPUNK 2077 csak szeptemberben jelenik meg..akkor hogy lehet, hogy forgalmazzák már a limited edition skinezett gépet,ha a game még sehol? Majd letöltöd szeptemberben??
7.
7.
crytek
Viszlát olcsó cdkeys-es xbox gamek :(
6.
6.
delphijos
A témához meg, ez talán olyan “kicsomagolós” videósoknak is lehet rossz hír , ahol a kód egy kicsit nézőcsalogató is volt.... ( a sunyi boltos üzletelőket nem sajnálom )
5.
5.
delphijos
#4: Hát gratula, bevallom nagy volt a kísértés , de én azért mégis inkább a “letisztultabb” vagy “minimál” stílushoz vonzódom. Meg jön az új gen, addig már kihúzom ezzel :) Remélem az SX-ből is lesz skorpióhoz hasonló kiadás.
4.
4.
ADMlN
#3: Szebb mint a képeken. A lézergravírozás a festéssel együtt teljesen olyan hatást kelt mintha külön panelekből állna a gép oldala.

Eddig én is egy Scorpion Edition büszke tulajdonosa voltam, de nem bántam meg a váltást, nekem ez a gép minden szempontból jobban bejön: jobban néz ki, kevesebb darab készült belőle és vagányabb a startup és shutdown hangja.
Plusz a régi gépen túl tudtam adni 70K-ért, az új meg most le van akciózva 100K-ra, így ha a játék meg az ajándék DLC árával is számolok majdnem 0-ra jöttem ki, szóval mindenképp megérte.
3.
3.
delphijos
#1: Milyen amúgy a gép élőben ? Nekem nincs szívem megállni a skorpiótól, pedig tetszik.
2.
2.
quakeskull
Ismertem egy boltot, ahol a letöltőkódot kivették az ilyen gépekből és ha az ügyfél panaszkodott, elküldték neki. Ha az ügyfél nem panaszkodott, akkor meg értékesítették a kódot. Asszem ezzel ez a csalásmód bezárult :P
1.
1.
ADMlN
A Cyberpunk 2077 Limited Edition Xbox mellé már így csomagolták a játékot meg az ajándék Game Pass-t.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...