Destiny 2 - ősszel jön a következő nagy kiegészítő

  • Írta: fojesz
  • 2020. június 9.
  • Bejelentés
Link másolása
A Bungie kiadós livestreamet tartott a Destiny 2 kapcsán. Lerántották a leplet a játék új szezonjáról, bemutatkozott a következő három nagy kiegészítő, és még a next-gen változatokról is szó esett.

Aki a teljes műsort visszanézné, erre megteheti, mi alább a fontosabb részleteket igyekszünk összefoglalni.

Bemutatkozott a következő három kiegészítő - úgy tűnik, nem lesz Destiny 3

A Bungie bejelentése szerint a Destiny 2 következő nagy kiegészítője a Beyond Light alcímet viseli, és szeptember 22-én fog megjelenni.

Jól okoskodtak a rajongók, az expanzió helyszíne valóban a Jupiter fagyos holdja, az Európé lesz, ahonnan az Exo faj is származik, míg a főgonosz szerepében Eramis, a House of Devils bárónője kavarja a kakit, és épp azon van, összetoborozzon annyi Fallent, amivel össze lehet hozni egy új birodalmat. Az új alkasztokkal a Stasist, vagyis a sötétség erejét is kiaknázhatjuk majd, emellett pedig egy új raidre is számíthatunk, amely a baljós Deep Stone Crypt nevet viseli. 

A Bungie rendhagyó módon a következő két adalékról is lerántotta a leplet: 2021-ben a The Witch Queennek, 2022-ben pedig a Lightfallnak örülhetünk, mindkettő új helyszínekkel bővíti majd a Destiny 2 világát. Úgy tűnik, a fejlesztők nem számolnak egy darabig a Destiny 3-mal.

Rotálni fogják a játék tartalmát

Nem lesz ez így kicsit sok? A Destiny 2 hatalmasra duzzadt, tudja ezt a Bungie is, ezért úgy döntöttek a srácok, hogy a Beyond Light érkezésétől kezdve folyamatosan rotálni fogják a játék tartalmait. Ez azt jelenti, hogy az újdonságok érkezésével bizonyos kevésbé játszott helyszíneket és küldetéseket kivesznek majd belőle, és az úgynevezett Content Vaultba dugják őket, míg más, régebbi tartalmakat visszahoznak - akár a Destiny 1-ből is.

Az új kiegészítő élesedésével párhuzamosan tehát búcsúzik egy időre a Mars, az Io, a Titan, a Merkúr és a Leviathan minden tevékenységével együtt, visszatér viszont a Cosmodrome mindhárom Strike-jával, és a Vault of Glass raidet is újra végigtolhatjuk majd.

A Bungie technikai okokból volt kénytelen bevezetni ezt a rendszert: az elmúlt években 25 gigabájtokkal hízott a játék, ami nem csak a játékosok merevlemezét terhelte meg, de a hibajavítás is sziszifuszi munkává változott. A csapat azt is leszögezte, hogy a felszereléseket és a fegyvereket nem érinti mindez, és az exotic cuccok is elérhetők lesznek majd más módokon. 

Indul az új évad

Méghozzá ma! A tizenegyedik évad a Season of Arrivals nevet viseli, és értelemszerűen arra hivatott, hogy összefussanak benne a történet szálai a következő nagy kiegészítő érkezése előtt. Az új szezon a 2.9.0-s frissítéssel együtt élesedett, a javítások teljes listájáért erre parancsoljatok.

Érdemes kiemelni, hogy a Season of Arrivals indulásával párhuzamosan egy új, Prophecy nevű dungeon is elérhető lesz a játékosok számára, ráadásul ingyen - az új DAITO Foundry páncélszettet is itt érhetjük majd el.

Mi újság a next-gen változatokkal?

A Bungie megerősítette, hogy a Destiny 2 PlayStation 5-re és Xbox Series X-re is elérhető lesz, a Beyond Light vásárlói ráadásul ingyenesen frissíthetnek az új változatokra. A next-gen verziók 4K felbontásban, 60 fps mellett futnak majd az ígéretek szerint, és minden kiegészítőnket, illetve mentésünket továbbvihetjük.

Keresztplatformos játék lesz, ez azonban kezdetben csak a PlayStation-, illetve az Xbox-konzolok két generációja között fog működni, a teljes lefedettségre (amely a Sony és a Microsoft masinái mellett a PC-t és a Stadiát is magába foglalja) 2021-ig várnunk kell.

3.
3.
Hofi3
#2: Lesz helyette más. Lehet, hogy sokkal jobb. Én pl. nem szerettem a Titan-t. Iszonyat kicsi helyszín, területileg. A Mars-ot mondjuk nem értem, mert az a Shadowkeep-el jött be. Valami nagyon nem tetszett az embereknek, ha kiveszik. Pedig szerintem az tényleg jó.
2.
2.
Dester
Nekem nagyon fáj, hogy a Mars és a Titan mondjuk kikerül. Mindkét helyszínt nagyon szeretem (a Titan a jeges esőjével és a tengerhullámzásával a legszebb helyszín volt a Dreaming City-t megelőzően). De eltűnik a Whisper of the Worm küldetés, az Escalation Protocol, mindkettő nagyon jó farmolós helyszín. A magam részéről nagyon sajnálom. :(
1.
1.
Aanash
Szèpen lassan csak visszatèr a Destiny 1.
Azok a helyszínek legalább èrtek valamit a mostaniakkal ellentètben, a raidekről ne is beszèljünk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...