Kevesebb mobilos játékot fejleszthet a Nintendo

  • Írta: fojesz
  • 2020. június 22.
  • Pletyka
Az általában megbízható információkkal rendelkező Bloomberg úgy tudja, hogy a Nintendo a jövőben kevesebb mobilos játékot fejlesztene, és inkább a Switchre fókuszálna. Legfeljebb alibimegjelenéseket látunk majd tőlük.

Elképzelhető, hogy végéhez közeledik a Nintendo mobilos kiruccanása: a Bloomberg jelentése szerint a kiotóiak a jövőben inkább a Switchre fókuszálnának, és kevesebb mobilos fejlesztést adnának ki.

A Nintendo a 2016-os Super Mario Runt szánta az első nagy mobilos durranásának, azóta pedig több mint egymilliárd dollárt hozott neki ez az üzletág. Ezzel csak két probléma van: a bevétel 60 százaléka egyetlen játékból, a Fire Emblem Heroesból származik, ráadásul a divízió korántsem erősödött úgy, mint azt a cég várta, különösen a Switch felfutásának árnyékában - a Nintendo az idei üzleti évben sem számít jelentős növekedésre.

A mobilos piaccal a Wii U buktája miatt ismerkedő Nintendo ennek ellenére sokáig bízott az új szegmensben, 2017-ben, a mobilos Animal Crossing után még úgy volt, hogy felpörgetné a mobilos fejlesztéseit.

A Bloomberg Serkan Toto elemzőt is megszólaltatta, aki szerint a Nintendo jelenleg nem készül semmivel a mobilokra, de a Switch sikere miatt nincs is rajta akkora nyomás ezen a téren, mint annak idején. Mint mondta, a Nintendo biztosan fejleszt még mobiljátékokat a továbbiakban, de ezek legfeljebb alibimegjelenések lesznek, amelyek a részvényesek megnyugtatásául készülnek.

A Bloomberg szerint a Nintendo legtöbb mobiljátékát fejlesztő DeNA sem számol azzal, hogy az aktuális üzleti év végéig, vagyis jövő áprilisig bármivel előrukkolna a Nintendo, továbbá kiemeli, hogy a Super Mario Run és a Mario Kart Tour sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, a kiotóiak pedig kifejezetten csalódottak a mobilos játékdizájn és az érintőkijelzős irányítás korlátai miatt.

A múlt héten egyébként bemutatkozott két mobilos Pokémon, érdemes azonban megjegyezni, hogy az ezek mögött álló The Pokémon Companyt csak részben birtokolja a Nintendo, így ezek az alkalmazások nem is tartoznak az ő portfóliójába.

8.
Kawada
#7: Szerencsére a handheld dolgok nem mozgatnak annyira... Még az baszna be. :) De amúgy jó cuccnak tűnik a DS, az biztos.
7.
Ooorky
#5: Tavaly összeszedtem az összes pokemon generációból 1-1 játékot + 2DS XL-t.
Ma már ~20% haszonnal el tudnám passzolni.
Sajnos viszont továbbra is gyűjtöm, múlt hét óta a 2 DS-re megjelent 007-es játék is a gyűjtemény része lett.
De legalább tudom, hogy csak egyre drágábbak lesznek :-)

Reggel azzal a gondolattal is eljátszottam elcserélem a PS4 Slim-et WiiU-ra, mert a Wind Waker HD miatt önmagában megérné.
6.
Kawada
#5: Lego... faszom... "Kinder meglepetés"-re gondoltam, csak Lego-t néztem a gyereknek... Bárcsak Lego minőség lenne...
5.
Kawada
#2: A Nintendo dolgozik az egész ipar talán legnagyobb haszonkulcsával. Lego alkatrész minőségű hardvert adnak elég drágán és gyakorlatilag gőzük nincs arról, hogy létezik olyan, hogy esetleg megjelenés után 3-4 évvel már nem teljes áron adják a játékot. :) A Nintendo az ipar egyik legnagyobb gecije... Csak hát mellette olyan értéket is nyújtanak amit nem sokan, vagy amiért az ember bevállalja a kékerest önként is...
4.
delphijos
#3: Nem is tett jót a Nintendo hírnevének. Simán lehet hogy a visszajelzések alapján ezt nem akarják erőltetni.
3.
Nyarlako
#2: Azért a mobilos Mario kartban volt olyan pofátlan lehuzas csak lestem és meg a játék se volt jo.
2.
Ooorky
A mobilpiac mint olyan eléggé beállt, nehéz betörni rá, komoly jövedelemhez meg olyan pofátlan lehúzás kell amihez a Nintendo nem szívesen adja a nevét, főleg mivel csak a pokemon franchise annyit ér, mint a star wars és marvel együtt...
1.
MűszálasLőrinc
"Kevesebb mobilos játékot fejleszthet a Nintendo"
Azért eddig se volt tőlük játékdömping mobilra, se világrengető..
Ami nem baj, csak ezt így bejelenteni nem enyhén tűnik arcoskodásnak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...