A Facebook felvásárolta a Ready at Dawnt

  • Írta: gorien
  • 2020. június 23.
  • Biznisz
Link másolása
A Ready at Dawn olyan játékokért felelt, mint a God of War: Chains of Olympus, a The Order: 1886 és a Lone Echo. Mostantól a Facebook istállójában folytatják, és az Oculusszal együttműködve főleg VR-címekre fognak koncentrálni.

Épp csak elkezdődött a hét, és a Facebook máris nagyot kaszál. A Mixer beszántása után a Facebook Gaminggel társul a Microsoft, ezzel próbálva erősebb streaming-hídfőállást kiépíteni a Twitchcsel és a YouTube-bal szemben. Most pedig egy fejlesztőstúdióval lett gazdagabb a techóriás, méghozzá a Ready at Dawnnal.

A Ready at Dawn olyan játékokat készített, mint a PSP-s God of War: Chains of Olympus és Ghost of Sparta, a 2015-ös PlayStation 4-exkluzív The Order: 1886 vagy az Oculus Riftre megjelent Lone Echo, amelynek a folytatásán jelenleg is dolgoznak.

A Facebook a bejelentésben azt írja, a Ready at Dawn megmarad független csapatnak, és még elköltözniük sem kell a működő stúdióikból. Habár jövőbeli projekteket még nem jelentenek be, a csapat marad a Lone Echo-franchise körül, és tovább folytatják a VR-technológia lehetőségeinek kiaknázását.

41.
41.
#39: Tavaly játsztottam végig a Half-Life 2-, és bár minden érdemét elismerem, de számomra felejthető alkotásként marad már meg. Ez természetesen azért van, mert nem 15 éve nyomtam, mint a Doom-okat, meg a többit, amik nagy hatással voltak rám, és valóban nagyon sok fps ami azóta megjelent felejthető, de sajna önmagában a half-life sem ad nekem sokat, de hát van ilyen. Van akinek meg egy Halo borzalom, és nem érti hogy miért szeretik, na nekem ilyen a Half-Life 2. Némely résznél egyszerűen vártam, hogy hadd menjek már tovább a végkifejlet felé, legyen már vége :D
40.
40.
PaprikaJancsi
#39: Értem, hogy korszakalkotó játék volt, és mai napig jobb mint az elmúlt években megjelent FPS játékok nagy részénél. Kiállok amellett, hogy a sok év várakozás után ha ilyen színvonalban jelent volna meg 2020-ban egy akkoriban mérföldkőnek tekinthető játék nem nagyon kapna 50+ pontszámokat. (feltételezve azt, hogy az 50 pont a közepes játékot jelenti)

Az pedig, hogy milyen lett volna ha nem VR lenne, hanem egy nagy folytatás, meg egy teljesen más téma.
39.
39.
kryszisz
#37: Mondjuk hiába 16 éves lassan a Half Life 2, az azóta megjelent FPS-ek egy igen nagy szelete kb. a nyomába sem ér, úgyhogy ez a 40 pontos dolog egy nagyon-nagyon meredek becslés. Másrészt ha nem VR címként jön értelemszerűen nem ilyen lett volna, hanem járművekkel, nagyobb összecsapásokkal operáló rendes FPS játék.
38.
38.
manderel
#33: A Lone Echo elsősorban nem PC játék, hanem VR. Persze, mivel ez a VR platform amire megjelent csak PC-vel használható, össze lehet mosni őket. Csak nagyon erős csúsztatás lesz a vége, ha aztán non-VR PC-játékokkal kezdjük el hasonlítgatni.
37.
37.
PaprikaJancsi
#32: Mondjuk amit bedobott, hogy a metacritic szerint a top 5 játék között van PC-n, pont igaz, de mindegy.

Az már más dolog, hogy azért a legtöbb ember (köztük én is) nem említeni egy lapon a VR játékokat és a "rendes" játékokat. Az egész technológia és a mögötte álló játékfelhozatal annyira béta, hogy ha egy játék már nem olyan szar, azt rögtön agyon dicsérik. Ott van erre jó példának a Half-life Alyx. Nem sokkal nyújt többet, mint a második rész, de mivel VR és fun, ezért adtak neki 93 pontot. Ha ez VR nélkül jött volna ki, sok év várakozás után, ennyi fejlődéssel, a 40 pont is túlzás lett volna.
34.
34.
A hirhez visszaterve akkor roluk ennyit, tobbet nem hallunk, akar tetszett az Order, akar nem, es a Sony meg hulye volt hogy miert nem vasarolt be, lehetett volna egy ps5 cime az order folytatasaval amiben sokkal tobb a gameplay es jottek volna mar a vampirok is bele...szegyen.
33.
33.
abydos
#32: Hogy ne lenne igaz, ott van feketén-fehéren releváns statisztikákkal alátámasztva. Az, hogy most a mérési módszerrel nem értetek egyet az már egy másik kérdés.
Mondjuk haladtok, egészen a témánál maradtatok és nem jöttetek a hajam színével meg azzal, hogy szénszavas vagy szénsavmentes ásványvizet szeretek és ezért nem lehet igazam.
32.
32.
delphijos
#30: Én sem értem. Bedobták valamit, ami egyszerűen nem igaz, aztán jöttél itt a halmazos marhaságokkal. Kawada jól írta, a PC és a VR KÜLÖN HALMAZ ( úgy látszik csak ezt érted ), vagyis ha egy VR játék top5 lett, akkor az nem egy top5-ös PC játék. Ha egy játék megjelenik Tizen-re, és ott top5 lesz, nem lesz top5 mobil játék... csűrheted csavarhatod ezt napestig...
17.
17.
#15: pffft ezt nem ehhez a hírhez akartam.
15.
15.
Kifizetett a Micro pár hónapja két rakás pénzt egy csomó streamerért, most meg odamentek hozzájuk és azt mondák, hogy egy élmény volt.
9.
9.
abydos
#4: Ja persze, megmondtad a tutit, ügyes. Csak éppen nézd meg mely játékok voltak 2017-ben a TOP 5 PC-s cím között. Pl. egy Ready at Dawn cím. Biztos szarok.
8.
8.
kryszisz
#6: Hát azzal speciel pont nem veszítettek sokat:D Ha a Crysisra azt mondják néhányan, hogy techdemó, akkor erre ki kellene találni egy új szót. Amit adott amúgy nem volt rossz, csak épp kevesebb volt, mint kurvákon a viselet.
7.
7.
RangerFox
#5: A Sonynál vannak a jogok továbbra is.
6.
6.
crytek
Elhozhatnák pc-re az Ordert igazán :)
5.
5.
xSHx
#2: Nekem is egy kedvencem. Azt hittem a Sony nál vannak a jogok, de ezek szerint a studionál. :/
4.
4.
Slik
az eddigi teljesitmenyuket nezve sokat nem vesztettunk szerintem
3.
3.
kryszisz
Nem tudom miért hittem azt, hogy ők belsős stúdió voltak:D A Sony másodszorra aludt el a vásárlás előtt.
2.
2.
PaprikaJancsi
Sajnálom, mert én személy szerint kíváncsi lettem volna egy jó Order folytatásra. Egy olyan második részre, ami jobb sztorival bír, hosszabb, kicsit csiszolnak rajta itt-ott, stb. Mivel az a játék volt az, ahol a legjobban élveztem a gunplayt, és a látvány is szemkápráztató volt. Így sajnos már csak álom marad valószínűleg.
1.
1.
BockÚr
Hát akkor az új order felejtős
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...