A Facebook felvásárolta a Ready at Dawnt

  • Írta: gorien
  • 2020. június 23.
  • Biznisz
A Ready at Dawn olyan játékokért felelt, mint a God of War: Chains of Olympus, a The Order: 1886 és a Lone Echo. Mostantól a Facebook istállójában folytatják, és az Oculusszal együttműködve főleg VR-címekre fognak koncentrálni.

Épp csak elkezdődött a hét, és a Facebook máris nagyot kaszál. A Mixer beszántása után a Facebook Gaminggel társul a Microsoft, ezzel próbálva erősebb streaming-hídfőállást kiépíteni a Twitchcsel és a YouTube-bal szemben. Most pedig egy fejlesztőstúdióval lett gazdagabb a techóriás, méghozzá a Ready at Dawnnal.

A Ready at Dawn olyan játékokat készített, mint a PSP-s God of War: Chains of Olympus és Ghost of Sparta, a 2015-ös PlayStation 4-exkluzív The Order: 1886 vagy az Oculus Riftre megjelent Lone Echo, amelynek a folytatásán jelenleg is dolgoznak.

A Facebook a bejelentésben azt írja, a Ready at Dawn megmarad független csapatnak, és még elköltözniük sem kell a működő stúdióikból. Habár jövőbeli projekteket még nem jelentenek be, a csapat marad a Lone Echo-franchise körül, és tovább folytatják a VR-technológia lehetőségeinek kiaknázását.

41.
#39: Tavaly játsztottam végig a Half-Life 2-, és bár minden érdemét elismerem, de számomra felejthető alkotásként marad már meg. Ez természetesen azért van, mert nem 15 éve nyomtam, mint a Doom-okat, meg a többit, amik nagy hatással voltak rám, és valóban nagyon sok fps ami azóta megjelent felejthető, de sajna önmagában a half-life sem ad nekem sokat, de hát van ilyen. Van akinek meg egy Halo borzalom, és nem érti hogy miért szeretik, na nekem ilyen a Half-Life 2. Némely résznél egyszerűen vártam, hogy hadd menjek már tovább a végkifejlet felé, legyen már vége :D
40.
PaprikaJancsi
#39: Értem, hogy korszakalkotó játék volt, és mai napig jobb mint az elmúlt években megjelent FPS játékok nagy részénél. Kiállok amellett, hogy a sok év várakozás után ha ilyen színvonalban jelent volna meg 2020-ban egy akkoriban mérföldkőnek tekinthető játék nem nagyon kapna 50+ pontszámokat. (feltételezve azt, hogy az 50 pont a közepes játékot jelenti)

Az pedig, hogy milyen lett volna ha nem VR lenne, hanem egy nagy folytatás, meg egy teljesen más téma.
39.
kryszisz
#37: Mondjuk hiába 16 éves lassan a Half Life 2, az azóta megjelent FPS-ek egy igen nagy szelete kb. a nyomába sem ér, úgyhogy ez a 40 pontos dolog egy nagyon-nagyon meredek becslés. Másrészt ha nem VR címként jön értelemszerűen nem ilyen lett volna, hanem járművekkel, nagyobb összecsapásokkal operáló rendes FPS játék.
38.
manderel
#33: A Lone Echo elsősorban nem PC játék, hanem VR. Persze, mivel ez a VR platform amire megjelent csak PC-vel használható, össze lehet mosni őket. Csak nagyon erős csúsztatás lesz a vége, ha aztán non-VR PC-játékokkal kezdjük el hasonlítgatni.
37.
PaprikaJancsi
#32: Mondjuk amit bedobott, hogy a metacritic szerint a top 5 játék között van PC-n, pont igaz, de mindegy.

Az már más dolog, hogy azért a legtöbb ember (köztük én is) nem említeni egy lapon a VR játékokat és a "rendes" játékokat. Az egész technológia és a mögötte álló játékfelhozatal annyira béta, hogy ha egy játék már nem olyan szar, azt rögtön agyon dicsérik. Ott van erre jó példának a Half-life Alyx. Nem sokkal nyújt többet, mint a második rész, de mivel VR és fun, ezért adtak neki 93 pontot. Ha ez VR nélkül jött volna ki, sok év várakozás után, ennyi fejlődéssel, a 40 pont is túlzás lett volna.
34.
A hirhez visszaterve akkor roluk ennyit, tobbet nem hallunk, akar tetszett az Order, akar nem, es a Sony meg hulye volt hogy miert nem vasarolt be, lehetett volna egy ps5 cime az order folytatasaval amiben sokkal tobb a gameplay es jottek volna mar a vampirok is bele...szegyen.
33.
abydos
#32: Hogy ne lenne igaz, ott van feketén-fehéren releváns statisztikákkal alátámasztva. Az, hogy most a mérési módszerrel nem értetek egyet az már egy másik kérdés.
Mondjuk haladtok, egészen a témánál maradtatok és nem jöttetek a hajam színével meg azzal, hogy szénszavas vagy szénsavmentes ásványvizet szeretek és ezért nem lehet igazam.
32.
delphijos
#30: Én sem értem. Bedobták valamit, ami egyszerűen nem igaz, aztán jöttél itt a halmazos marhaságokkal. Kawada jól írta, a PC és a VR KÜLÖN HALMAZ ( úgy látszik csak ezt érted ), vagyis ha egy VR játék top5 lett, akkor az nem egy top5-ös PC játék. Ha egy játék megjelenik Tizen-re, és ott top5 lesz, nem lesz top5 mobil játék... csűrheted csavarhatod ezt napestig...
17.
Neotechtr
#15: pffft ezt nem ehhez a hírhez akartam.
15.
Neotechtr
Kifizetett a Micro pár hónapja két rakás pénzt egy csomó streamerért, most meg odamentek hozzájuk és azt mondák, hogy egy élmény volt.
9.
abydos
#4: Ja persze, megmondtad a tutit, ügyes. Csak éppen nézd meg mely játékok voltak 2017-ben a TOP 5 PC-s cím között. Pl. egy Ready at Dawn cím. Biztos szarok.
8.
kryszisz
#6: Hát azzal speciel pont nem veszítettek sokat:D Ha a Crysisra azt mondják néhányan, hogy techdemó, akkor erre ki kellene találni egy új szót. Amit adott amúgy nem volt rossz, csak épp kevesebb volt, mint kurvákon a viselet.
7.
RangerFox
#5: A Sonynál vannak a jogok továbbra is.
6.
crytek
Elhozhatnák pc-re az Ordert igazán :)
5.
xSHx
#2: Nekem is egy kedvencem. Azt hittem a Sony nál vannak a jogok, de ezek szerint a studionál. :/
4.
Slik
az eddigi teljesitmenyuket nezve sokat nem vesztettunk szerintem
3.
kryszisz
Nem tudom miért hittem azt, hogy ők belsős stúdió voltak:D A Sony másodszorra aludt el a vásárlás előtt.
2.
PaprikaJancsi
Sajnálom, mert én személy szerint kíváncsi lettem volna egy jó Order folytatásra. Egy olyan második részre, ami jobb sztorival bír, hosszabb, kicsit csiszolnak rajta itt-ott, stb. Mivel az a játék volt az, ahol a legjobban élveztem a gunplayt, és a látvány is szemkápráztató volt. Így sajnos már csak álom marad valószínűleg.
1.
BockÚr
Hát akkor az új order felejtős
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...