Felpörgeti a Sony a PlayStation 5 gyártását

  • Írta: fojesz
  • 2020. július 18.
  • Pletyka
Link másolása
Noha a korábbi hírek arról szóltak, hogy a Sony nem árasztja el PlayStation 5-tel a piacot az első hónapokban, lapértesülések szerint most mégis arra készül, hogy alaposan felpörgeti a konzol gyártását.

Márciusban még arról szóltak a hírek, hogy limitált mennyiségű PlayStation 5 kerülhet forgalomba az aktuális üzleti évben: míg a PlayStation 4-ből 7,5 millió példány fogyott a rajtot követő első hónapokban, a Sony a next-gen konzol esetében kisebb kereslettel számolt, és csak 5-6 millió gépet tárazott be.

Ehhez képest a héten arról írt a Bloomberg és a Nikkei is, hogy a japánok jelentősen felpörgették a PlayStation 5 gyártását, és 9-10 millió darabot szeretnének belőle legyártani az idei év végéig: a hírek szerint a Sony azután hozta meg ezt a döntést, hogy a koronavírus-járvány első hulláma után újraindultak a kínai gyársorok, és immár a kereslet is biztatóbbnak ígérkezik. 

Ez lényegében 180 fokos fordulatot jelent a Sony részéről, hiszen ezek a számok a PlayStation 4 teljesítményéhez képest is látványosak: az előző generációs konzolból másfél hónap alatt 4,2 millió példány talált gazdára, míg a 10 milliós mérföldkövet kilenc hónap után érték el.

A legyártott gépek száma persze nem egyenlő a tényleges eladásokkal, de az új konzolok rajtjánál jellemző a készlethiány az első hónapokban, és lényegében annyit adnak el belőlük a gyártók, amennyit csak le tudnak szállítani a boltokba. Azt is érdemes megjegyezni, hogy az előző generáció Japánban csak késve rajtolt el.

63.
63.
kamgecam
#61: Wow, wow, wow! :) Calm down bro! Are you triggered?
61.
61.
Ooorky
#60: Váó 4K 60fps...
Mintha hallottam volna ezt vmi ps4 pro kapcsán...
60.
60.
kamgecam
Pörgessék csak! Sokan fogják csak a pókembör miatt megvenni.Főleg miután kiderült hogy lesz benne performance mode is ami 4k 60fps-t jelent! :)
https://twitter.com/i/status/1285225145909620736
58.
58.
Majd meglátjuk,de folyadék hűtés mellett semmi sem indokolná ezt a méretet,hacsak nem azt is számba veszik,hogy az egyszeri ember majd a nagyobbat választja ha belül félig üres is.
57.
57.
Nem devkitet írnak+a sony is pár nappal később mondta,hogy v alakú hűtés blablabla
56.
56.
delphijos
#55: És ? Ez még mindig a devkit, csak szólok....
55.
55.
https://www.google.com/search?q=ps5+hutes&client=ms-android-samsung-ss&prmd=inv&sxsrf=ALeKk02EdVy7C1zWMs30as-XZ29J0nhQaA:1595179830213&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj0uof569nqAhVttIsKHaaLCLMQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=412&bih=766#imgrc=RmDAnCch0PFwLM
51.
51.
#50: Ebben egyetértünk!Amikor kritizálni mertem a Sony általuk forradalminak nevezett V alakban kialakitott hűtését a Ps5 ben majdnem széttéptek :)
Nem tudom a Ps6 ban már 12 venti lesz a forradalom,de cikcakkbann!?!
Inkább licenszeltek volna egy folyadékhűtést aztán a gép is fele akkora lenne.
43.
43.
zozo76hun
www.gamekapocs.hu/pcgepepito/forum/index.html

:)
22.
22.
kamgecam
#18: Lehet ha élőben fogod látni akkor megtetszik.:) Ha nem akkor meg veszel fehér bútort és beolvasztod!:D
18.
18.
zozo76hun
en sem rendelem meg elore. kivancsi vagyok milyennek lesznek az elso szeriak. aztan meglatjuk majd...

addig meg kitalalom hova dugjam el hogy ne lassam, miutan megvettem. :D
16.
16.
Ooorky
#15: Én azt se tudom milyen xyzled a tv-nk, csak annyit néztem, hogy 4K + Netflix + Youtube legyen.
Pókemberből az előző is unalmas volt számomra, CP '77-tel meg várok minimum fél évet, míg kigyomlálják a bugokat, mint Witcher 3-ban.
15.
15.
kamgecam
#13: Nyugi, mindet azért nem veszem meg én sem. Csak bebiztosítom magamat hogy karácsonykor már ps5ön játszhassak az új oled tévén a Cyberpunk-al és a Pókemberrel! :)
13.
13.
Ooorky
#12: Az semmi, én 18 helyről rendeltem elő, sőt a nagynénikén, húgom, szomszédom, szomszédom macskája és Orbán Viktor is megrendelte legalább 3 helyről.
12.
12.
kamgecam
#3: 5-6 helyrõl előrendeltem már és öcsém meg pár barátom le is stipi-stopólta.:D Ps4 is úgy lett öcsémnek hogy megjelenés előtt 1 évvel előrendeltem többet. Nem bántam meg. Semmi probléma nem volt vele. Tökéletessen működött. Szóval bátran elő merem rendelni. Amikor a pro megjelent akkor meg 30 ezerrel olcsóbban tovább adtam és megvettem a prot. Azzal sem volt semmi gondom eddig. Egy kontrolleről amit az első ps4el kaptam kopott csak le a jobb oldali analóg kar borítása de azt kontrol freekel pótoltam.
11.
11.
Ooorky
Nekem a következő tuti Xbox lesz (szigorúan Blu Ray olvasóval, ha már a PS4-et is szinte csak DVD/BD lejátszóként használom), jövő áprilisig van PS Plus előfizetés, utána megy a konzol vmi gyerekes rokonnak, hadd verjék szét.
3.
3.
Darksiders84
Két helyen rendeltem elő amikor még azt sírták hogy alig lesz és ezért lesz drága ... szóval ha valakinek nem jutna lehet hogy ki tudom segíteni ha kapunk egyáltalán és nem 250 lesz. Bár szerintem páran vesznek 2-3 gépet is hogy keressen rajta ha tényleg hiány lesz.
2.
2.
frankdelgado
Sok fogyi màr most nyomogatja az előrendelès gombot :), januàr 1 től a ps5 is kèt èv garit kap (jogszabàly vàltozàs), amire szüksèg is lesz, ha a nagy kapkodàsban összecsapjàk....
1.
1.
Falcon
Nalam is landol 1 az esö nap a pokemberrel de az x box series x erdekel jobban ahoz 3 játekeot veszek kapásbol
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...