Limitált mennyiségű PS5 várható az első évben

  • Írta: Baloo
  • 2020. április 16.
  • Biznisz
Link másolása
Jóval kevesebb PlayStation 5-tel kell számolnunk a megjelenés első évében, legalábbis a PlayStation 4 rajtjához viszonyítva. A Bloomberg értesülései szerint a konzol drága lehet, a Sony pedig kisebb keresletre számít.

A Bloomberg értesülései szerint a Sony limitált mennyiségű PlayStation 5-tel készül a konzol év végén esedékes rajtjára, ennek azonban nem a koronavírus-járvány az oka, hanem az, hogy a korábbi híreknek megfelelően drága lehet gép, a cég pedig kisebb keresletre számít. 

A lap által megkérdezett fejlesztők 500-550 dollárra teszik a PlayStation 5 várható árcéduláját, miután bizonyos alkatrészeket nehezebb beszerezni és drágábbak is. 

Ezért a Sonynál 5-6 millió legyártott egységgel számolnak a 2021. március 31-én véget érő üzleti év végéig, ami jóval szerényebb, mint a PlayStation 4 két negyedév alatt összehozott 7,5 millió eladott példánya.

A kényelmetlen helyzetet a Sony a PS4 árának a megnyirbálásával tervezi áthidalni, így mind a PlayStation Plus, mind a PlayStation Now előfizetői tábora tovább gyarapodhat.

A gyártást - legalábbis a jelenlegi helyzet szerint - nem érinti a koronavírus-járvány. Az új konzolok összeszerelése júniusban kezdődhet, a Bloomberg pedig úgy tudja, hogy a gyártósorok teljes kapacitás mellett üzemelnek majd.

A járvány persze bekavarhat még, ha máshol nem, például a játékoknál, és a Sony valószínűleg kénytelen lesz lemondani arról is, hogy élő sajtóeseményeket szervezzen. A PlayStation 5-ről még sok mindent nem tudunk: a cég alig mutatta be a nagyközönségnek az új kontrollert, és úgy tudni, a konzol végleges dizájnját csak néhány bennfentes láthatta egyelőre.

Ahogy arról a Sony korábban már szót ejtett, továbbra is az idei ünnepi szezon a PlayStation 5 tervezett megjelenési időpontja: már ameddig a Microsoft nem tolja hátrébb az Xbox Series X startját, mert akkor könnyen lehet, hogy a tokióiak is elgondolkoznak majd ezen.

63.
63.
Gerhman
#61: Szerencsére a switchel sem volt bajom. Eddig. Kopp-kopp
62.
62.
Gerhman
#60: Nekem a ps4 végig kiszolgált.
61.
61.
#60: Ez sem egy hülye szempont, de azért a Sony Playstation nem szokott olyan hibáktól szenvedni, mint pl a Switch, hogy beszakadnak a gombjai és szarrá megy meg szétesik. Érted, azért nem egy Day Z minőségű termékkel jönnek várhatóan, hogy minden héten újabb revízió legyen belőle XD
60.
60.
frankdelgado
Ugy lesz mint ebben a genben. A sok taigetosz szökevèny megveszi az összegànyolt tömegtermèket, azt örjöng h szètesik, az okosabbak neg vàrnak ès megveszik a rendbevàgott verziót. Nincs új a nap alatt.
59.
59.
Gerhman
58.
58.
Gerhman
#57: Ps4nél is többet rendeltem igy rögtön hozzájutottam és öcsém is igy tudta megvenni általam. Mert azt is elkapkodták és utánna pár honapig nem lehetett hozájutni! De én adtam el csak amikor kijott a pro akkor egy haveromnak eladtam 60ért. Örült neki!:D
57.
57.
#55: Minden esetre jó tudni, hogy egyes rajongók akár 3db ps5-öst is előrendelnek (hogy legalább egy jusson). Bizonyos szempontból jó taktika lehet,de ha egyszer a Sony nyilvánosságra hozza, hogy mennyien rendelték elő a gépet és ebből szenzációt akar majd csinálni a média, akkor kb a leírt számokból ez alapján kb gyököt is vonhatunk.
55.
55.
Gerhman
#53: Aha! W3 hihetetlen hogy milyen jól nézz ki switchen! Egyszer már kipörgettem psen de egy csomo mellékküldit kihagytam most pótlom!
53.
53.
#50: Nem, ebben nincsen semmi nevetséges. Switcher 3-at nyomod?
50.
50.
Gerhman
#48: Hát nagyon szeretem a nintendo játékokat. Mario Odessy szuper jó. Meg pokemonos vagyok. Ki lehet röhögni.
48.
48.
#45: Semmi bajuk nincs. Mi címeket vársz még és tolsz még, ami nem PS gépen van?
45.
45.
Gerhman
#27: Jajj. Szoval 20 óras reggel fogjam be a pofamat. Mi a bajotok nektek ember?
44.
44.
Gerhman
#24: Igazábol ezt értem és ez már egy érv az xbox mellett. Mer többségnél itt ugy látam hogy azzal érvelnek hogy a ps szar.
41.
41.
Gykrizsi
#36: Egyéni vélemény, de a Borderlands 3 után én a Gearboxnak pénzt nem adok, az tuti :)
36.
36.
manderel
#29: Ott lesz az a Godfall nevű csoda :P
34.
34.
adamsfamily
#23: Gondolom nem hallottál se a Forza szériáról,se a Halo 4-ről(az 5. részt direkt nem mondom,mert egy szar lett),Ori 1-2,Gears 5 és még van egy pár.Ezek nagyjából mind 2006 utáni játékok.De ott a Quantum Break,ami szerintem nem lett olyan rossz,de közel se egy Alan Wake(ráadásul a MS csak kiadó).
Szóval kapásból hülyeségeket beszélsz,mert még a Fable 2 is bőven 2006 után jött ki.
32.
32.
Macifasz
#29: I know, érettem én, ezért is írtam, hogy bejelentve még semmi. :-D Az Uncharted 4 pedig le volt zárva szépen igen, és remélem Nathan sztoriját nem is folytatják, de de a The Lost Legacyban a csajokban bőven van még egy-két rész. :-D A God of War kapcsán meg Cory Barlog asszem azt nyilatkozta, hogy 3-4 részre van még ötlete. Kivárom mindent türelmesen. :-D
31.
31.
supair
30.
30.
supair
#19: A Forzakban nem fogsz csalodni.
29.
29.
Gykrizsi
#22, #25:Bocs, csak szerintem félre értettétek. Mármint megjelenéskor semmi, ND játék, új God of War szerintem még évekig nem lesz. Az xbox startnál elvileg ott van az új Halo ami elég igéretes, ps startnál EDDIG semmi, úgyhoz az várhat. Persze még változhat a dolog. Persze a God of Wart én os várom ezerrel, mondjuk az Uncharted szépen le volt zárva, de ha van ötletük, akkor tőlem jöhet.
25.
25.
godach
#20: Mondjuk azért ez a "psre eddig semmi" is elég meredek kijelentés.
Egy dolog biztos, hogy jóval több minőségi AAA exkluzív lesz rá, mint az összes többi konzolra összesen, ettől nem kell félni.
Kérdés az, hogy mennyire lesz változatos a felhozatal.
24.
24.
godach
#23: Két oldala van az érmének. Én meg pont csak a játék miatt veszem meg a konzolt, mert amúgy nem tenném. Xboxot veszek, mert szeretem a menüt, kotntrollert, előfizetéseit, akcióit stb. A ps mára csak egy szükséges hardver, amivel futtathatom a játékot és semmi "kötődés" nincs már, mint régen. Pont ahogy a VGA-m a gépbe. Annyira tojok bele, hogy hirtelen meg sem tudnám mondani pontosan hogy milyen, mert amikor cseréltem csak annyit mondtam a havernak, hogy 2 évig legalább jó legyen.
23.
23.
Gerhman
#20: A microsoft utoljára 2006-ban készített AAA kategoriás játékot. A címe Gears of War. Tény. Ez beszarás ha belegondolsz!

Amit ebben a genben műveltek játékok terén az szintén kritikán aluli. Aki ezek után, a kövi genben xbox-ot vesz az meg is érdemli. Jó szórakozást kívánok neki!
A nintendot és a sonyt fogom tàmogatni továbbra is a játékaik miatt. :)
22.
22.
Macifasz
#20: Bejelentve még semmi, de ott van a Naughty Dog, akik valszeg fognak még Uncharted játékot csinálni, ott van a Santa Monica Studió, akik jönnek még God of War-okkal és ott van az Insomniac, akit megvett a Sony és jönnek majd a Pókember játékokkal. ;-) Szóval bőven lesznek PS5-re is olyan címek, amik miatt én pl. továbbra is kitartok mellettük.
21.
21.
Gerhman
Három helyen rendeltem elő, csak összejön az egyikből valami. Ha 2db még jobb, úgy öcsémnek is meg tudom venni. Jöhetne hozzá a Spiderman 2 HzD2, meg a rebesgetett Demons Souls remake. Ha összejön akkor a TLoU2-tőt és a Ghost of Sushit is ps5-re várom meg és azon fogom kipörgetni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...