Pletyka: ingyenes lesz az online multi Xboxon?

  • Írta: Baloo
  • 2020. augusztus 1.
  • Pletyka
A kötelező havi extra költség az online multiplayer játékhoz már az Xbox Live megjelenése óta velünk van a konzolokon, azonban az elmúlt hetekben egyre több helyről szivárognak olyan spekulációk, hogy ez a közeljövőben megváltozhat.

Az Xbox 360/PlayStation 3-érában hatalmas vitatéma volt, hogy megéri-e fizetni az online multiért, és cserébe jobb szolgáltatást kapni (xboxos tábor), vagy inkább a kicsit fapados -cserébe ingyenes - szolgáltatást választani (playstationös tábor). Akármi is volt az álláspontunk, a jelenlegi generációban végül mind a Sony, mind a Nintendo átvette a Microsoft által bevezetett szokást.

Azonban az elmúlt időben egyre több helyről hallani azt, hogy ez a több évtizedes "tradíció" megváltozik az Xbox családnál. Az első ilyen spekulációk akkor erősödtek fel, amikor pár napja kiderült, hogy a Microsoft elengedi egyéves Xbox Live Gold-előfizetés forgalmazását, vélhetően azért, hogy az Xbox Game Pass Ultimate-re hangolja át a játékosokat.

Azóta több forrás is részletesen kifejtette erről véleményét. A mostanában elég megbízható bennfentes információkkal rendelkező Jeff Grubb úgy véli, hogy a jövőben ingyenes lesz az online multi Xboxon, amivel szerinte az is egybecseng, hogy a Halo: Infinite multiplayer része free-to-play lesz.

Természetesen ez egyelőre mind csak pletyka, de ha valóban meglépik ezt a redmondiak, és a Sony nem változtat a saját üzletpolitikáján, akkor az hatalmas előnyhöz juttathatja a jövőben az Xbox Series X-et.

73.
73.
delphijos
#71: Te mi a büdös francról beszélsz ??? Olvass már légyszives és értelmezd mit ír az ember. Én NEM a saját játékaikról beszéltem. És természetesen a “saját” az az aminél ők a kiadók. Én pont a többi címről beszélek. Ha egy FIFA-t megveszel PC-n, abból nincs pénz. De box-on, hiába semmi közük hozzá, akkor is kapják a százalékot, mert konzolon csak az ő store-juk van. És azért 3rd party kiadású a legtöbb cím.
72.
72.
adamsfamily
#59: Lehet hogy jönnek PC-re,de a hozzánk hasonló országokban sokan az átlag emberek közül inkább vesznek egy boxot,mert olcsóbb és nem kell folyton szopni vele.
Szóval igazából vehet az ember PS-t mondhatja,hogy boxra nincs exkluzív,de a Microsoft szaraival nem fog tudni játszani.Mondom ezt úgy hogy szerintem ez a felhozatal elég siralmas volt,amit belengetett a Micro.
71.
71.
crytek
#70: Attól hogy a megvett stúdiók címeit nem ők fejlesztik attól még a legtöbb esetben a kiadó a MS és látnak belőle pénzt...mint minden kiadó aki kiadja bárkinek a bármijét

És a ms játékok amik kint vannak steamen is egytől egyig ms kiadás, szóval butaságot nem kell beszélni..
67.
67.
crytek
#65: Bele lesz építve a game pass-ba nm kell eret vágni :)

xcloud miatt amúgy is simán emelhetnek az áron meg most a goldot is belecsomozzák majd szerintem... Majd elválik remélem hamarosan lesz mindenről info..
65.
65.
delphijos
"a Microsoft kukázza 12 éves Xbox Live Gold előfizetés forgalmazását"

Kicsit sok lesz ez, nem ? :D

Amúgy meg, saját vélemény hogy persze hogy lehúzás, de nekem ez hobbi, és a sok más mellett ennek a költsége szinte teljesen elörpült. Természetesen megértem ha valaki sokallja, de a játékárak mellett...
60.
60.
Ps fanboy
#59: Jó van má na, ez már csak részletkérdés...XD
59.
59.
#55: Amiket felsoroltal mind jon PC-re, egy darab exkluziv nincs kozte mar.
58.
58.
56.
56.
habo
Én még most sem tudom hogy ps vagy box legyen,de ez a hír pozitívum.
Ha a multiért fizetni kell,a sok kis hülyegyerek ugyanúgy ott van,mert a szülők ugyis megveszik nekik a tagságot.
Aki szerint az a jó ha fizetős hát elgondolkodtató...
53.
53.
kexiaxel
Ez egy okos döntés lenne a microsoft tól.
52.
52.
t0mchee
Eeeez mondjuk elég erős érv lenne. az Xbox mellett a konzolosoknak. Én is 2 évig fizettem a PS Plust aztán rájöttem, hogy csak nagy lehúzás az egész. Inkább multizok a PC-men.
51.
51.
Kawada Úrnak ment
Szerkesztés gomb????
50.
50.
Ezt én is tudom,de mivel dollárban van az összeg azért írtam így mert ők meg nem használják a milliárdot :)
47.
47.
Aanash
Pont a fizetős multi miatt hagytam ott a konzolokat.
A Driveclub kivètelèvel egyik exkluzív sem èrdekel, boxon meg kb semmi, vagyis nincs semmi, ami a konzolokhoz húzzon ilyen tèren.
De ha ingyenes lesz egyszer Ps-en a multi, akkor visszamegyek, mert pc-n meg sok a csaló.
38.
38.
Ps fanboy
37.
37.
TolokocsisIsBack
#36: Oh meg van kicsik. Bleeding Edge, Session, Everwilds. ;)
36.
36.
TolokocsisIsBack
#34: Ori, Fable, Gears, Hellblade 2, State of Decay 3, Avowed, Scorn, Darktide, Forza,
34.
34.
Ps fanboy
#33: Melyik lesz az a tíz?
29.
29.
Ps fanboy
#28: Helyette mások játékát adják oda ingyen. Xd
28.
28.
Ps fanboy
#20: Húú bazeg. Amikor ilyen adatokat előhozol, olyankor mégjobban lesül a pofámról a bőr, hogy egy normális játékot nem tudnak-akarnak összerakni.
27.
27.
#25: Ez is már öreg duma, amikor simán nyíltan reklámozzák az ilyen oldalakat:

https://aim-assist.de/en/test-category/
26.
26.
crytek
MS kezd munkálkodni azon hogy a régi marketplace-ből áthozza a játékokat az újba és amik már nem voltak megvehetőek visszahozza azokat is...+ ms reward pontokkal is lehet vásárolni stb

https://www.resetera.com/threads/you-can-now-use-your-microsoft-credit-to-purchase-gift-bc-games-on-xbox-one-and-website-some-delisted-games-are-avaliable-now.260025/
25.
25.
crytek
#24: Ha zavarnak a csalók go to konzol...
24.
24.
Regen mast mondtam volna, de felnott fejjel inkabb fizetek tagsagert es meg a jatekert is telejset, minthogy a sok kis nyamvadek ingyen elo csaloval kelljen jatszani...szerencsem hogy meg vannak single cimek, kulonben kb nem is jatszanek tobbet. Nem jo ez az irany.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...