Pletyka: ingyenes lesz az online multi Xboxon?

  • Írta: Baloo
  • 2020. augusztus 1.
  • Pletyka
A kötelező havi extra költség az online multiplayer játékhoz már az Xbox Live megjelenése óta velünk van a konzolokon, azonban az elmúlt hetekben egyre több helyről szivárognak olyan spekulációk, hogy ez a közeljövőben megváltozhat.

Az Xbox 360/PlayStation 3-érában hatalmas vitatéma volt, hogy megéri-e fizetni az online multiért, és cserébe jobb szolgáltatást kapni (xboxos tábor), vagy inkább a kicsit fapados -cserébe ingyenes - szolgáltatást választani (playstationös tábor). Akármi is volt az álláspontunk, a jelenlegi generációban végül mind a Sony, mind a Nintendo átvette a Microsoft által bevezetett szokást.

Azonban az elmúlt időben egyre több helyről hallani azt, hogy ez a több évtizedes "tradíció" megváltozik az Xbox családnál. Az első ilyen spekulációk akkor erősödtek fel, amikor pár napja kiderült, hogy a Microsoft elengedi egyéves Xbox Live Gold-előfizetés forgalmazását, vélhetően azért, hogy az Xbox Game Pass Ultimate-re hangolja át a játékosokat.

Azóta több forrás is részletesen kifejtette erről véleményét. A mostanában elég megbízható bennfentes információkkal rendelkező Jeff Grubb úgy véli, hogy a jövőben ingyenes lesz az online multi Xboxon, amivel szerinte az is egybecseng, hogy a Halo: Infinite multiplayer része free-to-play lesz.

Természetesen ez egyelőre mind csak pletyka, de ha valóban meglépik ezt a redmondiak, és a Sony nem változtat a saját üzletpolitikáján, akkor az hatalmas előnyhöz juttathatja a jövőben az Xbox Series X-et.

73.
delphijos
#71: Te mi a büdös francról beszélsz ??? Olvass már légyszives és értelmezd mit ír az ember. Én NEM a saját játékaikról beszéltem. És természetesen a “saját” az az aminél ők a kiadók. Én pont a többi címről beszélek. Ha egy FIFA-t megveszel PC-n, abból nincs pénz. De box-on, hiába semmi közük hozzá, akkor is kapják a százalékot, mert konzolon csak az ő store-juk van. És azért 3rd party kiadású a legtöbb cím.
72.
adamsfamily
#59: Lehet hogy jönnek PC-re,de a hozzánk hasonló országokban sokan az átlag emberek közül inkább vesznek egy boxot,mert olcsóbb és nem kell folyton szopni vele.
Szóval igazából vehet az ember PS-t mondhatja,hogy boxra nincs exkluzív,de a Microsoft szaraival nem fog tudni játszani.Mondom ezt úgy hogy szerintem ez a felhozatal elég siralmas volt,amit belengetett a Micro.
71.
crytek
#70: Attól hogy a megvett stúdiók címeit nem ők fejlesztik attól még a legtöbb esetben a kiadó a MS és látnak belőle pénzt...mint minden kiadó aki kiadja bárkinek a bármijét

És a ms játékok amik kint vannak steamen is egytől egyig ms kiadás, szóval butaságot nem kell beszélni..
68.
Kawada
#66: Pont erről beszélek. Hogy követhetetlen lett az egyszerű kommunikációval, hogy ha valamire kapsából egy hülye fejlesztő azt mondja, hogy "konzol exkluzív", akkor az azt jelenti-e, hogy valamelyik specifikus konzolra exkluzív-e vagy azt jelenti, hogy csak konzolokra érkezik és pécére nem. Egy szóval nem mondtam, hogy egyedül a MS csinálja ezt, de miután neki áll az utóbbi 1-2-3 E3-a abbóll, hogy 60 world premier-t bemutat, és 16 exkluzívot, amiben igazából 9 előbb-utóbb ps4-re is jön, és a többi is konzol+pc, így kicsit rájuk jobban igaz ez, mint a sony-nál, hogy megnehezítik az egyértelmű beszélgetést ezekről. De semmi rosszat nem akartam ezzel. Nyilván én se reklámoznám a konkurenciát, teljesen normális...
67.
crytek
#65: Bele lesz építve a game pass-ba nm kell eret vágni :)

xcloud miatt amúgy is simán emelhetnek az áron meg most a goldot is belecsomozzák majd szerintem... Majd elválik remélem hamarosan lesz mindenről info..
66.
crytek
#64: Eddig se mutatott be a sony a saját rendezvényén és a ms sem úgy játékot hogy bemondták vagy bemutatták az "ellenség logoját/nevét"

Akit érdekel elovassa xy oldal cikkjét ahol le van írva mi jön, mi nem később a másik gépére is azaz multiplatform. Sokan 0 day vért sírtak a ps tulajok a stalker 2 miatt holott az is jön ps5-re..
65.
delphijos
"a Microsoft kukázza 12 éves Xbox Live Gold előfizetés forgalmazását"

Kicsit sok lesz ez, nem ? :D

Amúgy meg, saját vélemény hogy persze hogy lehúzás, de nekem ez hobbi, és a sok más mellett ennek a költsége szinte teljesen elörpült. Természetesen megértem ha valaki sokallja, de a játékárak mellett...
64.
Kawada
#63: Xbox only exluzív...
xbox + pc exléuzív
ps4 ex
ps5 ex
ps+pc ex
ps + xbox ex

ezeknek tetszőlgese időleges exkluzív variációja... Valóban. Sima ügy nyomon követni és körmondatok nélkül exkluzivitásra hivatkozni úgy, hogy csomó szart ráadásul az xbox mutat be a saját rendezvényén, de úgyis csak annyit közöl, hogy xbox meg windows 10, azt nem, hogy majd ps-re is jön (és fordítva...).
63.
crytek
#62: Szerintem nem hígult semmi.

PS = ONLY konzol exklúziv játékok
Xbox = MS Exklúziv játékok (xbox + pc)

De ez már a Halo 5 óta (2015) így van talán az volt az utolsó olyan címük ami nem jött (még?) pc-re..
62.
Kawada
#59: Azért azt ne felejt sük el, hogy sokaknak a géming az konzol specifikus dolog. Az egy dolog, hogy van az úgymond hardcore-abb réteg, aki azt mondja, hogy van egy erősebb pécéje és akkor már mi a f*sznak xbox mellé. De sokaknak a döntés annyiból áll, hogy xbox vagy ps. Így ebből e szempontból egy konzolos időleges exkluzivitás, az exkluzivitás. Az igaz, hogy a MS.ban benne van már a "pénzért megvesszük a más f*szát, hogy azzal csapkodjuk a csalánt, mert kurva sok cím van, amiért kifizetik a "world premier" dolgot és egy trailer után akkor se teszik oda a PS4-et vagy PS5-öt, ha jönni is fog rá... Hígult a konzol exkluzivitás témaköre, az biztos.
60.
Ps fanboy
#59: Jó van má na, ez már csak részletkérdés...XD
59.
grindcore
#55: Amiket felsoroltal mind jon PC-re, egy darab exkluziv nincs kozte mar.
58.
grindcore
#25: Crossplatform lesz ;-)
57.
#54: Billion ra írtam.
Tényleg jól jönne az a kis szerkesztés gomb!
Na szóval magyarul milliárd akkor,de mindegy:)
Irgalmatlanul sok pénz!Egy másik vállalattal felvásárolhatnák az egész energia szektort!
56.
habo
Én még most sem tudom hogy ps vagy box legyen,de ez a hír pozitívum.
Ha a multiért fizetni kell,a sok kis hülyegyerek ugyanúgy ott van,mert a szülők ugyis megveszik nekik a tagságot.
Aki szerint az a jó ha fizetős hát elgondolkodtató...
54.
Kawada
#51: Miért is? Vagy mi?
53.
kexiaxel
Ez egy okos döntés lenne a microsoft tól.
52.
t0mchee
Eeeez mondjuk elég erős érv lenne. az Xbox mellett a konzolosoknak. Én is 2 évig fizettem a PS Plust aztán rájöttem, hogy csak nagy lehúzás az egész. Inkább multizok a PC-men.
51.
Kawada Úrnak ment
Szerkesztés gomb????
50.
Ezt én is tudom,de mivel dollárban van az összeg azért írtam így mert ők meg nem használják a milliárdot :)
49.
Kawada
#48: Én egy ideje már nem nézem. Szerettem valamikor. Mondjuk a csapatokat akkor is leszartam (sosem értettem hogy kell egy automárkához érzelmileg kötődni... na mindegy).

Na de visszatérve. Tökre rendjén van, ha van valami ami nem érdekel. Egyszerűen a nem mérvadós kommented inkáb általános vélekedést tükrözött mint egyéni preferenciát. :) Én se Bloodborne-ozok ps4-en, miközben itt vannak akiknek az a ps4.
48.
TolokocsisIsBack
#46: 5-en vannak az en ismerosi koromben, akik kedvelik/drukkerek. Abbol az egyik csak azert szereti mert felig fekete( btw o egy libsi.) A masik 4 meg eszervekkel, amikrol azert nem tudok beszelni mert nem szeretem a F1-et, ezaltal nem is ertek hozza. Annyiban merul ki a tudasom ebben a sportban, hogy: vezetnek benne. Schumi, Kimi, meg az a ven szemuveges pernahajder, aki folyton jobbnal jobb fiatal kis picsakkal erkezik minden dijatadora.
47.
Aanash
Pont a fizetős multi miatt hagytam ott a konzolokat.
A Driveclub kivètelèvel egyik exkluzív sem èrdekel, boxon meg kb semmi, vagyis nincs semmi, ami a konzolokhoz húzzon ilyen tèren.
De ha ingyenes lesz egyszer Ps-en a multi, akkor visszamegyek, mert pc-n meg sok a csaló.
46.
Kawada
#42: Amúgy személy szerint életemben nem találkoztam Hamilton drukkerrel... :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...