Pletyka: ingyenes lesz az online multi Xboxon?

  • Írta: Baloo
  • 2020. augusztus 1.
  • Pletyka
Link másolása
A kötelező havi extra költség az online multiplayer játékhoz már az Xbox Live megjelenése óta velünk van a konzolokon, azonban az elmúlt hetekben egyre több helyről szivárognak olyan spekulációk, hogy ez a közeljövőben megváltozhat.

Az Xbox 360/PlayStation 3-érában hatalmas vitatéma volt, hogy megéri-e fizetni az online multiért, és cserébe jobb szolgáltatást kapni (xboxos tábor), vagy inkább a kicsit fapados -cserébe ingyenes - szolgáltatást választani (playstationös tábor). Akármi is volt az álláspontunk, a jelenlegi generációban végül mind a Sony, mind a Nintendo átvette a Microsoft által bevezetett szokást.

Azonban az elmúlt időben egyre több helyről hallani azt, hogy ez a több évtizedes "tradíció" megváltozik az Xbox családnál. Az első ilyen spekulációk akkor erősödtek fel, amikor pár napja kiderült, hogy a Microsoft elengedi egyéves Xbox Live Gold-előfizetés forgalmazását, vélhetően azért, hogy az Xbox Game Pass Ultimate-re hangolja át a játékosokat.

Azóta több forrás is részletesen kifejtette erről véleményét. A mostanában elég megbízható bennfentes információkkal rendelkező Jeff Grubb úgy véli, hogy a jövőben ingyenes lesz az online multi Xboxon, amivel szerinte az is egybecseng, hogy a Halo: Infinite multiplayer része free-to-play lesz.

Természetesen ez egyelőre mind csak pletyka, de ha valóban meglépik ezt a redmondiak, és a Sony nem változtat a saját üzletpolitikáján, akkor az hatalmas előnyhöz juttathatja a jövőben az Xbox Series X-et.

73.
73.
delphijos
#71: Te mi a büdös francról beszélsz ??? Olvass már légyszives és értelmezd mit ír az ember. Én NEM a saját játékaikról beszéltem. És természetesen a “saját” az az aminél ők a kiadók. Én pont a többi címről beszélek. Ha egy FIFA-t megveszel PC-n, abból nincs pénz. De box-on, hiába semmi közük hozzá, akkor is kapják a százalékot, mert konzolon csak az ő store-juk van. És azért 3rd party kiadású a legtöbb cím.
72.
72.
adamsfamily
#59: Lehet hogy jönnek PC-re,de a hozzánk hasonló országokban sokan az átlag emberek közül inkább vesznek egy boxot,mert olcsóbb és nem kell folyton szopni vele.
Szóval igazából vehet az ember PS-t mondhatja,hogy boxra nincs exkluzív,de a Microsoft szaraival nem fog tudni játszani.Mondom ezt úgy hogy szerintem ez a felhozatal elég siralmas volt,amit belengetett a Micro.
71.
71.
crytek
#70: Attól hogy a megvett stúdiók címeit nem ők fejlesztik attól még a legtöbb esetben a kiadó a MS és látnak belőle pénzt...mint minden kiadó aki kiadja bárkinek a bármijét

És a ms játékok amik kint vannak steamen is egytől egyig ms kiadás, szóval butaságot nem kell beszélni..
67.
67.
crytek
#65: Bele lesz építve a game pass-ba nm kell eret vágni :)

xcloud miatt amúgy is simán emelhetnek az áron meg most a goldot is belecsomozzák majd szerintem... Majd elválik remélem hamarosan lesz mindenről info..
65.
65.
delphijos
"a Microsoft kukázza 12 éves Xbox Live Gold előfizetés forgalmazását"

Kicsit sok lesz ez, nem ? :D

Amúgy meg, saját vélemény hogy persze hogy lehúzás, de nekem ez hobbi, és a sok más mellett ennek a költsége szinte teljesen elörpült. Természetesen megértem ha valaki sokallja, de a játékárak mellett...
60.
60.
Ps fanboy
#59: Jó van má na, ez már csak részletkérdés...XD
58.
58.
56.
56.
habo
Én még most sem tudom hogy ps vagy box legyen,de ez a hír pozitívum.
Ha a multiért fizetni kell,a sok kis hülyegyerek ugyanúgy ott van,mert a szülők ugyis megveszik nekik a tagságot.
Aki szerint az a jó ha fizetős hát elgondolkodtató...
53.
53.
kexiaxel
Ez egy okos döntés lenne a microsoft tól.
52.
52.
t0mchee
Eeeez mondjuk elég erős érv lenne. az Xbox mellett a konzolosoknak. Én is 2 évig fizettem a PS Plust aztán rájöttem, hogy csak nagy lehúzás az egész. Inkább multizok a PC-men.
51.
51.
Kawada Úrnak ment
Szerkesztés gomb????
50.
50.
Ezt én is tudom,de mivel dollárban van az összeg azért írtam így mert ők meg nem használják a milliárdot :)
47.
47.
Aanash
Pont a fizetős multi miatt hagytam ott a konzolokat.
A Driveclub kivètelèvel egyik exkluzív sem èrdekel, boxon meg kb semmi, vagyis nincs semmi, ami a konzolokhoz húzzon ilyen tèren.
De ha ingyenes lesz egyszer Ps-en a multi, akkor visszamegyek, mert pc-n meg sok a csaló.
29.
29.
Ps fanboy
#28: Helyette mások játékát adják oda ingyen. Xd
28.
28.
Ps fanboy
#20: Húú bazeg. Amikor ilyen adatokat előhozol, olyankor mégjobban lesül a pofámról a bőr, hogy egy normális játékot nem tudnak-akarnak összerakni.
27.
27.
#25: Ez is már öreg duma, amikor simán nyíltan reklámozzák az ilyen oldalakat:

https://aim-assist.de/en/test-category/
26.
26.
crytek
MS kezd munkálkodni azon hogy a régi marketplace-ből áthozza a játékokat az újba és amik már nem voltak megvehetőek visszahozza azokat is...+ ms reward pontokkal is lehet vásárolni stb

https://www.resetera.com/threads/you-can-now-use-your-microsoft-credit-to-purchase-gift-bc-games-on-xbox-one-and-website-some-delisted-games-are-avaliable-now.260025/
25.
25.
crytek
#24: Ha zavarnak a csalók go to konzol...
24.
24.
Regen mast mondtam volna, de felnott fejjel inkabb fizetek tagsagert es meg a jatekert is telejset, minthogy a sok kis nyamvadek ingyen elo csaloval kelljen jatszani...szerencsem hogy meg vannak single cimek, kulonben kb nem is jatszanek tobbet. Nem jo ez az irany.
20.
20.
Hát valamiből finanszírozni kellett a dedikalt szerverparkok létrejöttét vagyis a minőséget.
Most meg lehet szedni a lóvét másoktól!
Valamelyik nap olvastam hogy a cég értéke elérte az
580 billió dollárt és napi 120 milliót termel!
Szemeteeeek!!!! :)
19.
19.
Yanez
#15: Most már valahogy én is így gondolom, de akkoris azt mondom a multinak ingyenesnek kell lennie. Annyi havidíjas szarságért fizet már az ember, hogy legalább ezért ne kelljen. Aztán majd kiderül, hogy mennyire jó dolog. Lehet te is csodálkoznál. :)
17.
17.
Ooorky
#15: Jahh, olyan, mint anno a vizitdíj volt.

Kemény 200ft alkalmanként, de arra elég volt, hogy a sok unatkozó öregasszony ne az egészségügyet terhelje mert unatkozik egyedül...
16.
16.
15, azaz tizenöt éve fel sem fogom és komolyan sem tudom venni azt, hogy "fizetős multi". A világ legkomolyabb átbaszása volt az egész és úgy fizette minden konzolos, mint a katonatiszt. De nekem még mindig hihetetlen a "fizetős multi" koncepciója, eleve még csak elképzelni sem tudom. A nagy büdös semmire fizetni. Bár én magam nem vagyok egy multis alkat, de számolni már 15 éve is tudtam és ha a generációd multi pénzét ráraktad a konzolra, akkor már inkább játékra alkalmas gépet is lehetett volna venni már annyi idővel ezelőtt is.

Nonszensz: valaki el akarja neked adni a konzolgépét (értsd: TV játék) és azért akar plusz pénzt kérni, hogy annak a játéknak (amit szintén ő akar eladni) az alapvető funkcióját használhasd. Amiért már fizettél. Ehhez kellett ész mindekinél, hogy évtizedekig fizesse. Ennek az eredménye a mostani változás, hogy akár lehet a multi ingyenes is, akkor is havidíjat kell fizetni, ha játszani akarsz. Annyi a különbség, hogy most fejlettebb rendszereken kapod hozzá a játékokat is a havidíjjal (míg másokon ötödszörre veheted meg majd ugyan azt a remastert), de aki nem érti, hogy mi ez a nagylelkűség, majd megérti, amikor a Micro kiírtotta végre a konzolos használt kalózkereskedelmet és a Sony utána ment. Mindenkinek van még egy, vagy egy fél generációnyi ideje arra, hogy szarakodjon a CD-ivel, aztán tényleg vége, hiszen a világ kb 20 évvel túlhaladta ezt a dolgot.
15.
15.
godach
#7: Annó én is írtam ilyesmit és mai napig tartom magam ahhoz, hogy megyek inkább fizetős buliba úgy szórakozni, hogy olyanokkal váltok együtt tagságot akikkel azonos az érdeklődési köröm, minthogy legyünk sokan valahol, csak azért mert ingyen van.
Én megutáltam annó a multit PC-n és valahol a 360 idejében csábított vissza a dolog egy kicsit. Ott is azért, mert tényleg az fizetett be a múltra aki akart együtt játszani és nem az jött be aki éppen unatkozott aztán nagy ívben tojt az egészre.
Akkor is mondtam, most is mondom. Lehet haragudni a fizetős múltra de egy bizonyos szinten tagság ez arra hogy komolyan told a többjátékos dolgokat. Persze a matchmaking pl pont erre lenne ha foglalkoznának vele és azt se felejtsük el hogy veheti most erre a mellét az MS holott ők hozták be.
10.
10.
Matt94
"...inkább a kicsit fapados -cserébe ingyenes - szolgáltatást választani..." Én a goldot azért veszem, hogy multizzak, hogy lehet a multi fapados?
Most is fizetek érte de nem kapok semmit azok kívül, hogy multizhatok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...