Közös játékuniverzumon dolgozik a Remedy

  • Írta: szlav
  • 2020. augusztus 8.
  • Hír
Link másolása
A Control: AWE bejelentésével véget értek a találgatások, kiderült, hogy Jesse Faden és Alan Wake történetei egyetlen közös univerzumban játszódnak. A Remedy a következő játékát is erre a világra építi.

A Control második expanziója, az Altered World Events hivatalosan is egybemossa a Remedy két paranormális jelenségekkel foglalkozó játékát. Alan Wake eljövetelével kijelenthetjük, hogy a zseblámpás író és a telekinetikus képességekkel bíró ügynök kalandjai egyetlen közös világban játszódnak, és a számos utalást látva azt is megkockáztathatjuk, hogy ebben az univerzumban zajlanak a Quantum Break eseményei is.

Mindez persze egyáltalán nem véletlen - a Remedy a legfrissebb blogposztjában elárulta, hogy a játékok közti utalások és easter eggek többek voltak apró poénoknál, már több mint tíz éve álmodoztak azon, hogy a bizarr játékaikat valamilyen módon egybekössék, az AWE pedig csupán az első határozott lépés lesz, amely mindezt megvalósítja.

A finn stúdió ugyanis egy komoly bejelentéssel készült: elárulták, hogy a következő játékuk már javában fejlesztés alatt áll, és ez is a Remedy Connected Universe (RCU) világában játszódik majd. Ennél több konkrétumot sajnos nem árultak el, így nem tudhatjuk, hogy egy korábbi cím folytatásáról vagy egy teljesen új IP-ről van-e szó.

4.
4.
Őrnagy
A Remedy már csak a Micronak dolgozik?
3.
3.
logic5
#2: Azért egy minőségi AW 2-t nem utasítanék vissza...
2.
2.
Parano1d
#1: Ezek lehettek sima easter eggek is. És lehet azok is voltak, csak most gondolják úgy a fejlesztők, hogy összemossák őket.
Amúgy nekem szimpatikus az a koncepció, amit a Remedy csinál, hogy folyamatosan új címekkel jönek ki. Nem folytatásokat csinálnak, mint ami a mai film és játékiparban nyomnak.
1.
1.
adamsfamily
Ebben mi volt a találgatás?
A Quantum Break legelső pályáján ,az egyetemen benne volt Alan Wake a TV-ben.A Control-ban pedig az egyik részlegen volt is egy akta Bright Falls event néven.
Ebben semmi újdonság nem volt annak,aki játszott is ezekkel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...