Nem akadályozhatja az Apple az Unreal támogatását

  • Írta: fojesz
  • 2020. augusztus 26.
  • Hír
Link másolása
A bíróság jóváhagyta az Epic Games távoltartási kérelmét az Apple-lel szemben, ez azonban csak a cég fejlesztői hozzáférésére és az Unreal Engine-re vonatkozik. A Fortnite kitiltása ellen nem volt kifogása.

Habár a tényleges per hosszú hónapokig húzódhat, az Epic Games és az Apple ügyvédei már megjelentek a bíróság előtt, méghozzá az előbbi távoltartási kérelme kapcsán. A fejlesztőcég azért kezdeményezte az eljárást, mert a cupertinói vállalat arra készült, hogy megvonja a fejlesztői hozzáférését az iOS-en és a macOS-en, ezzel pedig ellehetetlenítette volna az Unreal Engine támogatását.

Yvonne Gonzalez Rogers bíró jóváhagyta az Epic kérelmét, és így megtiltotta az Apple-nek, hogy megvonja a csapat fejlesztői hozzáférését, mondván az jelentős károkat okozna magának az Unreal Engine-nek, illetve úgy általában a játékiparnak, a külsős fejlesztőknek és a játékosoknak. Az ítélet azonban csak félsikert hozott, az Epic ugyanis azt is szerette volna elérni, ha a bíróság a Fortnite kitiltását is megakadályozza, erre azonban az nem volt hajlandó.

Az érvelése szerint a Fortnite esetében nem bizonyítható, hogy a tiltás visszafordíthatatlan károkat okozna, a helyzetet ugyanis az Epic Games maga idézte elő azzal, hogy megsértette az App Store szabályzatát. Ahogy arra az Apple is felhívta a figyelmet, bármikor kész visszaengedni a játékot az üzletbe, amennyiben az Epic kiveszi a közvetlen fizetési lehetőséget a programból.

Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem végleges ítélet, csak a távoltartási kérelem kapcsán született döntés. A bíróság alapvetően a jelenlegi helyzet fenntartásában érdekelt, amíg egy előzetes intézkedés keretében el nem dől, hogy mi lesz a Fortnite és az Epic Games sorsa az Apple platformjain. A témában az első meghallgatás szeptember 28-án lesz, de a tényleges per egészen 2021 tavaszáig húzódhat.

8.
8.
kanguru
Az emberisegnek csak jobb lesz minel kevesebben jatszanak Fortnite fele okorsegekkel, bar aki Apple tulaj az mar eleve elveszett.
7.
7.
delphijos
#5: Ők azzal tudták “megszorongatni” az Apple-t, hogy visszaél az erőfölényével , és hátrányba hozza őket a saját streaming megoldásával szemben. És ebbe az Apple se akart beleállni.
6.
6.
godach
#5: Nem elveszi. Ez a megállapodás. Ezért nem kell haragudni senkire sem. Üzlet, amit vagy elfogadsz vagy nem.
5.
5.
biohazard rex
Az a baj, hogy itt mindenki csak a fortnite-ig jut el. Az indie devektől ugyanúgy elveszik a 30%-ot, amire nekik nagyobb szükségük lenne, és ha az epic most ezt kiharcolná, az nagyot segítene rajtuk is. Arról nem is beszélve, hogy érdekes módon a spotify meg a netflix valamiért kivételezettek ezalól az "adó" alól...
4.
4.
zsocc-nrg
Örülök hogy a fejlesztők nem szívták meg az Epic seggfejkedése miatt. Valaki most már tényleg helyre rakhatná őket mert nagy lett a pofájuk a Fortnite-pénzből
3.
3.
crytek
#2: Lehet pénzed ha debil vagy hozzá és szóród eszetlenül...az epic ezt teszi.. Ha én lennék a helyükben engem rohadtúl nem vigasztalna hogy a fosnájt hozza a lóvét...et minek hozzá hogy égessem a semmikre?
2.
2.
Anti4730
Van penz az epicnel, mint a sár, ezert simán van idejuk kiserletezgetni ilyen olyan perekkel:))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...