Frissítve: A Sony kevesebb PS5-öt tud gyártani?

  • Írta: Baloo
  • 2020. szeptember 15.
  • Biznisz
Link másolása
Habár legutoljára arról szóltak a hírek, hogy a Sony felpörgeti a PlayStation 5 gyártását, a Bloomberg japán részlege úgy értesült, hogy a tervezettnél így is 4 millióval kevesebb konzol fog legördülni a gyártósorról.

Július közepén írtunk róla, hogy mivel megnövekedett keresletre számít a Sony a következő generációs konzoljával kapcsolatban, ezért felpörgeti annak gyártását, és az idei év végéig 9-10 millió darabot szeretnének összerakni belőle.

Állítólag a Sony ezt az ütemtervet tartva 15 millió konzolt tervezett legyártani jövő márciusig, azonban a Bloomberg japán részlege arról értesült, hogy ez végül gyártási nehézségek miatt 4 millióval kevesebb lesz. Érdemes megjegyezni, hogy 11 millió konzollal számolva egyesek szerint hiánycikk lehet a PlayStation 5 az első hónapokban.

A híresztelések szerint pont ezért repülőjáratokkal is megtolja a logisztikáját a Sony, ami bár drágább megoldás, mint a hajó, így legalább a később legyártott gépekkel is tudnak számolni, amiket állítólag az Egyesült Államokba szállítanak majd. Remélhetőleg ezzel ki tudja majd elégíteni a várhatóan hatalmas keresletet a japán konzolgyártó.

Update! A Sony cáfolta a Bloomberg értesüléseit, állítása szerint a sorozatgyártás megkezdése óta nem változtatott a tervein.

38.
38.
delphijos
36.
36.
godach
#34: Haverom kihasználta, nálunk még egy-két játékon kívül nem ment csak a YouTube róla. Na mondom, akkor megveszem a jegyem a mennyországba és elcseréltem vele, minimális ráfizetéssel.
34.
34.
zozo76hun
#28: miert valtottal vissza?
30.
30.
delphijos
#28: Hát pedig amíg nem volt boost mode, előfordult ilyen ( pont launchkor )
26.
26.
Őrnagy
2x vettem megjelenéskor konzolt. Többet nem fogok.
25.
25.
Marcus88
#24: Ez így van,majd akkor kell a fejeket vakargatni,ha hiány lesz,addig felesleges kongatni a vészharangot.Ezért sem értem a 16.hozzászóllást,hogy miért kell lebalfaszozni őket,már jó előre,mikor lehet szépen fogják vinni nem lesz hiány mert pótolni tudják az eladottakat.Ezt csak akkor tudjuk majd meg.
24.
24.
Gaboo77
De ez a hír, pontosabban pletyka arról szól, hogy ők kitaláltak egy mennyiséget ami szerintük kell és annyit nem sikerült gyártani. Mitől jelentene ez hiányt? Hiány akkor keletkezik, ha nagyobb a kereslet, mint a kínálat. A keresletről meg csak elképzeléseik lehetnek, mert még az előrendelés sem indult meg, hogy abból következtetni lehessen.
23.
23.
Neo1989
21.-re terveztem venni egyet.
21.
21.
delphijos
#20: Akármilyen is a launch lista , ha van otthon gép, nem életbevágó azonnal rohanni a boltba. Hogy azzal a pár címmel ( ha van annyi ) azonnal játszon az ember ? Megvárnak azok is....
20.
20.
Hunszi
#14: Mivel a Sony semmi olyant nem mutatott, ami miatt futni kellene a boltba megjelenéskor, így tényleg csak azok fognak venni day 1, akik betegesen gerjednek az új dolgokra, azok akik képesek sorbaállni az új Iphonért is reggel 5kor, valamint ugy-e azok, akiknek még nincs egyáltalán konzolja.

Az lesz a kampány része szerintem mindkét gyártónál, hogy tolni fogják a Cyberpunk stb videókat, amelyben összehasonlítják a régi és az új gép közötti teljesítményt, de ezt leszámítva semmi, azaz SEMMI nem lesz, ami indokolná a racionálisan az azonnali vásárlást, főleg azoknál, akiknél már egy Pro vagy One X csücsül otthon a polcon.

Nem lesz hiány (nálunk tuti nem)...csak kell a FOMO érzést kelteni az emberekben, hogy azonnal költsenek, ezzel meggyorsítva a korona miatt kiesett pénzek visszatermelését.
17.
17.
Darksiders84
Őszintén épp ésszel én is várnék hogy a tapasztalatok mit mondanak de ezt azért befolyásolja a játék felhozatal is amit remélem holnap megtudunk hogy mikkel indít mennyiért és mikor. Azért ha a Rachet is jövőre jön akkor nem is tudom mi lenne ami megérné kezdéskor hiába a nagy vágyakozás .
15.
15.
Marcus88
Szintén jövő év vége,nekem sem sűrgős!
14.
14.
Zuzmo
Nem hiszem, hogy hiány lesz belőle itthon, mert akitől hallottam majdnem mindenki azt mondja, hogy ráér később megvenni. A mezei vásárlók jó részének meg még az ára is kellemetlen meglepetés lesz, aki mondjuk 3 éve vett PS4 Slimet 80 ezerért.
13.
13.
maros1977
#9: Gondolom te is kint élsz Hollandiában?!
11.
11.
Fata Morgana
#7: Az hogy késve jelent meg az Sony hibája.Vajon menyit késett volna akkor, ha ragaszkodnak a hülyeségükhöz és GPU nélkül készül el a konzol?
Végül is az hogy késve jött ok, viszont nem volt hiánycikk.
9.
9.
crytek
Hollandiában elég jó áron beszámítják a régi cumokat...switch ára nagyon durva...

https://mobilarena.hu/dl/upc/2020-09/55093_159711.jpg
7.
7.
Zuzmo
#6: A PS3 4 hónapot késett gyártási problémák miatt Európában Japánhoz és az USA-hoz képest, de ott is kevés volt a készlet, jó részét a nyerészkedők vették meg megjelenéskor.
6.
6.
Fata Morgana
Szerintem ezen probléma nem érinti kicsiny hazánkat, eddig sem nagyon volt hiány konzolokból egyik gen-ben sem.
5.
5.
NECROSMOKE
Röhej az egész Sony. Én, mint Sony rajongó írom.
4.
4.
Darksiders84
Na kezdődik szóval lehet hogy akinek pl az ár se számítana mert kifizetné a 200-at vagy akármennyi kezdő árát se fog tudni venni nálunk idén és örülhet ha majd később kaphat jóval többért. Remélem nem így lesz !
3.
3.
Kakaoo
#1: Ezen szakadtam a röhögéstől :)
2.
2.
godach
#1: Háromszor olvastam végig a cikket, hogy rájöjjek hogy ez hogy jön ide.
1.
1.
Falcon
Kár hogy a dice már lejáratta a star wars nevet :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...