Frissítve: A Sony kevesebb PS5-öt tud gyártani?

  • Írta: Baloo
  • 2020. szeptember 15.
  • Biznisz
Habár legutoljára arról szóltak a hírek, hogy a Sony felpörgeti a PlayStation 5 gyártását, a Bloomberg japán részlege úgy értesült, hogy a tervezettnél így is 4 millióval kevesebb konzol fog legördülni a gyártósorról.

Július közepén írtunk róla, hogy mivel megnövekedett keresletre számít a Sony a következő generációs konzoljával kapcsolatban, ezért felpörgeti annak gyártását, és az idei év végéig 9-10 millió darabot szeretnének összerakni belőle.

Állítólag a Sony ezt az ütemtervet tartva 15 millió konzolt tervezett legyártani jövő márciusig, azonban a Bloomberg japán részlege arról értesült, hogy ez végül gyártási nehézségek miatt 4 millióval kevesebb lesz. Érdemes megjegyezni, hogy 11 millió konzollal számolva egyesek szerint hiánycikk lehet a PlayStation 5 az első hónapokban.

A híresztelések szerint pont ezért repülőjáratokkal is megtolja a logisztikáját a Sony, ami bár drágább megoldás, mint a hajó, így legalább a később legyártott gépekkel is tudnak számolni, amiket állítólag az Egyesült Államokba szállítanak majd. Remélhetőleg ezzel ki tudja majd elégíteni a várhatóan hatalmas keresletet a japán konzolgyártó.

Update! A Sony cáfolta a Bloomberg értesüléseit, állítása szerint a sorozatgyártás megkezdése óta nem változtatott a tervein.

38.
delphijos
36.
godach
#34: Haverom kihasználta, nálunk még egy-két játékon kívül nem ment csak a YouTube róla. Na mondom, akkor megveszem a jegyem a mennyországba és elcseréltem vele, minimális ráfizetéssel.
35.
Kawada
#33: Szerintem inkább rendeljen elő, hátha lesz 400 Ft is addigra az EUR.... :)
34.
zozo76hun
#28: miert valtottal vissza?
33.
FOGD MÁR BE A SZÁD
Majd 2021 BlackFriday-kor megveszem. Am aki akar most venni, az vegye meg Csehországban. Itt nem 27, csak 15 % az ÁFA.
32.
Ps fanboy
31.
Kawada
#27: Megjelenéskor voltak ilyen gondok a próval. Én 2017 novemberében vettem, semmi ilyesmit nem tapasztaltam, pedig elég sokat pörgettem és pörgetem mai napig. Digital foundry-s összehasonlításokat is néztem és nagyon rég nem láttam ilyesmit.
30.
delphijos
#28: Hát pedig amíg nem volt boost mode, előfordult ilyen ( pont launchkor )
29.
FARKAS
#20: Vagy azok nem fognak venni, akiknek nincs pénzük. Akiknek meg van pénzük és szeretnének venni azoknak meg lehet nem jut. Gratula. Ellesték az ms előző generációváltási szerencsétlenkedését? Vagy mi van?
28.
godach
#27: Valamire nagyon nem jól ruháztál akkor be. Nekem volt sima, majd pro most pedig megint sima.
Töltések kényelmetlenül többek, nincs csak 2,4ghz és sorolhatnám. Életem legjobb döntése volt pro-rá váltani és az egyik legrosszabb vissza.
27.
Oldman
Őrnagy! 26#
Jól teszed! Én megvettem 2.5-éve a ps 4 pro-t, és nem sok különbséget vettem észre az alapgéphez képest. Ja de... nem egy játék rosszabbul futott rajta, mint a gyengébb sima alapgépen. Szóval " megérte " plusz 45.000 ft-ot kiadnom érte. :/
26.
Őrnagy
2x vettem megjelenéskor konzolt. Többet nem fogok.
25.
Marcus88
#24: Ez így van,majd akkor kell a fejeket vakargatni,ha hiány lesz,addig felesleges kongatni a vészharangot.Ezért sem értem a 16.hozzászóllást,hogy miért kell lebalfaszozni őket,már jó előre,mikor lehet szépen fogják vinni nem lesz hiány mert pótolni tudják az eladottakat.Ezt csak akkor tudjuk majd meg.
24.
Gaboo77
De ez a hír, pontosabban pletyka arról szól, hogy ők kitaláltak egy mennyiséget ami szerintük kell és annyit nem sikerült gyártani. Mitől jelentene ez hiányt? Hiány akkor keletkezik, ha nagyobb a kereslet, mint a kínálat. A keresletről meg csak elképzeléseik lehetnek, mert még az előrendelés sem indult meg, hogy abból következtetni lehessen.
23.
Neo1989
21.-re terveztem venni egyet.
21.
delphijos
#20: Akármilyen is a launch lista , ha van otthon gép, nem életbevágó azonnal rohanni a boltba. Hogy azzal a pár címmel ( ha van annyi ) azonnal játszon az ember ? Megvárnak azok is....
20.
Hunszi
#14: Mivel a Sony semmi olyant nem mutatott, ami miatt futni kellene a boltba megjelenéskor, így tényleg csak azok fognak venni day 1, akik betegesen gerjednek az új dolgokra, azok akik képesek sorbaállni az új Iphonért is reggel 5kor, valamint ugy-e azok, akiknek még nincs egyáltalán konzolja.

Az lesz a kampány része szerintem mindkét gyártónál, hogy tolni fogják a Cyberpunk stb videókat, amelyben összehasonlítják a régi és az új gép közötti teljesítményt, de ezt leszámítva semmi, azaz SEMMI nem lesz, ami indokolná a racionálisan az azonnali vásárlást, főleg azoknál, akiknél már egy Pro vagy One X csücsül otthon a polcon.

Nem lesz hiány (nálunk tuti nem)...csak kell a FOMO érzést kelteni az emberekben, hogy azonnal költsenek, ezzel meggyorsítva a korona miatt kiesett pénzek visszatermelését.
19.
hajbel
#9: Gondolom, csak az adott üzletben levásárolható voucherért. Bár még így is jó ár. Angliában is van használt elektronikával kereskedő lánc, a cex. Ott £200 a ps4 pro ha megvan a doboza is, kp-ben 165-öt adnak érte.
18.
MűszálasLőrinc
Az ms jo nagy deficitet vallalt a nagyobbikk konzollal amit a sony nem akar megtenni.
A hianyra hivatkozva magasan lehet tartani az arat.(plusz meg mennobbe tenni hogy ha valaki hozzajut).
Igy folyamatosan vissza fogjak tartani a keszletet igy novelve a keresletet.
A tezis az, hogy uzletember, profit orientalt ceg, vagy politikus mindig hazudik ha mozog a szaja.
17.
Darksiders84
Őszintén épp ésszel én is várnék hogy a tapasztalatok mit mondanak de ezt azért befolyásolja a játék felhozatal is amit remélem holnap megtudunk hogy mikkel indít mennyiért és mikor. Azért ha a Rachet is jövőre jön akkor nem is tudom mi lenne ami megérné kezdéskor hiába a nagy vágyakozás .
16.
FARKAS
Ekkora balf@szokat. Nem hiszem el.
15.
Marcus88
Szintén jövő év vége,nekem sem sűrgős!
14.
Zuzmo
Nem hiszem, hogy hiány lesz belőle itthon, mert akitől hallottam majdnem mindenki azt mondja, hogy ráér később megvenni. A mezei vásárlók jó részének meg még az ára is kellemetlen meglepetés lesz, aki mondjuk 3 éve vett PS4 Slimet 80 ezerért.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...