Frissítve: A Sony kevesebb PS5-öt tud gyártani?

  • Írta: Baloo
  • 2020. szeptember 15.
  • Biznisz
Habár legutoljára arról szóltak a hírek, hogy a Sony felpörgeti a PlayStation 5 gyártását, a Bloomberg japán részlege úgy értesült, hogy a tervezettnél így is 4 millióval kevesebb konzol fog legördülni a gyártósorról.

Július közepén írtunk róla, hogy mivel megnövekedett keresletre számít a Sony a következő generációs konzoljával kapcsolatban, ezért felpörgeti annak gyártását, és az idei év végéig 9-10 millió darabot szeretnének összerakni belőle.

Állítólag a Sony ezt az ütemtervet tartva 15 millió konzolt tervezett legyártani jövő márciusig, azonban a Bloomberg japán részlege arról értesült, hogy ez végül gyártási nehézségek miatt 4 millióval kevesebb lesz. Érdemes megjegyezni, hogy 11 millió konzollal számolva egyesek szerint hiánycikk lehet a PlayStation 5 az első hónapokban.

A híresztelések szerint pont ezért repülőjáratokkal is megtolja a logisztikáját a Sony, ami bár drágább megoldás, mint a hajó, így legalább a később legyártott gépekkel is tudnak számolni, amiket állítólag az Egyesült Államokba szállítanak majd. Remélhetőleg ezzel ki tudja majd elégíteni a várhatóan hatalmas keresletet a japán konzolgyártó.

Update! A Sony cáfolta a Bloomberg értesüléseit, állítása szerint a sorozatgyártás megkezdése óta nem változtatott a tervein.

38.
delphijos
36.
godach
#34: Haverom kihasználta, nálunk még egy-két játékon kívül nem ment csak a YouTube róla. Na mondom, akkor megveszem a jegyem a mennyországba és elcseréltem vele, minimális ráfizetéssel.
34.
zozo76hun
#28: miert valtottal vissza?
32.
Ps fanboy
30.
delphijos
#28: Hát pedig amíg nem volt boost mode, előfordult ilyen ( pont launchkor )
29.
FARKAS
#20: Vagy azok nem fognak venni, akiknek nincs pénzük. Akiknek meg van pénzük és szeretnének venni azoknak meg lehet nem jut. Gratula. Ellesték az ms előző generációváltási szerencsétlenkedését? Vagy mi van?
28.
godach
#27: Valamire nagyon nem jól ruháztál akkor be. Nekem volt sima, majd pro most pedig megint sima.
Töltések kényelmetlenül többek, nincs csak 2,4ghz és sorolhatnám. Életem legjobb döntése volt pro-rá váltani és az egyik legrosszabb vissza.
27.
Oldman
Őrnagy! 26#
Jól teszed! Én megvettem 2.5-éve a ps 4 pro-t, és nem sok különbséget vettem észre az alapgéphez képest. Ja de... nem egy játék rosszabbul futott rajta, mint a gyengébb sima alapgépen. Szóval " megérte " plusz 45.000 ft-ot kiadnom érte. :/
26.
Őrnagy
2x vettem megjelenéskor konzolt. Többet nem fogok.
25.
Marcus88
#24: Ez így van,majd akkor kell a fejeket vakargatni,ha hiány lesz,addig felesleges kongatni a vészharangot.Ezért sem értem a 16.hozzászóllást,hogy miért kell lebalfaszozni őket,már jó előre,mikor lehet szépen fogják vinni nem lesz hiány mert pótolni tudják az eladottakat.Ezt csak akkor tudjuk majd meg.
24.
Gaboo77
De ez a hír, pontosabban pletyka arról szól, hogy ők kitaláltak egy mennyiséget ami szerintük kell és annyit nem sikerült gyártani. Mitől jelentene ez hiányt? Hiány akkor keletkezik, ha nagyobb a kereslet, mint a kínálat. A keresletről meg csak elképzeléseik lehetnek, mert még az előrendelés sem indult meg, hogy abból következtetni lehessen.
23.
Neo1989
21.-re terveztem venni egyet.
21.
delphijos
#20: Akármilyen is a launch lista , ha van otthon gép, nem életbevágó azonnal rohanni a boltba. Hogy azzal a pár címmel ( ha van annyi ) azonnal játszon az ember ? Megvárnak azok is....
20.
Hunszi
#14: Mivel a Sony semmi olyant nem mutatott, ami miatt futni kellene a boltba megjelenéskor, így tényleg csak azok fognak venni day 1, akik betegesen gerjednek az új dolgokra, azok akik képesek sorbaállni az új Iphonért is reggel 5kor, valamint ugy-e azok, akiknek még nincs egyáltalán konzolja.

Az lesz a kampány része szerintem mindkét gyártónál, hogy tolni fogják a Cyberpunk stb videókat, amelyben összehasonlítják a régi és az új gép közötti teljesítményt, de ezt leszámítva semmi, azaz SEMMI nem lesz, ami indokolná a racionálisan az azonnali vásárlást, főleg azoknál, akiknél már egy Pro vagy One X csücsül otthon a polcon.

Nem lesz hiány (nálunk tuti nem)...csak kell a FOMO érzést kelteni az emberekben, hogy azonnal költsenek, ezzel meggyorsítva a korona miatt kiesett pénzek visszatermelését.
17.
Darksiders84
Őszintén épp ésszel én is várnék hogy a tapasztalatok mit mondanak de ezt azért befolyásolja a játék felhozatal is amit remélem holnap megtudunk hogy mikkel indít mennyiért és mikor. Azért ha a Rachet is jövőre jön akkor nem is tudom mi lenne ami megérné kezdéskor hiába a nagy vágyakozás .
16.
FARKAS
Ekkora balf@szokat. Nem hiszem el.
15.
Marcus88
Szintén jövő év vége,nekem sem sűrgős!
14.
Zuzmo
Nem hiszem, hogy hiány lesz belőle itthon, mert akitől hallottam majdnem mindenki azt mondja, hogy ráér később megvenni. A mezei vásárlók jó részének meg még az ára is kellemetlen meglepetés lesz, aki mondjuk 3 éve vett PS4 Slimet 80 ezerért.
13.
maros1977
#9: Gondolom te is kint élsz Hollandiában?!
12.
Fata Morgana
#8: Nem rohanok én sem a boltba a megjelenés napján azért az egy-kettő remastered + 1+2 játékért.
Minimum fél évet biztos várni fogok a vásárlással a PS5 ahogy az XsX esetében is, nem szaladnak el ugyebár.:)
11.
Fata Morgana
#7: Az hogy késve jelent meg az Sony hibája.Vajon menyit késett volna akkor, ha ragaszkodnak a hülyeségükhöz és GPU nélkül készül el a konzol?
Végül is az hogy késve jött ok, viszont nem volt hiánycikk.
10.
Oldman
Anno ha jól emlékszem, a pro-ra is írták, nem lesz elég a piacon...aztán lett, pedig vitték/vették rendesen.
Marketing duma ez az egész.
9.
crytek
Hollandiában elég jó áron beszámítják a régi cumokat...switch ára nagyon durva...

https://mobilarena.hu/dl/upc/2020-09/55093_159711.jpg
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...