Ez történt a tegnapi Facebook Connect-eseményen

  • Írta: Baloo
  • 2020. szeptember 17.
  • Rendezvény
Link másolása
Tegnap nem csak a Sony, hanem a Facebook is megtartotta a maga kis online rendezvényét, amely alatt rengeteg VR-játékkal kapcsolatos bejelentést kaptunk, valamint hivatalosan is bemutatkozott az Oculus Quest 2.

Három nappal ezelőtt már lebukott az Oculus Quest 2, de végre hivatalosan is bejelentette a Facebook, hogy mikor érkezik és mennyibe fog kerülni a következő VR-szemüvegük.

Egész pontosan október 13-án jön az Oculus Quest 2, amely leváltja az Oculus Riftet és az első Questet is, méghozzá a szó legszorosabb értelmében, ugyanis azokat jövő tavasszal végleg nyugdíjba küldi a cég. Jó hír azonban, hogy bár a Quest 2 minden tekintetben felülmúlja majd az elődeit, ennek ellenére az árát így is sikerült baráti szinten tartaniuk. Kétféle kiadásban vásárolhatjuk majd meg a VR-eszközt: a 32 GB-os modellért 299 eurót, míg a 256 GB-os kiadásért 399 eurót kell otthagynunk a boltokban.

A Facebook emellett rengeteg ígéretes VR-játékkal és bejelentéssel készült a tegnapi műsorra:

Assassin's Creed és Splinter Cell VR-játékok

A Splinter Cell továbbra sem kapja meg a klasszikus értelemben vett folytatását, azonban az Assassin's Creed-szériával karöltve egy VR-spinoff erejéig visszatér Sam Fisher. A fejlesztés oroszlánrészét a Ubisoft Red Storm végzi, de besegít a Ubisoft Reflections, a Ubisoft Dusseldorf és a Ubisoft Mumbai is. Egyik cím sem lesz Oculus Quest 2-exkluzív, futni fognak Rift S-en és az eredeti Questen is. Egyelőre ez minden, amit a tudunk a két játékról.

Beat Saber: Multiplayer Mode

Az Oculus Quest 2 debütálásával együtt rajtol el a töretlen népszerűségnek örvendő Beat Saber többjátékos módja, amelyben egyszerre akár öten is csapkodhatunk majd összevissza a ritmusra. A multi minden VR-platformon játszható lesz, nem lesz Quest 2-exkluzív.

The Climb 2

Folytatódik a Crytek gyönyörű hegymászós játéka: havas hegycsúcsok és hatalmas felhőkarcolók egyaránt várják a második részben, hogy felfedezzük őket. A The Climb 2 kizárólag Oculus Questen lesz elérhető.

Population: One

Az Oculus is megkapja a maga battle royale-játékát a Population: One formájában, amely ráadásul egy exkluzív cím lesz. A játék kifejezetten az Oculus Rift S-t és a Quest 2-t célozza meg, és soha nem tapasztalt VR-harcokat ígérnek a készítők.

Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge

Az egyik legnagyobb húzócímnek szánt VR-os Star Wars-játék története valamikor Az utolsó Jedik és a Skywalker kora között játszódik majd, a fejlesztést pedig a Vader Immortal készítői végzik. A Tales from the Galaxy's Edge kizárólag Oculus Questre és Quest 2-re lesz elérhető.

Jurassic World: Aftermath

A Jurassic World: Aftermath szintén kizárólag csak Oculus Questre és Quest 2-re érkezik, és visszatérünk benne az Isla Nublarra néhány titkos kutatási anyag begyűjtése reményében. De mint azt tudjuk, amikor dinók is bekerülnek a képletbe, akkor nem ilyen egyszerű a megoldás.

Myst

A sokat dicsért kalandjáték remake-jét hamarosan VR-ban is átélhetjük majd.

Pistol Whip: 2089

Fizetős DLC-t kap a Pistol Whip, amely az ünnepi szezon alatt érkezik. Oculus Questre és Riftre, később pedig várhatóan PS VR-ra és SteamVR-eszközökre is ellátogat.

The Walking Dead: Saints and Sinners

A SteamVR-, Oculus Rift- és PlayStation VR-átiratok után október 13-tól a Quest-tulajok is irthatják a zombikat New Orleansban.

Sniper Elite VR

A Sniper Elite VR-os kitérőjében ismét Olaszországba megyünk távolról osztani a halált a helyi ellenállás tagjaként. A VR-lövölde az Oculus Quest és Rift mellett SteamVR- és PlayStation VR platformokra is elérhető lesz majd később.

Warhammer 40.000: Battle Sister

A Warhammer-franchise is ellátogat az Oculus Questre, a Battle Siseter a megjelenése valamikor az év vége felé lesz várható.

Japán VR-játékok

A Facebook szerződést kötött jó pár japán stúdióval is, így olyan megjelenésekre is számíthatnak Oculus-platformra az érdeklődök, mint a Rez Infinite, az Altdeus: Beyond Chronos, a Little Witch Academia: VR Broom Racing, a Space Channel 5 VR: Kinda Funky News Flash!, a Kizuna AI - Touch the Beat! és a Puzzle Bobble VR: Vacation Odyssey.

Medal of Honor: Above and Beyond

Nem utolsósorban a Respawn Entertainment ambiciózus második világháborús VR-játéka is jelen volt a tegnapi esti show-n - róla már külön cikkben írtunk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...