PlayStation 5-hírek hétfő délelőttre

  • Írta: fojesz
  • 2020. szeptember 21.
  • Hír
Link másolása
Érkezett néhány fotó, így közelebbről is megnézhetjük magunknak a PlayStation 5-öt, kiderült néhány first-party játék tárhely-igénye, végül a Sony elnézést kért, amiért őskáoszba torkollott a konzol előrendelési lehetősége.

A hétvégén beesett néhány érdekesebb hír a PlayStation 5 kapcsán, mi pedig ahelyett, hogy elárasztanánk velük a főoldalt, inkább egy csokorban szállítjuk őket. Lássuk, hogy mi történt PlayStation 5-fronton!

Fotókon nézhetjük meg közelebbről a konzolt

Habár a Sony jóvoltából jó néhány képet kaptunk már a PlayStation 5-ről, ezek renderek, és nem valódi fotók, ráadásul sok részlet nem derül ki róluk. Ezért is érdekes a tajvani Nemzeti Kommunikációs Bizottság által közzétett képsorozat, amelyek egyrészt vonalzók segítségével mutatják be, mekkora dög lesz az új konzol, másrészt azt a talpat is alaposabban szemügyre vehetjük, aminek a használatát mind álló, mind fekvő helyzetben igényli majd a gép.


Kiderült néhány first-party játék tárhely-igénye

A Sony a PlayStation hivatalos oldalán árulta el, hogy az egyes first-party játékai mennyit helyet kérnek maguknak a PlayStation 5 SSD-jén - persze mindenféle utólag érkező frissítés nélkül. A Spider-Man: Miles Morales így önmagában 50 GB-ot nyom majd, ha azonban az alapjátékot is tartalmazó Utimate Editiont telepítjük, akkor 105 GB-tal kell számolnunk. A Demon's Souls remake-je 66 GB-ot harap ki magának.

A PlayStation 5 SSD-je 825 GB-os lesz, látható hát, hogy túl sok játékkal az új konzol tárhelyét sem tölthetjük majd meg - főleg, ha Call of Duty-rajongók vagyunk ugyebár. Érdemes azonban megjegyezni, hogy itt már alapértelmezetten lehetőség lesz arra, hogy az egyes játékoknak csak bizonyos részeit töltsük rá az SSD-re; bár túl sok részletet nem ismerünk ezzel kapcsolatban, annak valószínűleg semmi akadálya például, hogy a Spider-Mant és a Miles Moralest egymástól függetlenül telepítsük, és játsszuk.

A PlayStation 5 tárhely-kapacitása egyébként bővíthető majd, ez azonban nem ígérkezik olcsó mulatságnak egyelőre.

Elnézést kért a Sony az előrendelési káoszért

A Sony egy gyors tweetben ismerte el, hogy csinálhatta volna jobban, és elnézést kért a PlayStation 5 kapcsán kialakult előrendelési káoszért, egyúttal megígérte, hogy hamarosan újabb készleteket biztosít az üzleteknek.

Habár a cég cáfolta a híreket, miszerint a PlayStation 5 megjelenéskor elérhető készlete a tervezettnél szűkösebb lehet, ráadásul korábban határozottan állította, hogy az előrendelési lehetőséget nem meglepetésszerűen, hanem egy bejelentést követően indítja majd el, végül az üzletek már a PlayStation 5 Showcase után eldörrentették a startpisztolyt.

Habár a Sony a korábbi nyilatkozatai alapján épp ezt szerette volna elkerülni, a vásárlók megrohamozták a webshopokat, és elkapkodták a készleteket, persze mindezt úgy, hogy az üzletek szerverei nem igazán bírták a terhelést. A többi már ismerős lehet: sokak nem lehettek biztosak benne, hogy sikerült-e az előrendelésük, miközben a boltok arra figyelmeztették a vásárlókat, hogy nem biztos, hogy jut nekik a konzol a megjelenés napján.

A PlayStation 5 hozzánk november 19-én érkezik majd.

14.
14.
kanguru
Ehhez az extravagans kinezethez igazan johettek volna valami szinesebb konzolal nem kene a MS fekete feher szmokingos trendjet kovetni...
13.
13.
Animejetix
Úgy néz ki mint valami agyonnyúzott szamárfüles ócska törikönyv... :D
11.
11.
habo
Elég rossz hogy ilyen kevés db van,megrendeltem de 19-re nincs már csak rá 2 hétre de még az sem biztos hogy mindenkinek jut.Rossz hír ez dehát ez van.
9.
9.
Fata Morgana
Ezt most tényleg íly módon kell fektetve használni??
Vagy fejjel lefelé került bele a meghajtó?
Mert én azt gondolnám, hogy jól látható helyen és felül kellene legyen a lemezmeghajtó helye.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...