PlayStation 5-hírek hétfő délelőttre

  • Írta: fojesz
  • 2020. szeptember 21.
  • Hír
Érkezett néhány fotó, így közelebbről is megnézhetjük magunknak a PlayStation 5-öt, kiderült néhány first-party játék tárhely-igénye, végül a Sony elnézést kért, amiért őskáoszba torkollott a konzol előrendelési lehetősége.

A hétvégén beesett néhány érdekesebb hír a PlayStation 5 kapcsán, mi pedig ahelyett, hogy elárasztanánk velük a főoldalt, inkább egy csokorban szállítjuk őket. Lássuk, hogy mi történt PlayStation 5-fronton!

Fotókon nézhetjük meg közelebbről a konzolt

Habár a Sony jóvoltából jó néhány képet kaptunk már a PlayStation 5-ről, ezek renderek, és nem valódi fotók, ráadásul sok részlet nem derül ki róluk. Ezért is érdekes a tajvani Nemzeti Kommunikációs Bizottság által közzétett képsorozat, amelyek egyrészt vonalzók segítségével mutatják be, mekkora dög lesz az új konzol, másrészt azt a talpat is alaposabban szemügyre vehetjük, aminek a használatát mind álló, mind fekvő helyzetben igényli majd a gép.


Kiderült néhány first-party játék tárhely-igénye

A Sony a PlayStation hivatalos oldalán árulta el, hogy az egyes first-party játékai mennyit helyet kérnek maguknak a PlayStation 5 SSD-jén - persze mindenféle utólag érkező frissítés nélkül. A Spider-Man: Miles Morales így önmagában 50 GB-ot nyom majd, ha azonban az alapjátékot is tartalmazó Utimate Editiont telepítjük, akkor 105 GB-tal kell számolnunk. A Demon's Souls remake-je 66 GB-ot harap ki magának.

A PlayStation 5 SSD-je 825 GB-os lesz, látható hát, hogy túl sok játékkal az új konzol tárhelyét sem tölthetjük majd meg - főleg, ha Call of Duty-rajongók vagyunk ugyebár. Érdemes azonban megjegyezni, hogy itt már alapértelmezetten lehetőség lesz arra, hogy az egyes játékoknak csak bizonyos részeit töltsük rá az SSD-re; bár túl sok részletet nem ismerünk ezzel kapcsolatban, annak valószínűleg semmi akadálya például, hogy a Spider-Mant és a Miles Moralest egymástól függetlenül telepítsük, és játsszuk.

A PlayStation 5 tárhely-kapacitása egyébként bővíthető majd, ez azonban nem ígérkezik olcsó mulatságnak egyelőre.

Elnézést kért a Sony az előrendelési káoszért

A Sony egy gyors tweetben ismerte el, hogy csinálhatta volna jobban, és elnézést kért a PlayStation 5 kapcsán kialakult előrendelési káoszért, egyúttal megígérte, hogy hamarosan újabb készleteket biztosít az üzleteknek.

Habár a cég cáfolta a híreket, miszerint a PlayStation 5 megjelenéskor elérhető készlete a tervezettnél szűkösebb lehet, ráadásul korábban határozottan állította, hogy az előrendelési lehetőséget nem meglepetésszerűen, hanem egy bejelentést követően indítja majd el, végül az üzletek már a PlayStation 5 Showcase után eldörrentették a startpisztolyt.

Habár a Sony a korábbi nyilatkozatai alapján épp ezt szerette volna elkerülni, a vásárlók megrohamozták a webshopokat, és elkapkodták a készleteket, persze mindezt úgy, hogy az üzletek szerverei nem igazán bírták a terhelést. A többi már ismerős lehet: sokak nem lehettek biztosak benne, hogy sikerült-e az előrendelésük, miközben a boltok arra figyelmeztették a vásárlókat, hogy nem biztos, hogy jut nekik a konzol a megjelenés napján.

A PlayStation 5 hozzánk november 19-én érkezik majd.

14.
kanguru
Ehhez az extravagans kinezethez igazan johettek volna valami szinesebb konzolal nem kene a MS fekete feher szmokingos trendjet kovetni...
13.
Animejetix
Úgy néz ki mint valami agyonnyúzott szamárfüles ócska törikönyv... :D
11.
habo
Elég rossz hogy ilyen kevés db van,megrendeltem de 19-re nincs már csak rá 2 hétre de még az sem biztos hogy mindenkinek jut.Rossz hír ez dehát ez van.
9.
Fata Morgana
Ezt most tényleg íly módon kell fektetve használni??
Vagy fejjel lefelé került bele a meghajtó?
Mert én azt gondolnám, hogy jól látható helyen és felül kellene legyen a lemezmeghajtó helye.
5.
warrior1991
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...