Xbox Game Pass - 15 millió aktív előfizetővel

  • Írta: szlav
  • 2020. szeptember 21.
  • Biznisz
Link másolása
Nehéz ellenállni az Xbox Game Pass előfizetéses szolgáltatásának, a Microsoft pedig napról napra csak vonzóbbá teszi az ajánlatot. Ennek ad tanúságot a 15 millió aktív előfizető is.

Nem nehéz kitalálni, hogy a Microsoft az Xbox Game Pass előfizetéses rendszerével a középpontban képzeli el az Xbox jövőjét, és meg is tesznek mindent azért, hogy ez a stratégia maradéktalanul beváljon. A szemtelenül olcsó havidíjért cserébe játékok százait érhetjük el Xbox One-on, PC-n, az androidos mobilunkon, illetve hamarosan az Xbox Series X és S konzolcsaládon, s mivel a redmondiak felvásárolták a Bethesda Softworks stúdióit, és belegyúrták a szolgáltatásba az EA Play játékait is, az ajánlatra egyre nehezebb nemet mondani.

Ezt tanúsítja az az őrületes növekedés is, amit a szolgáltatás az utóbbi néhány hónapban maga mögött tudhat. Alig néhány hónapja, egész pontosan április 30-án jelentettük, hogy az Xbox Game Pass átlépte a 10 milliós álomhatárt, mára viszont az aktív előfizetők száma 15 millióra szökött.

Abban pedig egészen biztosak lehetünk, hogy ez az adat nem fog megcsappanni a közeljövőben sem, hiszen nyakunkon az Xbox Series X és S megjelenése, melyekhez szinte kötelező kellék lesz az óriási játékkönyvtárat biztosító előfizetés, melynek Ultimate-változatát választva nem elég, hogy megkapjuk az Xbox Live Gold előnyeit, de hozzáférhetünk a PC-s változat könyvtárához, illetve az xCloud streamingszolgáltatásához is.

15.
15.
AttisHUN
Nem csodálkozom,hogy ennyire népszerű a szolgáltatás. A GPU pedig különösen. 150+ játék és mellé a Gold,potom pénzért...És novembertől az EA Play is benne lesz a csomagban,ha minden igaz...
14.
14.
xSHx
Attól félek, h ugyan az lesz mint netflixen. Beáldozzák a minőséget a mennyiségért és tele lesz unalmas, játszhatatlan szarokkal. Az utóbbi időben a Netflix is tele van vállalhatatlan szennyel, mert kell a kontent. De ha azt nézzük, h mennyire butul a társadalom, azoknak jó lesz. Candy Crush és barátai után igaz konkrét felüdülés lehet.
13.
13.
delphijos
#11: A Live az kicsit más tészta, na az tuti haszonnal fut. A GP-re meg a másik hírnél írtam hogy nem tudjuk mennyibe kerül nekik a tartalom. Anélkül ezt nehéz megmondani.
12.
12.
maroly
Nem az XBOX a fő platformom. Hónapokig be sem kapcsoltam a gépet, ma spontán megtettem, és újra 300 Ft-ért kínálták Ultimate-et. Persze, hogy gyorsan letöltöttem a Wasteland 3-at. Rácsodálkoztam, hogy mennyire sokszinű a játékkínálat. A korábban csak marginálisan jelenlévő RPG-k is szépen képviseltetik magukat, és a körökre osztott stratégiai játékok is. Ha a next gen-ben is ezt folytatják majd, akkor szuper jó deal marad.
11.
11.
Fata Morgana
#10: Azért kenyérre jut nekik.)

Xbox Live-on közel 90 millió aktív felhasználó volt a negyedévben.

Azért ez szerintem ebbe a "Covid" is besegített de a Live amúgy sem ment soha rosszul már az Xbox360 idejében is karcolta az 50 milliót a felhasználótábor.
10.
10.
Fata Morgana
#2: A bevétele az Április 30. jelentés szerint az előző negyed évben 2.35 milliárd dollár volt (10millió game pass előfizetővel ez most 5 hónap alatt 5millió előfizetővel nőtt) ez a videojátékos részleg bevétele.
8.
8.
hedzsooo
#2: Ez igy elegge bator volt valoban, hadonaszni igy konkret szamokkal. :)
Masreszrol biztosan jo business ez az MS-nek is azert, nem csak nekunk, jaja
5.
5.
delphijos
#2: Mondjuk nem tudom honnan jött a szám ( ha az MS-nél vagy könyvelő az más ) mert ez egyrészt nem mind Ultimate előfizetés, másrészt meg elég sok előfizető nem teljesáron veszi.... csak itt az oldalon van sok ember aki mindenféle akciókban , vagy valamelyik olcsó egzotikus országból veszi....
4.
4.
FekaFOB
#3: Hoppá látom ez a cikkben is benne van valamint már elötte lehoztátok, sorry. Ez most feldobta a napom.
3.
3.
FekaFOB
Szeretném jelezni, hogy a Microsoft megvette a Zenimaxot, azaz a Bethesdát laza 7,5 milliárd dollárért (2,2 billió Forint). :D
2.
2.
jookrisztian
Akkor jelen állás szerint az MS-nek éves szinten nagyából 2,5 milliárd dollár folyik be csak a Game Pass Ultimate előfizetésekből. Az nem rossz!!!
És abban a tudatban, hogy bejelentették a next gen szoftver árakat ami Amerikában 70 dollár, Európában 80 euró lesz nagyon jó alternatíva!!!
1.
1.
godach
2022-ig Ultimate csomag bezsákolva. Lesz mivel játszani :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...