Tetoválások miatt megy bíróságra a Take-Two

  • Írta: fojesz
  • 2020. szeptember 29.
  • Hír
Link másolása
Egy tetoválóművész beperelte a Take-Two Interactive-ot és a WWE-t, amiért azok az engedélye nélkül tüntették fel a közös játékaikban a Randy Orton karján látható tetoválásokat.

Szegény Take-Two, nem elég, hogy a WWE 2K-sorozat nem teljesít túl fényesen manapság, még egy pert is kapott a nyakába miatta. A The Hollywood Reporter jelentése szerint Catherine Alexander tetoválóművész citálja bíróság elé a kiadót és a WWE szervezetét, amiért a WWE 2K-játékokba az engedélye nélkül kerültek be Randy Orton tetoválásai.

Az ilyesmi komoly dolog, a tetoválásokat ugyanis szerzői jog védi, így azok felhasználásáért valóban licencdíjat kellene fizetni, de legalábbis engedélyt kérni. A kiadónak ráadásul már volt hasonló ügye, akkor az NBA miatt, az azonban nem jutott el a bíróságig végül.

Nem véletlen az sem, hogy néhány évvel ezelőtt szenzációszámba ment, amikor a Madden NFL egyik játékosa a valódi tetoválásaival együtt került be a játékba: az EA Sports akkor azt mondta, erre csak akkor kerülhet sor, ha a sportolók maguk kérnek engedélyt erre a tetoválóiktól, a cégnek ugyanis nincs arra kapacitása, hogy mindenkit felkeressen egyesével.

10.
10.
Turley
#5: Sorry ezt lehagytam: nagyon illúziónált világban kell élni ahhoz, hogy ne értsd miért a tetkó készítőt illeti meg az alkotói tulajdonjog egy általa készített termék után, pláne amikor egy sportolóról van szó
9.
9.
Turley
#5: Hát ez egyáltalán nem így működik, de ok
8.
8.
Thor Vath
Én ezt még továbbfejleszteném. Ha a csávó plasztikai műtéten esett át, akkor külön kellene licenszeltetni az új orr-, meg szájformáját a plasztikai sebésznél. Sőt, lehetne copyrightot fizetni a mókus szüleinek is, mégiscsak ők csinálták.
7.
7.
Őrnagy
Ezért jobb, ha saját magad készíted a tetkóidat. Néhol kicsit macerás, de megéri.
5.
5.
#4: Majd akkor, ha aláírtam a tetkó elkészítésének a pillanatában. Ez a per vérszívás és nem művészet meg lmbtq jogok halmaza. Csak rinya.
4.
4.
Turley
Nincs túlfeszítve a húr, a sportolok végső soron pénzt generáló brandek, a cég részéről amatőr húzás h nem foglalkoztak ezzel a kérdéssel, rendszeresen van olyan retus melóm ahol sportolókról kell leszedni a tetkót, mert hiába van a sportoló leszerződve a tetoválásra külön licensz szerződések vonatkoznak
1.
1.
l4cyk4
Hogy mi? Amennyiben én magamra varratnék valamit (sok pénzért!), az legalább részben a tetoválást alkotó tulajdona lenne? Vagyis a testem egy része máshoz (is) tartozna? Jól értem?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...