Két hetet csúszik az RTX 3070 megjelenése

  • Írta: Baloo
  • 2020. október 3.
  • Hardver
Link másolása
Hivatalosan is bejelentette az NVIDIA, hogy két hetet kénytelen csúsztatni a GeForce RTX 3070 tervezett premierjén, hogy legyen ideje eleget gyártani és megfelelő készletmennyiséget felhalmozni belőle.

Az egy hónappal ezelőtt leleplezett Ampere-architektúrára épülő RTX 3000-es GPU-sorozat egyik, ha nem a legkellemesebb meglepetése volt, miszerint a GeForce RTX 3070 nemhogy lenyomja az RTX 2080 Ti-t, de még jóval olcsóbban is kerül majd a boltokba. Nemrég viszont kiderült, hogy erre a trónfosztásra a tervezettnél még egy kicsivel tovább kell majd várnunk.

A GeForce RTX 3080 és 3090 rajtja finoma szólva sem sikerült túl fényesre, hiszen egyrészt pillanatok alatt elkapkodták őket (főleg a nyerészkedők), valamint technikai oldalon is hajlamosak voltak összeomlásokat előidézni a kártyák.

Nem olyan meglepő, hogy az NVIDIA ezt szeretné elkerülni az RTX 3070 debütálásánál, ezért az eredetileg tervezett megjelenési időpontot október 15-ről két héttel későbbre, október 29-re módosították. A cég úgy véli, ennyi idő elegendő lesz a számukra, hogy felpörgessék a barátibb árcédulával ellátott videokártyának a gyártását, és megfelelő nagyságú készletet fognak tudni felhalmozni belőle.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...