Belenyúl a Sony a trófearendszerbe

  • Írta: fojesz
  • 2020. október 7.
  • Hír
Link másolása
Ha nem is túl látványosan, de eszközöl a Sony néhány változtatást a trófearendszeren a PS5 érkezése apropóján. Újraskálázzák a szintezést, és - mint az véletlenül kiderült - a next-gen játékoknál egy extra funkció is elérhető lesz.

A Sony bejelentette, hogy néhány ponton megváltozik a trófearendszer a PlayStation 5 érkezése apropóján: az újdonságokat az amerikaiak már ma, az európaiak és a japánok pedig holnap fogják megkapni.

Az egyik legfontosabb változtatás, hogy a japánok újraskálázták a szintrendszert, vagyis míg korábban legfeljebb a 100. szintig tudtunk menetelni, most a 999. szint lesz a maximum. Itt azonban nem arról van szó, hogy a Sony egyszerűen feljebb tolta volna a szintsapkát, hanem újraszámolta a már meglévő eredményeket is, vagyis a változtatások élesítését követően mindenki egy új szinttel fogja szembetalálni magát a profilján. A példa szerint a 12. szinten lévő játékosok nagyjából a 200. szint környékére kerülnek.

A szintek elérése továbbra is attól függ, hogy hány és milyen típusú trófeánk van, de ahogy a fentiekből már kitalálhattátok, sűrűbben tudunk majd szintet lépni az új rendszer mellett. A Sonynak épp ez volt a célja, állítása szerint ez a felállás jobban optimalizált, és sűrűbben jutalmazza a játékosokat. Ezenkívül érdemes lehet tudni, hogy a platinumtrófeák még többet fognak érni.

Az új rendszerben a szintünk melletti kis ikon is folyamatosan változik majd. Míg eddig egyetlen aranycsillagot kaptunk, most a szintünktől függően kaphatunk bronz-, ezüst-, arany- vagy platinumplecsnit (lásd a fenti ábrát), ezek ráadásul azt is jelezni fogják, hogy mennyi van hátra a következő szintig. 

A Sony két PlayStation 5-specifikus információt is megosztott, amelyek közül az egyik triviálisnak tűnhet: a játékosok az új PlayStationre is továbbvihetik a trófeáikat, azok nem vesznek majd el.

A másik már egy érdekesebb újdonság, eszerint ugyanis a PlayStation 5-játékok esetében lehetőséget kapunk majd arra, hogy nyomon kövessük, hogy állunk egy-egy trófea megszerzésével - így például láthatjuk, hogy mennyi gyűjtögetnivalóra vagy fejlesztésre van még szükségünk ahhoz, hogy bezsebelhessük az adott trófeát.

Érdekesség viszont, hogy ezt a részt a Sony utólag eltávolította a hivatalos blogbejegyzésből - kérdés, hogy mire fel ez a nagy titkolózás.

12.
12.
BloodyDeath
#11: De most miért? A ps4-n is volt jó pár olyan játék, ami a ps3-s remastered volt. De ps3-n nem játszottam vele. Akkoriban nem ment úgy a szekér, de ps4 érában sokkal több időm volt/van a játékokra. Rengeteg ilyen játékot feltudok sorolni, amit először ps4-n játszottam, aztán szinte azonnal megvettem ps3-ra is, mert nem volt olyan szar. AC Liberation, Goat Simulator, Far Cry 4 meg a 3, Watch Dogs, AC Rouge. Csak párat említsek. Ezek a játékok ps3-n inkább idő, de érdeklődés hiányában is kimaradtak. Pedig aztán nem olyan rosszak. Persze!! Volt pár olyan ami eléggé gáz volt, de könnyen platinázható. Aztán elviekbe most is jön elég játék ps5-re meg 4-re is pl.: Spider-Man Morales, AC Vallhala, WD Legion, Far Cry 6. Meg szerintem lesz még jó pár cross-platform games ami simán megérdemli azt, hogy kétszer is foglalkozzon vele az ember. De most ez tesz engem boldoggá, erre szeretem a szabadidőmet "pocsékolni", akkor a te érték rendet szerint én sado-mazo vagyok??? Most komolyan? Persze van neki alapja, de semmi köze sincs a játékokhoz. De ettől függetlenül én rossz ember vagyok? Én a társadalom szemete lennék, mert 30+ évesen sem szeretnék családot, mert nem hiszem azt, hogy én megfelelő példaként tudnék szolgálni bárki számára? De baszki!!! Én legalább belátom, hogy szar alak vagyok, és nem csinálok felelőtlenül gyereket, akikre aztán majd magas ívről le sem szarom, hogy hogyan boldogulnak az életben. Mint pl az én állítólagos szüleim. De rajtam kívül rengeteg más gyermek is átélte az idióta "szülök" agyhalott, nyomorult, fogyatékos választásaik és nem törödőmség következményeit.
11.
11.
godach
#9: Engem, meg az érdekel hogy hogyan válhat az emberből ilyen sado-mazo? :D
9.
9.
BloodyDeath
Engem az érdekel a legjobban, hogy pl. megveszem az AC Vallhala-t ps5-re. Elérem a platinát. Majd megveszem az AC Vallhala-t ps4-re, de a ps5 konzolon szeretném játszani, akkor újra kiplatinázhatom, akkor is ha megkapja a ps5-s frissítést. Vagy mindenképpen a ps4-n kell kiplatinázni, hogy plusz egy platinám legyen.
8.
8.
Neo1989
#5: Szó sincs nálam tört játékokról minden eredeti, még ha fél áron is vettem meg v leakciózva Crysis 3 pl.
Ez viszont nem változtat azon hogy csak az SP érdekel trófeák szintek vicik vacakok nélkül. Bár a COD MW 2019-hez is online kellet lenni SP-ben de ennyi baj legyen.
7.
7.
FURY380
Sony csak 1 generációval van lemaradva ami a PSN-t és a rendszerszoftvert illeti.
5.
5.
godach
#3: Én a psn és live profilomnak sokat köszönhetek. Új korszak érkezett az életembe, ami annyi pluszt nyújtott hogy sem a tört játékok sem pedig a mókolt konzolok nem érdekeltek többé.
3.
3.
Neo1989
Én sosem a trófeák miatt játszottam profilt is csak azért csináltam mert az okos tv előtt a Samsung FHD-vel néztem a YT-t. Mivel abban nem volt wifi de PS3-ban igen.
És a YT meg csak psn acc-al működött. Ha ez nincs nem is lenne.

X360-ban is mindig localt használok amit törlők is usb-röl amint nem kell. Nem érdekel, hogy hány pont hány szint....csak a játék a fontos.
2.
2.
godach
"PlayStation 5-játékok esetében lehetőséget kapunk majd arra, hogy nyomon kövessük, hogy állunk egy-egy trófea megszerzésével - így például láthatjuk, hogy mennyi gyűjtögetnivalóra vagy fejlesztésre van még szükségünk ahhoz, hogy bezsebelhessük az adott trófeát."

Bár nem vagyok nagy achi vadász, már 360-on is szerettem ezt a lehetőséget.
1.
1.
Yanez
Na ez tetszik, hogy 999 szint lesz! Vajon én így hányadik leszek a 20-as szintemmel és kb 14 platinával? Gondolom valahol a 200-250 között.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...