The Outer Worlds - október végétől Steamen is

  • Írta: Baloo
  • 2020. október 10.
  • Megjelenés
Link másolása
Az Obsidian Entertainment legutóbbi sci-fi RPG-je, a The Outer Worlds hamarosan elhagyja PC-n az Epic Games Store- és Windows Store-exkluzivitását, és a hónap végétől elérhető lesz a Valve digitális áruházán keresztül is.

Az elmúlt időszakban rendesen meglódultak azon játékok eladásai, amelyek felkerültek a Steam kínálatába is, így remélhetőleg ez vár október 23-án majd a The Outer Worldsre is. Ezen a napon érkezik ugyanis a Valve platformjára az űrkaland - jelentették be egy rövid tweet keretein belül a fejlesztők.

Az Obsidian Entertainment legfrissebb játéka egy remek hangulatú és humorú szerepjáték lett, így különösen jó lenne, ha minél több játékoshoz el tudna jutni - így most már Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One mellett PC-n az Epic Games Store-ban, a Windows Store-ban, valamint a Steamen is megvásárolható lesz majd.

52.
52.
TrishtanAG
#45: Ha már annyira tud valaki angolul, hogy megértsen egy sorozatot, annak nem kell a nézése közben kétfelé osztani a figyelmét.
Ez nem úgy működik, hogy a szereplő felkiált, hogy "Run, boys", az agyad meg lefordítja, hogy "Fussatok, skacok".
51.
51.
DragonBleacPiece
ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz. én a kedvenc regények angolul olvasását ajánlom nyelvtanulásra, nem kell megállítani a videót/játékot sem ha nem ugrik be egy szó
50.
50.
leviske
Nagy kár, hogy eddig húzták. Szívesen kijátszottam volna, míg a CP2077-re várok, de 2 héttel előtte már nem fogom megvenni. Az Epic-en meg még nem szívesen vásárolnék semmit.
49.
49.
Turley
#48: Szerintem úgy nem is lehet megtanulni jól, az iskolai módszertan sztem max arra jó, hogy megutálja az ember a nyelv tanulást. Anyanyelvi emberrel kell beszélni, vagy csak amblokk rengeteget dumálni és eredeti nyelven hallgatni dolgokat, nyilván ameddig rosszul beszél az ember marha kínos de fényévekkel gyorsabb így mint szavakat írogatni jelentéssel egy füzetbe.

#45: Ezt megértem, este amikor haza halok a melóból általában nekem sincs kedvem energiát fektetni már semmibe, viszont ha felhozza magát szintre az ember, egy idő után nem kell lefordítani fejben amit mondanak, csak érted ahogy van. Onnantól meg ugyanúgy kényelmes, és nem köt semmilyen szinkron megjelenés, plusz akármilyen jó is a magyar szinkron azért eredeti nyelven sokkal jobban lehet kapcsolódni egy filmhez szerintem. De nyilván ameddig eljut egy ilyen szintre valaki addig kínlódás és rengeteg energia, amit ahogy öregszünk egyre nehezebb a meló/gyerek/feleség/hobbi mellé valahogy be erőszakolni, de ha sikerül azert sokat nyer az ember, és kitudja mikor jön jól.

Ettől függetlenül, hogy árny oldalat is mondják a melómba sokszor hozzám kerülnek a külföldi alkalmazottak 1-1 projekten, és olyan erős akcentusok van, hogy minden mentális energiám felemészti, hogy felfogjam mit mondanak. Úgy nézek ki egy meeting végére mint aki maratont futott :)
48.
48.
Aanash
Ha most be kellene ülnöm a padba ès körmölnöm az angolt, agyvèrzèst kapnèk.
Ha van mihez kötnöm úgy jobban megy, ami angol rámragadt az a játèkokból van.
Nem sok, de mègis.
Aminek örülök.
Nem sokra használom, de kitudja mikor fog kelleni ès mièrt ne tanuljak bármilyen módon.
Szerintem ma már kb kikerülhetetlen az angol, sok helyen szembe találkozik vele az ember az èletben.
Az más kèrdès hogy èrdekli-e az illetőt hogy pl. a kedvenc márkájának a neve mit is jelent magyarul.
47.
47.
Yanez
#45: A Supernaturalt kb a második évad középéig bírtam. Kizárólag a téma miatt, mert amúgy a minőséggel és a színészekkel semmi bajom nem volt.
46.
46.
Yanez
#44: Miben nem értesz egyet? Hogy nem mindenkinek tetszik minden műfaj, mert más az ízlésvilága? De most komolyan, még csak azt sem mondtam, hogy kötekszel. Nekem úgy jött le poénkodsz, mert teljesen másról beszéltél, plusz egy ":P" szmájlit is biggyesztettél a kommented után. No de ha a két dolog szerinted ugyanaz, akkor várom az érveket. De lehet tényleg marhulsz, csak már nem tudok kiigazodni rajtad. :/
44.
44.
godach
#42: Tehát ha nem értek egyet akkor = kötekszem. Nekem így is jó :D
42.
42.
Yanez
#41: Nem ugyanaz. A műfaj az szigorúan ízlés kérdése, de látom huncutkodós kedvedben vagy. :)
41.
41.
godach
#40: Jó, ha valakinek videójáték a hobbija és alapműveket hagy ki, csak mert nem akarja megkedvelni az RPG műfajt akkor....
És ne mondd nekem, hogy nem ugyan az :P
40.
40.
Yanez
#39: Ha valakinek a videojáték a hobbija és inkább kihagy játékokat, mintsem megtanulja az alap angolt, hát... Ha esetleg kazuár játékosról van szó, még érthető, de akinek ez a szenvedélye, az a minimum, hogy megvan neki az alap.

A kárászt ismerem és rengeteget ettem belőle tinédzser koromban, mivel minden héten horgászni jártunk a haverokkal. Tényleg nagyon finom hal sütve, de vannak finomabbak is! ;)
39.
39.
godach
#37: A lényeg itt az, hogy nem biztos hogy kifejezetten fogékonyságról vagy lustaságról van szó, hanem hogy az ember érez e késztetést a belefektetett energiába vagy sem.
Most megint egy hülye példával fogok jönni, amiért Kawada leugat majd de ott van például a kárász. Nem tudom ismeritek e. Általában vad vízen lehet fogni és szerintem az egyik legfinomabb hal sütve, de tele van szálkával. Nekem pedig évek óta nincs türelmem ehhez.
Egyrészt, mai napig azt mondom hogy ez a legfinomabb halfajta de ezzel egyenesen arányosan elfogadtam, hogy nekem nincs türelmem 10 dekát 1 óráig szopogatni, szóval inkább nem kell.

Ezért is értem crytek autós példáját is. (Mondjuk nálam nem a pénzről szól) hanem csak egyszerűen nem érdekel. Pont ezért még egy olajcserét vagy sarkosítva szélvédőmosó beöntést is szakemberre bíznék, ami pénz. Nem cserélnék kereket, nem foglalkoznék azzal hogy mindig fényezzem de ott a céges kocsi, van sofőröm és bár sokkal kényelmesebb lenne beülni és oda menni akkor amikor én akarom, mégis azt választottam hogy függök bizonyos dolgoktól. Ha nem ér rá elvinni, akkor el kell fogadnom. Így van ez a magyarításokkal is. Nincs a játékhoz, pedig kellene? Akkor nem játszom vele.
Persze, nem is vergődök, hogy hol van már.
38.
38.
delphijos
#37: Na igen, amikor belevágtam a Spanyolba, visszasírtam az Angolt :D
37.
37.
Yanez
#36: Pláne, ha egy olyan nyelvről van szó, amit ráadásul könnyű megtanulni. Persze vannak olyan emberek, akik nem fogékonyak más nyelvek elsajátításában, na hát nekik mondjuk nem olyan egyszerű, mint a többségnek.
36.
36.
Turley
#32: Köszi, így jobban értem, én elsősorban általánosan mondtam, hogy érdemes tudni angolul. Annyira nemzetközi kommunikációra van berendezkedve a világ, hogy én már el se tudom képzelni, hogy csak anyanyelvemen olvassak híreket pl.

#34: nyilván senki nem lesz kevesebb attól ha nem tud angolul, de ez még nem változtat azon, hogy egy nyelvet megtanulni hasznos, kinyitja az internetet az ember számára, de akár hosszútávú célokban next melohelyen jól jöhet. Arról nem beszélve, hogy általános hozzállást is változtat az emberben szerintem ha megtanul egy másik nyelvet. A jogsis peldahoz szerintem nem sok köze van, de nyilván máshogy állunk a dolgokhoz, ha neked ez elég, akkor elég
35.
35.
Ooorky
"Azért dolgozzak hogy fizessen a melóba járásomat?"

Nekem kifizeti, de most, hogy új állomásra kerültem és vonattal járok rájöttem mennyire nem hiányzik az a napi másfél óra idegnyelés amivel a vezetés járt.
34.
34.
crytek
#32: Én ezt nem nevezem "tudásnak" CPU-VGA game híreket szoktam "olvasgatni" külföldi oldalakon. Elég sok dolog megérthető ,de ha bárkivel kéne bármiről beszélnem akár csak 2 mondatot i dont speak english-el otthagynám

Én nem érzem magam kevesebbnek ettől. Németet is anno csak azért tanultam mert KÖTELEZŐ volt...azt 100% is kijelenthetem ezt egy alapfoku német/angol tesztel be is tudnám bizonyítani bármikor..hogy azt a németet amit tanultam sok évig kb elfelejtettem mert nem használtam semmire verném angolból ami csak ragadt rám mint a kosz. De ez még mindig arra sem elég hogy egy 45perces bármilyen sorozatot megnézzek úgy hogy akár 10 mondatot megértenék belőle hogy mit ugatnak... Próbálkoztam sok sorozattal pedig angolul (szinkron)+ angol felirattal is (mert nem akartam heteket várni a feliratra) de nem értettem...

És ha nem értem? Nagy haltam bele eddig sem hogy nem értem a játékokat. ott vannak a fórumok szépen le van írni miről szólt stb..

Ez a nyelvtanulás nálam olyan mint a jogsi...munkatársam mindig mondja miért nem rakom le járhatnák kocsival melóba a busz helyett...Azért dolgozzak hogy fizessen a melóba járásomat? Nem vagyok én hülye:) (a bértelet fizeti a cég) Majd ha bármi olyan dolog lesz amiét azt érzem nekem autó kell (ilyen soha nem lesz) lesz jogsim...
32.
32.
godach
Figyeljetek. Lassan 30 éve játszom és természetes, hogy egy "nagyon"alap fokú angol ragadt rám. (sőt, most hogy a GTA4-et játszom magyarítva, több helyzetben is máshogy fordítottam volna). Gondolom ez az alap tudás megvan cryteknél is.
Ha megáll itt debrecen közelébe egy román autós és kérdezi merre van az ártándi határátkelő, akkor el tudom neki mondani egész mondatba úgy hogy a mordort helyettesítem berettyóújfaluval a kardot meg az autóval stb, szóval azért kezelni is tudom a dolgokat DE
Az összetett, komolyabb mondatok már csak gondolkodással mennek ami kizökkent a játékból. És itt most nem igénytelenségről vagy lustaságról van szó, hanem ha tudnék angolul (PL egy NFS-ben is ha van fordítás, telepítem pedig a startot nem nagyon kell fordítani) akkor is magyar nyelvet használnék mert ez kényelmes és szeretem. Bármilyen egyszerű a játék szövegkörnyezete, akkor is.
Ez inkább ízlés kérdése már, legalábbis részemről. Persze, egy komolyabb játéknál ahol sok szöveg van, ott már kényszer, de valóban vagyok annyira nyominger hogy ahelyett hogy megtanuljak komolyabban angolul, inkább kihagyom a játékot.
30.
30.
crytek
#29: Szimplán annyi hogy sokan úgy kezelik hogy "az angol nyelvnek alapnak kell lenni" minden magyar embernél.... Ő erre írt pár frappáns példát hogy ennyi erővel mindenhez IS érteni kell alapból...
29.
29.
Turley
#22: Lol mi? Ennek mi köze az angolhoz? Én úgy gondolom, hogy egyrészt 21. Században bekell látni, hogy indokolt az angol, pláne amikor az internet 95%a angol nyelven megy, hasznos érteni. Nemtom mit akartál ezzel rám oltani, de nem nézek hülyének senkit mert nem tud magyaron kívül más nyelven, szimplán azt gondolom, hogy rengeteg információból kimarad
28.
28.
crytek
#20: LOL hazudni nem szokásom ,mert nem megyek vele semmire.

12 órázom a Richter gyógyszergyárban Dorogon (15 éve már)
27.
27.
Mortis
#26: szerintem abból nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hogy valaki milyen minőségi szöveget hány ki magából az internetre.nekem is van nem egy olyan barátom, akik 3 nyelvet beszélnek, több száz komoly könyvön vannak túl, emellett éltanulók és otthon még földet is művelnek hétvégente - ugyanakkor olyan minőségben beszélnek velem messengeren mintha egy twitch-stream alatt vitatnák meg ki tud jobban rákontrázni a másik KEK-jére.
26.
26.
kryszisz
#11: Tisztelet a kivételnek természetesen. :) Most az ilyen "elsőzős" jutu nebulókra gondoltam, akik sokszor a "hogy" szócskát nem tudják leírni helyesen, pedig az 4 betű. És hidd el, nagyon sok van ilyenekből, elég csak chatet olvasni pár percig egy stream alatt, és már az agyrák kerülget. Vagy a már említett kommentek között csemegézni.

#20: én is ilyen vagyok sajnos, nehezen viselem el az emberi hülyeséget, de ennek az egybites jómadárnak aztán a világ összes észérvét felsorolhatnád 2x, akkor is ő lenne a helikopter. Persze magyarításért nyivákolni azt tud napestig:D
25.
25.
ÉnVok
#17: Húúú... hát ez a hozzáállás nagyon szomorú. Amikor valaki megpróbálja magának és másoknak bemagyarázni hogy miért egészséges dolog "egy helyben topogni" intellektuálisan vagy fizikálisan. Amikor a legkisebb szikrája nincs meg a fejlődni akarásnak. Ha tudnád milyen rohadt jó érzés volt apránként eljutni a magyar feliratos média fogyasztástól az angol feliratos-utána angol szinkronos sorozat/film/anime nézésig. Milyen jó volt amikor rájöttem hogy már a még magyarul meg nem jelent könyveket is könnyedén elolvasom angolul és a crpg-k is simán mennek. Teljesen egyetértek PiszkosFred minden szavával. Lényegében olyan sok előnyel jár a nyelvtudás még a te (szerintem) szomorú hozzáállásoddal is hogy az érvelésed teljességgel nevetségesnek hangzik.
24.
24.
ÉnVok
#22: Ahogy alattam írták egy minimális tudás sosem árt. Viszont a példád is sz*r mivel te három vásárlót(fogyasztót) jellemeztél és a vásárló pénzel fizet a szakértelemért/munkáért. A 7es viszont 1 felhasználóról írt. Na már most a felhasználónak és a termelőnek általában nincs meg az a luxusa hogy majd más megoldja helyettük a problémát/elvégzi a munkát. Hisz ha ők is pénzel oldanák meg akkor már megrendelők lennének.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...