A Devolver felvásárolta a Serious Sam csapatát

  • Írta: szlav
  • 2020. október 21.
  • Biznisz
Link másolása
Hosszú évekre nyúl vissza a Devolver Digital és a Croteam partneri kapcsolata, így talán nem is annyira meglepő, hogy a nagyszerű indie játékairól híres kiadó felvásárolta a Serious Sam fejlesztőstúdióját.

A Devolver Digital 2009-ben a Serious Sam HD: The First Encounter kiadásával kezdte meg a karrierjét, s a rengeteg nagyszerű indie játék mellett azóta is ők feleltek az őrült shooterszéria forgalmazásáért. A Croteam és a Devolver kapcsolata azonban ennél is messzebbre nyúl vissza, hiszen a legelső, 2001-ben megjelent Serious Sam annál a Gathering of Developers nevezetű kiadónál jelent meg, amelyet 1998-ban a Devolver alapítója, Mike Wilson hozott létre.

Mélyen fut tehát a közös múlt, így aligha lepődhetünk meg azon, hogy ma délután a Devolver Digital bejelentette: felvásárolták a Croteamet. Vagy a Croteam vette meg a Devolvert? Ki tudja... a lényeg az, hogy boldog a házasság.

A kiadó hozzátette, hogy a horvát fejlesztőcsapat ettől függetlenül továbbra is megtarthatja a kreatív autonómiáját, ami valljuk be, egy ilyen stúdiónál csakis jót jelenthet. A fejlemények egyben azt is jelentik, hogy Serious Sam következő kalandjait már a Devolver piros logója díszíti majd, csakúgy mint a The Talos Principle folytatását.

1.
1.
kryszisz
Huhh, el voltam tévedve, én azt hittem már rég náluk vannak:O Mondjuk én a Sony-Quantic Dream párossal is így voltam, nem ártana néha tájékozódni:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...