Fallout 76 - bevonul a Brotherhood of Steel

  • Írta: Baloo
  • 2020. október 25.
  • Letöltés
Link másolása
Még idén decemberben csatlakozik a Brotherhood of Steel frakció a Fallout 76 univerzumához, amivel együtt egy vadonatúj, a szervezethez szorosan kapcsolódó küldetéssorozat is kezdetét veszi.

Holnapig még ingyenesen pörgethető a Fallout 76 PC-n, PS4-en és Xbox One-on, és a próbaidőszak végére még egy jó hírrel is jelentkezett a Bethesda: decemberben élesedik a Steel Dawn frissítés a játékhoz.

Az ingyenes frissítés pedig többek között elindít egy küldetéssorozatot, aminek az első fejezetében a Leila Rahmani paladin által vezetett Brotherhood of Steel kapja a főszerepet, akik nemrég érkeztek Kaliforniából Nyugat-Virginiába. A küldetések alatt akár a frakcióval együttműködve, vagy éppenséggel ellenük dolgozva, de a testvériség arzenáljához köthető fegyvereket és páncélokat is felnyithatunk majd.

A Steel Dawn természetesen elérhető lesz PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is.

27.
27.
PiszkosFred
Egy 8 perces összefoglaló nagyjából arról, amit leírtam a BoS sztorijával kapcsolatban.
https://www.youtube.com/watch?v=DpZb0eUE0hU
26.
26.
Ooorky
#25: Vannak néhány ezren ;-)
Látnod kellett volna a fallout fórumokat az MS felvásárlás környékén.
25.
25.
sajttaller
#20: Azt azért túlzás lenne szakadásnak hívni, hogy vannak néhányan akik még mindig az 1-2-t sírják vissza. Egy jókora többség elvan mindegyik résszel, én is játszottam az összessel, és bár mindegyiknek vannak hibái, de szerintem szerethetőek, és sok időt töltöttem velük kivétel nélkül.

#15 Nekem tetszett, hogy így összeszedted, az én fejemben se állt össze ennyire ez a rész.
24.
24.
Ooorky
Kellett nekem felfesteni az ördögöt a falra, bekerült az OWB modba Texas és közép USA, köztük a könnyen Enclade-síthető Texas Brotherhood-dal :D
23.
23.
Ooorky
#21: Tactics-ban voltak Supermutant és Deathclaw BoS katonák is ;-D
21.
21.
PiszkosFred
#18: Nem erről van szó.

Nagyon sokat játszottam az 1-2 résszel, mai napig imádom és előveszem melóban a gogos verziót (ha nagyon unatkozom és igen, sokszor unatkozom), emiatt a rebootolt FO3-at el sem akartam kezdeni évekig. Azt, amit a FO1-2 tudott és mutatott komplexitásában, azt a mai napig egy másik játék sem. Ha már fanboyság, akkor bármikor a FO1-2-t választanám az újkori FO-k helyett, de csak és kizárólag a komplexitása és a tényleg számító döntési helyzetek miatt.

Viszont nem vagyok híve a bebetonoznásnak. Én - ellentétben ezek szerint veled -, szeretem, ha egy univerzum bővül, ha tágul, ha élő és lélegző egész. Én elfogadom, hogy van egy alap univerzuma a Falloutnak, amelyet a BI összerakott anno. De ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne bővíteni, nem lehetne hozzányúlni, finomítani.

Ami a BoS-t illeti, én továbbra is tartom, hogy ahány vezető és/vagy korszak, annyi féle csapat. A Roger Maxson féle BoS más volt a megalakulásakor, mint a Lyon féle szervezet, stb. Emiatt össze lehet hasonlítani a különféle játékokban látott bandát, de nem fekete-fehér a dolog. Sőt, a FO1-2-ben nem volt háttere a BoS-nak, csak úgy elvoltak, mint a régi világ őrzői, a civilizáció védelmezői, rangokkal, nagy ágyúkkal stb. (A FO76-ban szerintem - kevés dolgot csináltak jól, de ezt igen -, nagyon jól kiegészítik és megmagyarázzák a BoS alapítás eddig ismeretlen részleteit, szabadon hagyva azt, hogy a játékok között 160 évben aztán tényleg a feje tetejére álljon minden.)

Egyedül a Tactics volt lore szempontjából egy oltári nagy baklövés, de azt azok készítették, akiknek szerintem fogalmuk sem volt a dolgokról. Vaultból érkezett BoS katonák, what?

Na mindegy, én szerettem a változásokat és a kiegészítéseket és tetszik a BOS kiegészített története, te meg ragaszkodsz a FO1-2-ben látott, szerintem egybites BOS sztorihoz. De, nincs ezzel gond.
20.
20.
Ooorky
#19: Ez pont a szakadás a rajongótáborban, nekem a New vegas volt életteli (még így félkészen is), a f3 és 4 dögunalom.
Egyszerűen kettészakadt a társaság, kb. mint a konzolvásárlók.
Old school-ok ezért is örültek a bethesda felvásárlásának, mert így talán lesz még egyszer "valódi" Fallout.
Bethesda fan-oknak úgyis ott a f76...
19.
19.
godach
Na az első három hozzászólónál (számomra van súlya a mondandójuknak) érzem igazán, mennyi különbség van Fan és Fan között.
Én a harmadikkal kapcsolódtam be és szerintem a világ egyik legjobb FPS/RPG játéka, kivitelezéssel és mindennel együtt.
Olvasok itt olyanokat, hogy "3 is elég összedobált volt ebből a szempontból ,kevés új ötlettel". Te jó ég, scárok!
Ez egy új korszak. Több mint 20 év elteltével folytatták a sorozatot ami a modern kor elvárásainak teljesen megfelelt és bevonzotta az ÚJ rajongókat is (mint én és szerintem még sokan).
Lehet, hogy nem azoknak szól, akik annó még oprendszer nélkül indították a gépet és játékot, de nem is azokból él meg az ipar.
Néha egyet tudok érteni az "ilyen" rajongókkal néha pedig csak fogom a fejem, hogy mégis hogy képzelik. Vagy végiggondolják e.

ui. pont Heldengeist ajánlására kezdtem neki e New Vegasnak de komolyan mondom, alig vártam hogy a főtörténetnek vége legyen, ha már annyi órát beleöltem. (Annyi óra = a Fallout 3 egyik DLC-jébe örömmel öltem és öltem volna még többet, mint amivel itt szenvedtettem magam. A négybe is belevertem vagy 30 órát, az is élvezetes volt, de számomra rejtély, hogy nektek mi volt olyan jó abba a csúnya, élettelen, üres és nem utolsó sorban önismétlő Nev Vegasban....
18.
18.
Ooorky
#15: Egyszerűen te egy bethesda fallout fan vagy, én meg old school aki utálja, hogy egy franchise-ból amiben nem voltak jófiúk csak a szürke 50 árnyalata csináltak egy szappanoperát sivatagi háttérrel.
Ennyi :-)
17.
17.
medson
#15: Nekem érdekes volt amiket írtál, köszi.
16.
16.
Cole
#15: Szép összefoglaló volt, szóval én kösz!
15.
15.
PiszkosFred
#14: Hát igen, elbasztam. Ha előre tudom, hogy magasszintű "mindent és mindenkit leszarok, csak az igaz, ami engem igazol" válasz érkezik, nem kezdek bele...
14.
14.
Ooorky
#13: El se kellett volna kezdened.
13.
13.
PiszkosFred
#12: Akkor ezek szerint itt fejeztük be. (Ismét egy élmény voltál, köszönöm)
12.
12.
Ooorky
#11: Amit a bethesda költött hozzá, hogy megmagyarázza pl hogyan lett a BoS kiscserkészek gyülekezete az nálam alapból ignore.
11.
11.
PiszkosFred
#10: Amikor 25 évvel később a vault lakók megérkeznek a V76-ból, addigra már a BoS keleten szinte teljesen kihalt, a lakók elmenekültek, a kiképzőtáborok üresek, robotokon kívül az emberek szinte sehol, vagy felőrölte az erejüket a scorced hordával történő harc, vagy simán meghaltak.

Az átalakított BoS táborokat és a fellállított védelmi táborokat üresen találjuk (lásd a diliházból csinált BoS központot, a Venture kiképzőbázist, a Scorchbeast ellen felállított légvédelmi ütegeket, stb), és később kiderül, hogy a V76 nyitása előtt pár évvel bizony a maradék BoS is (Taggerdyvel együtt) meghalt (ezért üres minden), amikor a Scorchbeast Queen és "fészke" ellen mentek.

Ekkor érkezik meg a Rahmani féle utánpótlás, amely ismét csak pár Paladint jelent, de kezdetben az is elég lesz.
10.
10.
PiszkosFred
#9: Két dolog:
Egy, kezdetben a BoS sem volt az szélsőséges katonai csapat, amit a FO1-2-3-4-ben láttál. Roger Maxson féle csapat a megalakuláskor sokkal barátibban állt a túlélőkhöz és próbálta menteni ami menthető, segített ahol tudott - a maguk módján, de sokkal szelídebben és barátibban hozzáállva a dolgokhoz/szituációkhoz. Később, amikor rájött, hogy akármennyire is próbálkozik, a túlélők ugyanolyan faszok, mint voltak, és a szép szó itt már nem elég, na akkor változott meg a szemlélet végérvényesen és keményítette be a dolgokat. Onnantól az elsődleges irányelv az emberi civilizáció megmentése és csak másodlagos (vagy sokadlagos) szempont egy-egy helyi "hisztiző kollektíva" problémája.

Kettő, Taggerdy és Maxson ismerték egymást a bombázás előtt, mind a ketten a seregben szolgáltak (Elizabeth rangerként hadnagyi rangban, Maxson századosként) és két hónappal a bombázás előtt Maxson beszélt Taggerdyvel, hogy nagy a gáz (ő ekkor már tudta, mi folyik a bunkerekben és milyen titkos kísérleteket végez az állam a katonákon). Mivel a gyilkosság után Maxsont már körözték árulásért, túl sok mozgástere nem volt. De, amikor a bombázás után megalakította a BoS-t és később sikerült újra felvenni a kapcsolatot kettőjüknek, akkor hidd el, nem nagyon kellett ott erőt fitogtatni meg nagyon győzködni Taggerdyt, hogy álljon be (újra) Maxson mögé a sorba.
9.
9.
Ooorky
#8: "vette fel a kapcsolatot teljesen véletlenül Taggerdyvel és a túlélőkkel, akit idővel sikerült meggyőznie, hogy a katonáival végül csak csatlakozott a BoS kötelékéhez."

Itt kezdődik a probléma. BoS senkit sem győzköd, hogy csatlakozzon, aki akar azt is öngyilkos küldetésre küldik.
8.
8.
PiszkosFred
#3: Kétségtelen, hogy az eredeti loreban nem szerepeltek.

Viszont ha úgy nézzük, akkor keleten nem az eredeti BOS-ról beszélünk, csak egy katonai csoportról, akik később felvették a BoS irányelveit. Amíg Maxson nyugaton próbálta (és tette is) új alapokra helyezni az irányítást, kvázi minden berendezkedést eltörölve a múltból, addig keleten Taggerdy "csak" egy katonai vezető volt, aki a csapata egy részével túlélte a támadást és próbált életben maradni.

Fogalma nem volt, hogy mi zajlik nyugaton, ahogy Maxson sem tudta, mi a szitu keleten, nem is ismerték egymást. De, a BoS megalapítása és rendszerszintű hatalomátvétel után Maxson elkezdte feltérképezni az ország "maradványait", így vette fel a kapcsolatot teljesen véletlenül Taggerdyvel és a túlélőkkel, akit idővel sikerült meggyőznie, hogy a katonáival végül csak csatlakozott a BoS kötelékéhez.

Pár helyszínt átalakítottak, Maxson iránymutatását követve próbálták kiépíteni a keleti részen is a BoS főállásait, de utánpótlás hiányában - hiszen a túlélő lakosok elmenekültek vagy meghaltak, és Taggerdy amúgy sem bízott bennük - végül csak összesen 4-5-en maradtak keleten, a többi katona Taggerdy századából mind meghalt a Scorched támadások alatt/miatt.

Most, hogy a vault 76 kinyílt és a dwellerek (a játékosok) aránylag sikerrel takarítottak a területen, megtizedelték a scorched hordát és élhetővé tették újra a vidéket, a lakók is visszatértek. Megalakult a Foundation (telepesek) és a Crater (raiderek), akik egymásssal harcolva egyre több erőforrásra tettek szert és kezdtek tényezők lenni keleten. Taggerdy tudta, hogy nagyon nehéz ezekkel a szervezetekkel együttműködni, plusz mind a kettő egyre inkább erőre kap, ezért segítséget kért Maxsontól, hogy erősítsék meg közösen a keleti BoS jelenlétet és status quót. Még annak árán is, hogy meggyőződése ellenére a helyi vault lakók/raiderek/telepesek közül kell esetleg feltölteni a BoS létszámát, hogy helyreállítsák az erőviszonyokat.

(pl a FO76-ban a BOS-hoz csatlakozásnál nagyon fontos lesz, hogy a játékos - most -, éppen tagja e a raider vagy a settlers frakciónak, mert ez alapjaiban határozza meg a BoS sztorivonalat).
7.
7.
Ooorky
#6: Igaz csak egy mod, de HoI4: Old World Blues-ban fel lehet támasztani New Reno-val az Enclave-t ~2278 körül ha összegyűjtöd ezeket a maradványokat és átengeded a hatalmat a vezetőjüknek :-)

Mondjuk ott 3 Brotherhood is van, Mojave amelyik a New Vegas-ban is szerepel, föld alatt rejtőzve, a Western, az Enclave háborúk győztese amelyik nagy területeket ural, de régóta érlelődik egy háború köztük és az NCR között ami a Brotherhood biztos vesztét okozza, és végül Washington (állam, nem a város) Brotherhood, egy őrült ghoul által vezetett, maroknyi energiapáncélos katonából és húspajzsnak használt miliciákból álló seregével amivel meg akarja tisztítani a nyugati partvidéket.

Keleti partvidék a legvégső lépés lesz a mod fejlesztésében, jelenleg USA nyugati oldala és Mexikó van benne a játékban (kedvenc frakcióm a mexikói pankrátor nemzet :D ), aki szereti a fallout világot annak szerintem érdemes kipróbálnia.
6.
6.
Heldengeist
#5: A Fallout 3 arra volt felépítve, hogy a keleti parton semmi szervezett kormány nem maradt, illetve hogy azt a területet bombázták a legkomolyabban. A Fallout 2 után én már csak valami maradván Enclave-et látnék szívesen. Valami olyasmi módon, mint a BoS vont a NV-ban. Tehát egy maradvány, verve, bizonytalan jövővel.
5.
5.
Ooorky
#4: Az is igaz, de szerintem ha már Washington DC-ben játszódott valamiféle "gonosz amerikai kormányzat", mint rosszfiú kellett volna.
4.
4.
Heldengeist
#3: Igen, nekik sincs ott semmi keresnivalójuk. Én a 3-ban inkább úgy építettem volna fel a világot, hogy a 3 fő frakció Rivet City, Tenpenny Tower és Paradise Falls. Se BoS, se Enclave (se Project Purity, legalábbis abban a formájában, ahogy megvalósult).
3.
3.
Ooorky
#1: Igazából semmi sem volt való a keleti partra, szuper mutánsok sem tudom, hogy keveredtek oda, jobb lett volna úgy megalkotni, mint egy masszívan Enclave irányítása alatt álló területet ahol rendszeresen etnikai tisztogatást végeznek a rabszolga populációban stb.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...