Xbox Series X-en már 120 fps-t céloz a Warzone

  • Írta: szlav
  • 2020. november 14.
  • Hír
Link másolása
Habár a Call of Duty: Modern Warfare és a Warzone legújabb patch note-jai nem tettek erről említést, úgy tűnik, az Infinity Ward játékpárosa is kapott egy kis teljesítménylöketet az új generációra - legalábbis Xbox Series X-en.

Érthető módon jelenleg minden reflektorfény a Call of Duty: Black Ops - Cold Warra hárul, hiszen épp a minap jelent meg a Treyarch játéka, időközben azonban az Infinity Ward is készült valamivel az új generációra. A legutóbbi frissítés patch note-jai ugyan elhallgatták a dolgot, de számos játékos arra lett figyelmes, hogy Xbox Series X-en jelentősen javult a Modern Warfare és a Warzone framerate-je - ezt később a Digital Foundry is megerősítette:

A Microsoft újgenerációs konzolján a 60-as lock helyett immáron 120 fps-es sebességet céloz a játék, és habár ezt a legtöbb esetben nem tartja fixen a hardver, a 110-115 fps-es képfrissítés is lényeges előrelépést jelent.

Na de mi a helyzet a Sony oldalán? Nos, úgy tűnik, hogy a játék PS5-ös verziója nem kapta meg ugyanezt a figyelmet, így ezen a rendszeren továbbra is sziklaszilárd 60 fps-sel fut mind a Modern Warfare, mind pedig a Warzone. Érdemes hozzátenni, hogy PlayStation 5-ön választhatunk a minőséget vagy teljesítményt preferáló módok közt, a játék azonban mindkét esetben 60 fps-t produkál, a különbséget tehát csak a magas felbontású textúrákban fedezhetjük fel.

32.
32.
Sakee
Elég pár itteni kommentet olvsasni, s máris tudom,miért nem állok le itt kommentelni senkivel. Elég sok tudós,konzolfejlesztő és programozó van itt úgy látom .
Na béka. Vagy béke. Vagy mindegy.
30.
30.
delphijos
#22: Én is ilyenen játszok, de nem a legfrissebb típus, 120-at nem tud. Bár nekem ez annyira nem hiányzik. Ha 60 meglesz többnyire, az nekem elég.
29.
29.
Zuzmo
#28: Azt adtad az oled tv-ért?
28.
28.
DarkCrash
#22: En azon jatszok. Sajnos a kezemet nem tudom feltenni :)
27.
27.
crashpipi
#24: Természetesen szép és nem is hiányol semmit az ember, csak a technikai részére írtam.
26.
26.
Obi Wan Kenobi
#25: Mondjuk ha a mosolygós emoji nem elég indikátor akkor lehet nem velem van a baj mert csak te értetted félre :)
24.
24.
delphijos
#23: Az FH4-el kapcsolatban a magam részéről elégedett vagyok. SX-en szerintem több mint szép.
23.
23.
crashpipi
#13: Az a köze hozzá, hogy az FH4 egy több éve optimalizált saját termékük, a CoD pedig egy multiplatform cím, amire tizedannyi idő sem lesz fordítva optimalizálásra, mert egy futószalagon készülő tucat termék. Szóval, ha az FH4-et butítani kellett a 4k 60 fps miatt, akkor akinek egy csepp esze is van, érzi a vas határait és nem álmodozik.
22.
22.
crytek
#6: Mi (átlag emberek) nem rohanunk sehova sem...

Tegye fel a kezét aki 400+ ezres OLED-en játszik konzolon.... Na ugye... elenyésző ezeknek a száma. Nyilván itt is vannak 4-5-en akiknek ilyen van de sokan ennyi pénzt nem adnak ki érte.
Ez olyan mint a pc ott se fizetnek sokan + 30fps-ért + 200 ezreket..
21.
21.
delphijos
#20: Ezt el tudom képzelni, amit láttam belőle az azért nem a csúcs, bár ez nem az én játékom.
20.
20.
ADMlN
#18: Szerintem arra gondolt, hogy a One X verzióhoz képest nem butították a játékot, csak az új konzolon szabadjára engedték a framerate-et.
19.
19.
delphijos
#18: Ahogy mindig mondom a felbontás meg az fps az csak 2 paraméter.... nem azon múlik csak minden.
18.
18.
delphijos
#13: “minden butitás nélkül megy 120 FPS körül Series X-en 4K-ban”

Komolyan, azért gondolkodjatok már. Mégis milyen hardvert képzeltek komolyan ? Maradjunk annyiban hogy nézd meg mondjuk a Dirt 5 DF tesztet hogy mennyit változik a grafika ha mész feljebb az fps-el. ( még SX-en is ! ). Basszus, csodák nincsenek. Azért nem SLI 3090 van az SX-ben sem....
17.
17.
Ps fanboy
#16: Az utóbbi Metro játékban is van Rt, csak ügyesen van használva, ott ahol kell. És azt például ezek az új gépek szerintem gond nélkül elvinnék 60, vagy afölötti fps számon.
16.
16.
Marcus88
#15: Hát majd meglátjuk,idővel mi lesz,most csak találgatni lehet.
Majd ha a fejlesztők kiismerik a gépeket,lehet majd jó és szép dolgokat is alkotni.
15.
15.
Ps fanboy
#6: Ha okosan használják fel akkor nem éppen.
14.
14.
Marcus88
#12: Igen csak a 60fps-ek maradnak el nagyon sok játéknál.
Pedig lesznek fejlesztők akik nem fogják kihozni a gépekből a 4K 60-at,azoknál marad ez a kettő.Főleg ha ráengedik a RT-et is,a három együtt már nem fog menni.
Itt valamiből engedni kell!
13.
13.
Slan
#5: "nem a Box ellen beszélek" Miről beszélsz ? :) A cikk szerint minden butitás nélkül megy 120 FPS körül Series X-en 4K-ban, miért kéne QHD-ben mennie ? :D Mi köze a COD-nak a FH4-hez ? :D
12.
12.
Falcon
#10: Ps4 tud 1080p x box one x meg 1440p nehogy ez a gen is erről szoljon már :)
11.
11.
Goromi
6.
6.
Marcus88
#2: Egyet értek,nagyon rohanunk előre felé.
Én ebbe a generációba még a raytracinget sem erőltettem volna bele,majd a következőnél inkább. Csak zabálja az erőt.
5.
5.
crashpipi
#2: Én is így vagyok vele. Szeretem mindkét konzolt és a pc-t is, szóval nem a Box ellen beszélek, csak amíg például a Horizon 4, ami saját játékok is minden porcikáját ismerik, úgy tudja hozni a stabil 4K 60 fps-t, hogy van néhány grafikai beállítás, amiből le kellett csalni a OneX 4K 30fps módjához képest, akkor mit akarnak a 120-al? :S Akkor már inkább legyen QHD, mert ott nem sok az észrevehető különbség a 4k-hoz képest.

#3 Az, hogy a 4k tv-nek nincs értelme, nem igaz. Én tv adást nem nézek, viszont egyéb tartalmat nem szívesen látok már 4k alatt. Sőt, ha 1-2 játék lassabb 4k-ban konzolon (30fps), akkor is inkább azt szokom meg, mint a fullHD sza.abb képet gyorsabb tempóval. Sok ember átértékelné ezt a tv dolgot, ha nem csak a budget kategóriás 150k árkategóriából szemezgetne. Egy 4k-s HDR-es játék 1000+ nites fényerőt tudó tv-vel elég durva feeling! :)
2.
2.
delphijos
#1: Elhiszem hogy valakinek ez is fontos, de én korainak érzem ennek az erőltetését, a túl sok kompromisszum miatt. Bár amíg választható, engem nem zavar...
1.
1.
Obi Wan Kenobi
Remélem hamarosan jönnek a 120 hertzes tv-k is nagyközönségnek, hogy talán ki is használhassuk :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...