HWSW: Felére csökkenhet az Apple-adó mértéke

  • Írta: fojesz
  • 2020. november 22.
  • Biznisz
Link másolása
Csökkenti az Apple az App Store alkalmazásbolton keresztül forgalmazott digitális termékek és javak után fizetendő jutalékot - igaz, nem azok számára, akik a legtöbbet bírálták és bírálják jelenleg is a céget.

Lazít sokat bírált jutalékelszámolási rendszerének feltételein az Apple. A cég szerdán bejelentette, hogy az App Store-on keresztül értékesített szolgáltatások és egyéb digitális javak után beszedett egységes, 30 százalékos jutalékot január 1-től 15 százalékra mérsékli. A céget az utóbbi hónapokban fokozódó nyomás alá helyezte több nagyobb iparági szereplő is, amiért szerintük az Apple-adónak csúfolt magas jutalékot az Apple bevételeinek növelése mellett nyilvánvalóan arra is használja, hogy saját szolgáltatásait előnyben tudja részesíteni, ezáltal torzítva a versenyt.

A most bejelentett lépés látszólag enyhülést hozhat ebben a kérdésben, az Apple gyakorlatát legintenzívebben támadó cégek - így többek közt az Epic Games, a Deezer vagy éppen a Spotify - ugyanakkor nem számíthatnak semmiféle kedvezményre, az Apple ugyanis csak a kisebb, éves szinten egymillió dollár alatti összesített árbevételt elérő cégek értékesítései után csökkenti a jutalékot.

A cég szerint a legtöbb fejlesztőt így is érinti majd a döntés - további részletek a HWSW-n!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...