Amikor a PS5 lepipálja a világ legerősebb konzolját

  • Írta: fojesz
  • 2020. november 27.
  • Hardver
Noha a Microsoft a világ legerősebb konzoljaként harangozta be az Xbox Series X-et, a mérések szerint több multiplatform cím is jobban fut a PS5-ön. A The Verge-nek a redmondiak elismerték a teljesítményproblémákat.

A The Verge megjelentetett a napokban egy összeállítást, amelyben arról ír, hogy a PlayStation 5 több multiplatform cím esetében is felülmúlja az Xbox Series X teljesítményét, ami kissé ellentmond a Microsoft korábbi szlogenjének, miszerint az izmosabb next-gen konzolja a legerősebb játékgép a világon.

A magazin a Digital Foundry méréseire hivatkozott, amely szerint az Assassin's Creed: Valhalla, a DiRT 5 és a Devil May Cry 5: Special Edition is jobb számokat produkál a Sony konzolján, hiába erősebb papíron az új Xbox. A The Verge rákérdezett az ellentmondásra a Microsoftnál, a cég pedig beismerte a teljesítményproblémákat, és állítása szerint jelenleg is azon van, hogy a fejlesztőkkel karöltve megoldja azokat.

Vagyis a redmondiak szerint mindössze optimalizálás kérdése, hogy helyreálljon a világ rendje, mint mondták, "a partnerek még csak a felszínét kapargatják mindannak, amit a next-gen konzolok tudnak, és számíthatunk kisebb javításokra, ahogy idővel megtanulják teljes mértékben kihasználni az új platform képességeit".

Ebben egyébként van igazság, az Assassin's Creed például nemrég kapott patchet, és a Codemasters szerint a DiRT 5-höz is készül egy frissítés, mielőtt azonban teljes mértékben a fejlesztőcsapatokra kennénk a dolgot, a The Verge megjegyzi, hogy ebben azért a Microsoft is vastagon benne volt: a Sony már jóval hamarabb a stúdiók rendelkezésére bocsátotta a PS5 fejlesztői készleteit, vagyis azok hamarabb elkezdhették kiismerni az új gépet.

93.
Ps fanboy
#91: Miért miben van a pénz, ha nem abban, hogy magadhoz édesgeted valamivel a játékosokat? Az exkluzívok is csak ezt a célt szolgálják, még ha a nagy pénz nem is abban van...
91.
Neotechtr
#89: A tanulság az, hogy egy ex játék fejlesztése nagyon kockázatos, az igazság meg az, hogy nem abban van a pénz.
89.
Ps fanboy
#88: A Ryse of Rome egy tök jól kinéznő játék a mai napig, h@t még mikor megjelent. Csak hát a gameplay része, azon belül is a harc az valami írtó egyszerű, monoton, kihívást végképp nem tartalmazó, egyújjas machanikára épülő valami. Na arra a játékra tényleg lehet mondani, hogy film, az a játék magát viszi végig. És ettől nem menti meg a külcsín, esetleg a jó történet. És jól péld@za a Microsoft hülye hozzáállását is, mert ott még tényleg látszott, hogy prob@lkozik, az első tényleg exkluzívnak szánt játékuk volt, amibe áldoztak egy csomó pénzt, hogy megmutassák a konzolban rejlő lehetőségeket. Nem sikerült maradandót alkotni, nagy dolog, a gen első ex játékaként még meg is lehet érteni, de, ők ezt egyből elkönyvelték buk@snak,leírva vele az egész exkluzívosdit és így szépen el is szállt nekik ez a generáció. A tanulság, nem kellett volna feladni egy félresikerült játék miatt, a Sony sem tette, lásd The Order.....
84.
delphijos
#76: “mindenki szídta az AC-kat, futószalag cucc stb aztán amikor több éves címet ingyen adnak, megdöglenek a szerverek. Na ilyen anomáliával sokszor találkozik az ember Sony felhasználóknál”

Ez most komoly ? Ez is “psfanboy” specifikus ? Bocs, de ez már tényleg butaság. COD, AC, FIFA, mindig megy a hiszti, aztán meg eladásokat döntenek. De nehogy már ez platform specifikus legyen. MINDEN PLATFORMON ugyanez van. Az meg ha valami “ingyenesbe” jön, még jó hogy sokan ráugranak. ( de ez is így van mindenhol ). De pl. a Rocket League népszerűsége tuti hogy annak köszönhető hogy jött anno ingyenesbe....
82.
Helium Prime
Abban igaza van Godach-nak hogy valami negatívumra még csak utalni sem lehet mert egymásba kapaszkodva ugrotok a gödörből ellentámadni! Nem akartam beleszolni,de az a helyzet,hogy az One X-el kapcsolatos tudásod is hiányos!Fájni fog,de sokkal több játék használja az erejét mint ps oldalon a pró erejét! Kb az összes + azok listája is igen hosszú amit külön optimalizáltak rá.Itt is van ugye egy kis difi mert xboxon most már autó Hdr-el is bővült a dolog míg Ps oldalon,ha a Sony nem fizet külön akkor max ugyan abban a minőségben tolhatod mint előző generációs gépen,ha elindul!Dehát mindegy mert tiszta pártatlanul írtok folyamatosan és nyugodtan szépen :D Amíg az a fránya P meg S betű nem kerül egymás mellé mert akkor kitőr a kultúra és blogokon keresztül megy a fingreszelés!
71.
Helium Prime
#65: ,,Ha hülyeséget beszélsz, pont annyiszor fogom az orrod alá dörgölni.''
Még jó,hogy én nem ilyen vagyok mert éjjel nappal neked kellene irogatnom!
69.
Guba32
A Nintendo meg mindenkit lepipál,pl. most 30 € a Skyrim az eshopban akciósan,és viszik mint a cukrot,és ha kijön majd a Switch Pro,akkor a legtöbb eladott gépük is lesz fillérekből...:))
Kartonpapírból VR,az is megy,Ringfit az is.Mindent is eladnak drágán,a helyükben árat emelnék mindenre...
68.
Helium Prime
És miért remegett be a moderátor kisasszony azon,hogy csak annyit írtam ne üsd bele az orrod mindenbe?
67.
Helium Prime
#65: Amúgy mond mi volt a hulyeség? :D
66.
Helium Prime
#65: Nahát!Megint Yanez haverod dolgozik?
65.
delphijos
#63: Ha hülyeséget beszélsz, pont annyiszor fogom az orrod alá dörgölni. DOLGOZD FEL. A személyeskedésed meg lepereg, ne is erőlködj.
64.
Helium Prime
62.
delphijos
#61: Megint sikerült a lényeget megragadni látom. Csak egyszer látnék tőled egy kommentet valami játéknál hogy ez vagy az rész hogy tetszett / nem tetszett és miért. De ahogy nézem a JÁTÉKOK nem érdekelnek, csak a konzol “vitákban” vagy ott , persze “pártatlanul”. És mélységesen fel vagy háborodva ha “beszól” az ember.... ( Csak megjegyzem, a Sony-nak aztán tényleg baromi jó üzlet a használtjáték kereskedelem, és azért hoztak ki lemez nélküli változatot is, mert a lemezeket erőltetik )
61.
Helium Prime
Akit a jelen meg a jövő az a Sony-t vagy Nintendo közt válasszon! Ne röhögtesd már ki magad!Ha rajtuk múlna még 10 év múlva is csak lemezeket meg kazettákat vehetnél amit pár év után dobhatnál a szemétbe!
58.
godach
#56: Nagyon sarkos, az hogy utálom a Sony-t. Ahogy lentebb is írtam, haragszom rájuk.
Többször elmeséltem már, de még egyszer megteszem a kompatibilitással való problémámat is.
Elhiszem, hogy számotokra nem fontos, de számomra igen is az. A digitális store óta pedig főleg az volt. Én képes lettem volna váltani, most ps5-re is vagy seriesre is, ha épp nem másra kellett volna a pénz. Fura az, hogy igazából nem érdekel a teljesítmény, mégis szeretem ha a drága időmből nem arra megy el 3 perc hogy töltőképernyőt nézek, hanem ha fél perc alatt betölt, akkor már két és fél perccel többet tudok játszani, pl.
Ez volt a helyzet a dobozos játékoknál is. Vettem, vettem ami tetszett ha volt pénzem. Támogattam őket, mindenkit. Negyedét se játszottam végig, de vettem mint egy hülyegyerek. Aztán néztem, hogy a PS2 lejátssza a PS1 játékokat, a PS3 meg a 2 játékait és aztán fogták és elvették ezt a lehetőséget. Namost ha pótolni akarom a 2-es játékokat, akkor muszáj vagyok fenntartani egy gépet mert lehetne 3.ason de nem lehet. (Persze megvehettem storen sokat, Újra?!) Na meg a fenéket. Igazából az elvett lehetőség miatt haragudtam a legjobban.
Most a fiókunkon szerintem sokan vagyunk, akinek be van tárazva a sok játék. Főleg aki tényleg több konzolon és PC-n is tud játszani. Elengedhetetlen, ha azt akarják hogy az ember ne érezze átverve magát, a kompatibilitás.
Láthatjuk a mostani indulókat. A PS5.-nek van pár címe az MS-nek meg (tudtommal) egy sem. Mindkét konzol kijött, de szerintem tuti hogy a játékosok 90%-a ha végignyomta a pár órás ex tartalmakat, akkor PS4 címekkel fog játszani rajta. Namost ha ez nem lenne?
56.
kryszisz
#51: Végigiolvastam ezt a kommentcunamit így reggelire, és messze ez volt a legértelmesebb hozzászólás. Köszönet érte, ilyenkor legalább eszembe jut, hogy nem csupán haterekből meg idiótákból áll a GK közösség (amúgy sem persze, csak néha mégis úgy tűnik). Godach Sony utálata meg nálam teljesen kimaradt (látszik mennyit vagyok itt), meg is lepett rendesen. Mondjuk szerintem ha a Sony-ra haragszik valaki, az neheztellhet kb. az egész iparra, legalábbis semmivel sem rosszabbak, mint bármely más nagy kiadó. Náluk ha más nem legalább quality control van úgy-ahogy. Nincs bajom például a Micro-val, de azért az sok mindent elárul az ellenőrzésről, hogy egy Fable legends-et kb. közvetlenül a megjelenés előtt lőnek le a fejlesztőcéggel együtt, de egy Crackdown 3, amiről még a legoptimistább ember is messziről megmondta, hogy bukta lesz, lazán megjelenhetett. De azt is nehezen hiszem el, hogy senki nem látta jó előre, mekkora egy halálra ítélt koncepció például a Bleeding Edge. Pedig hát annak megállapításásához sem kellett diploma. Azóta meg csak több csapata lett a zöldeknek, úgyhogy ha eddig nem nagyon ment a kreatív kontrol, kíváncsi vagyok így hogy oldják majd meg. Mondjuk jobbára király csapatok kerültek hozzájuk, úgyhogy ők talán elboldogulnak majd:)
Az árakkal meg úgy vagyok, hogy első blikkre nekem sem tetszett, de szerintem előbb-utóbb mindegyik kiadó emelni fog, valakinek el kellett kezdenie a sort. A visszafele kompatibilitás pedig nem igazán érint, a PS4-es játékok zöme menni fog 5-ön is, előtte meg nem volt konzolom, plusz mire eljutok odáig, hogy új gép legyen, addigra bőven kisebb lesz a backlogom úgyis, így kb. teljesen irreleváns is lesz számomra.
52.
Yanez
#51: Mindig jó érzéssel tölt el, hogy vannak itt még értelmes emberek, akik képesek objektívan látni és fikázás nélkül írni a dolgokat.
51.
delphijos
#50: Én alapvetően az olyan kommenteket nem szeretem amik vagy nagyon egyoldalúak, vagy butaságok. ( az SX megeszi reggelire a ps-t, mert az “félkész”, csak akkor kezdték tervezni amikor az MS már bejelentette a új box-ot , vagy hogy DIREKT gyártottak keveset )

Mivel 2 külön cégről van szó, más a vezetés, más döntések születnek. Van ami tetszik az egyik oldalon, a másik oldalon meg van valami hülyeség ami nem. Ez mindig így lesz. És mindkettő csinált már ilyet is meg olyat is. A Sony se angyal, egy multi, aki pénzt akar keresni. És az MS is ugyanez. Ugyanakkor az MS-nek megvan az a lehetősége - mert MÁSHONNAN DŐL A PÉNZ - hogy néha eljátszhassa a “jobb fej” szerepet, plusz neki a stratégiája is más, ő hosszú távon szolgáltatást akar eladni, mindegy “mire”. A Sony-nak sokkal kisebb mozgástere van, és ha így nézzük , akkor egész jól helytáll. És bosszant amikor ha valami olyan hír van hogy van valami apróság ahol bármi miatt jobb valami “náluk” akkor az lefizetés, Sony ügynökök mindenhol, stb...
SX-et vettem, és a géppel NAGYON elégedett vagyok. De azt gondolom hogy játék szempontból baromira nem erőltette meg magát az MS. Még csak nem is új játékra gondolok, hanem legalább a saját címek “SXesítéséről”. Lett volna még játék ahol elfért volna.... ezzel szemben a Sony legalább próbálkozott valami exkluzivval.... és ha az anyagi hátteret nézem, ez igenis inkább az MS részéről “gázabb”.

Az összehasonlítgatásokat viszont tök feleslegesnek érzem ( mármint inkább az azon való vitát ) mert minimális különbségek vannak, ha egyik vagy másik gépen játszik valaki az adott címmel kizárt hogy “szarabb” élménye lesz pusztán a gép miatt.
47.
Pistons1990
Tegnap este óta nagyon megszaporodtak a kommentek. -:) sajnól le maradtam. Valaki elmondaná mi törtánt mert érdekel -:)
45.
Observer
#40: Gyengebb? Pont ezaz hogy nem gyengebb csak mas tech a ketto gep. Egyikbe tobb a teraflop masik meg jobban kihasznalja a cpu gpu eroforrast. Mindketto konzol bivaly. Mindegyiken hasonloan fognak menni a jatekok csak neha egyik masik jatek valamivel jobban lezs optimalizlva xboxra vagy psre.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...