Tavasszal PC-n és iOS-en is elrajtol az xCloud

  • Írta: fojesz
  • 2020. december 9.
  • Bejelentés
Link másolása
A Microsoft egy blogposztban bejelentette, hogy jövő tavasszal a PC-ken és az iOS-es eszközökön is elérhetővé teszi a korábban xCloud kódnéven futott felhőalapú játékszolgáltatását.

Jelen állás szerint csak az androidos felhasználók nyúzhatják a Microsoft felhős játékszolgáltatását, a rendszer segítségével az Xbox Game Pass (bizonyos) játékait streamelhetjük az okostelefonunkra vagy a tabletünkre. A cég sosem csinált titkot belőle azonban, hogy idővel más platformokra is kiterjesztené az xCloudot, és most már azt is tudjuk, hogy mikor kerül erre sor.

A mai bejelentés szerint a remondiak jövő tavasszal teszik elérhetővé PC-n és iOS-en a felhőalapú játékot, az előbbi esetében a hivatalos Xbox-alkalmazáson, az utóbbinál - az Apple megkötései miatt - a böngészőnkön keresztül próbálgathatjuk a rendszert - a hozzáférés mindkét esetben Xbox Game Pass Ultimate-előfizetést igényel. Ennél több részletet nem tudtunk meg a Microsoft terveiről, Phil Spencer, az Xbox első számú embere azonban korábban már utalt rá, hogy nem állnának meg itt: ha minden jól megy, nem kell sokat várni, hogy megjelenjenek az xcloudos streaming stickek vagy az okostévés Xbox-alkalmazások.

10.
10.
pucu9011
Szerintem sem fognak végleg eltünni a konzolok. Inkább számítok valami hibrid megoldásra a jövőben. Azért ha 4k-ban szeretnél játszani akkor az óránként 40 gb adatforgalmat generál oda javallott már egy combosabb internet is. Ami szerintem még nem mindenhol van. A Google Stadiat most kilehet próbálni 1 hónapig ingyen. Arra rápróbálok kiváncsiságból.
7.
7.
delphijos
#6: Csak ebben a monstani rendszerbe bele van kalkulálva azért hogy “eloszlik” a terhelés. Ha tényleg ennyi ember aki most játszik mind “rászabadul” a rendszerre.... és azért az se mindegy hogy nagyon sok helyen nem ennyire jó a helyzet a “jó net” szempontjából. De mire általános lesz , talán ez is változik. Meglátjuk.
6.
6.
Helium Prime
#4: Nem hiszem! Ma már nem számít nagy ritkaságnak az 1000-2000 megabit sem! A technológia ill kiszolgáló szempontjából tök mindegy,hogy filmet töltesz vagy megy a stream!Csak a szerverparkok felépítése más!
5.
5.
crytek
#4: Legfőbbképpen a pénz az embereknek :)
Alap szar elektromos cucli 10 milla felett van ami már értelmes kilométert fut.
4.
4.
Grabowsky30+
#1: Valószínű ez a jövő, de valahogy amerre halad ez az iparág, 4k, RT, 60-120fps ezek nem feltétlenül segítik a steaming game-t. Ha rászabadítunk a jelenlegi internetes hálózatokra néhány millió felhasználót óránként 20-100giga adatforgalommal, nem tudom mennyire fog működni. Jelenleg ez olyasmi, mint a villanyautó-t mindenkinek. Jó lenne csak elég sok feltétel nem adott hozzá!
2.
2.
Animejetix
1.
1.
Clayman
Egyre biztosabb, hogy még max egy konzol generáció aztán viszlát konzolok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...