Cyberpunk 2077 - a dobozos játék is visszaváltható

  • Írta: fojesz
  • 2020. december 19.
  • Hír
Folytatódik a Cyberpunk 2077 szappanoperája. Már a Microsoft is bejelentette, hogy visszatéríti a játék árát, a CD Projekt RED pedig, "ha kell, saját zsebből" oldja meg, hogy a dobozos példánnyal rendelkezők is visszakérhessék a pénzüket.

A Cyberpunk 2077-fiaskó tegnap érte el a mélypontját, amikor a CD Projekt RED és a Sony bejelentették, hogy felfüggesztik a játék árusítását a PlayStation Store-ban, a vételárat pedig - a japánok szigorú szabályzatától függetlenül - minden vásárlónak visszatérítik, aki kéri.

Noha azóta azt is megtudtuk, hogy a Microsoft nem tervez hasonló lépéseket, azt a redmondiak is megerősítették, hogy a Cyberpunk 2077 visszaváltására vonatkozó kérelmeket rugalmasabban kezelik majd, és ők is visszatérítik a játék árát a vásárlóiknak - igaz, állításuk szerint az igénylések nagy részét így is jóváhagyták.

Fontos megjegyezni azonban, hogy fentiek csak a digitális példányokra vonatkoznak - mi a helyzet a dobozos kiadással? A CD Projekt RED ezzel kapcsolatban is kiadott egy közleményt, amiből kiderült, hogy a lengyelek a PS4-es és Xbox One-os átirat lemezen vásárolt kópiáira is visszaváltási programot indítanak.

Amennyiben valaki nem tudja visszakérni a pénzét abban az üzletben, ahol megvette a játékot (a Best Buy például jelezte, hogy nyitott erre), írjon emailt helpmerefund@cdprojektred.com email címre, csatolja a vásárlás nyugtáját, és várjon, amíg a csapat értesíti a teendőkről. A CD Projekt RED jelezte, hogy erre csak december 21-ig van lehetőségünk (ezt követően számíthatunk válaszra is tőlük), és "ha kell, saját zsebből" gondoskodik a visszaváltásról.

Természetesen a visszaváltás nem kötelező, és hiába vették le például a PlayStation-verziót a PlayStation Store-ból, a játék játszható marad, és a támogatása sem szűnik meg. A minap meg is érkezett konzolokra az újabb hibajavításokat és teljesítményproblémákat orvosló hotfix, a kampány elejét érintő változtatások listáját erre találjátok - az ígéretek szerint hamarosan a PC-sek is megkapják a maguk frissítését.

Eközben a Bloomberg arról cikkezik, hogy a lengyel csapatnál házon belül is áll a bál, egy csütörtöki konferenciahívás alkalmával a munkavállalók számon kérték a menedzsmentet a kötelező túlórázás és az irreális határidők kapcsán is.

Egy konkrét példa szerint az is felmerült, hogy januárban, az első halasztás alkalmával miért mondta Adam Badowski vezető és Marcin Iwinski társalapító, hogy a játék készen van és játszható, amikor egyértelműen nem ez volt a helyzet - erre az igazgatótanács minden konkrétum nélkül csak annyit válaszolt, hogy vállalja a felelősséget a történtekért.

115.
Niltheone
Én csak azt nem értem, miért csinálnak úgy az emberek mintha ez lenne az egyetlen játék, ami hibásan jelenik meg? Fura mód anno a Horizon Zero Dawn Pc-s portja fele ekkora port nem kavart pedig az szinte játszhatatlan volt, de lehetne mondani, a RDR-pc-s verzióját, GTA4et anno, vagy a No Man Sky-t de ha már vásárók félre vezetéséről lenne szó, én még a Death Stranding-et is ide sorolnám, ami szerintem az évtized trollkodása lett, vagy anno a Gearbox féle Colonial Marines, ahol szimplán az E3-on demonstrált gameplay felvételek nem feleltek meg a valóságnak.(Nagyon nem!). Nyilván most a konzolfelhasználók vannak szopóágon, és érthető a felháborodás és mielőtt bárki azt hinné védem a CDPR-t:

-Nem vagyok Fan, a Witcher játékok nem tetszettek, egyszerűen nem voltam kibékülve a harcrendszerrel egyik részben sem.

- Megvan a Cyberpunk 2077 előrendeltem és találkoztam benne nem egy buggal. Nálam ez főleg Grafikai glitchek , néha idiótán viselkedő MI, valamint azt hiszem 1 crash formájában mutatkozott. (77 óra játék alatt, PC-n Ultra beállításokon egy RTX 2060-al Ray Tracing nélkül) Dühítő? Igen néha nagyon az volt! Kijavíthatatlan? Rohadtul nem. Ha ezen viszont túl teszi magát az ember, szerintem egy nagyon jó RPG-t kapunk, rengeteg emlékezetes karakterrel, és minőségi küldetésekkel, jól felépített fejlődési rendszerrel, és nem utolsó sorban egy nagyon jó sztorival.

Az egészből csak azt akartam kihozni, hogy igen a CDPR megérdemli a kritikát a játék állapotával kapcsolatban, de ne csináljunk már úgy mintha ezt nem lehetne kikalapálni maximum 1-2 hónap alatt főleg, hogy már most 11 nappal a megjelenés után sokat javítottak rajta.
Nyilván habzó szájjal neki menni a fejlesztő stúdiónak sokkal könnyebb, mint várni pár hetet, hogy rendesen kikalapálják a még meglévő hibákat, de ez a mai társadalomra nagyon illik szóval nem is vártam többet, főleg az ezelőttiek fényében amikor a CDPR fejlesztőit érték halálos fenyegetések, mert el merték tolni még egyszer a megjelenést. Ezért nem is tudok sajnálni senkit, nem véletlen volt a folyamatos tologatás, messziről érezhető volt, hogy a játék még nem áll kész teljesen a bevetésre : )
Ettől függetlenül én PC-n szerencsésnek érzem magam, hogy többé kevésbé zökkenőmentesen megvolt az első végigjátszásom aminek ha voltak is idegesítő pillanatai, de magát a játékot élveztem. Most pedig várok ameddig kikalapálják, és neki ugrok egy új karakterrel.
114.
Gerhman
#111: Ps5-ön játszom és ott nem egy nagy szám a grafika. Nyilván azért mert ps4-es maga a game. Amúgy én is a melléküldetéseket csinálom és lassan adagolom a fő sztorit ami szenzációs akárcsak a mellékküldetések. Változatosak és amit a legjobban szeretek, rengeteg alternatív megoldással, különböző módokon lehet ezeket teljesíteni.
113.
hedzsooo
#110: Konzolon lehet valoban nem a legszebb. Plane a regebbi konzolokon. De ez szerintem varhato is volt. A gond az ordas sok crashelessel, + igen durva grafikai glitchekkel, bugokkal van a regi konzoloknal..

Illetve volt a megjelenesekor, mert azota mar ki is adtak +2 patchet, a legutobbit tegnap es allitolag mar most fenyevekkel jobb a regi konzolon is a jatek, mint durvan 1 hettel ezelott volt
112.
 Anemjóját
#110: "közel sem a legrészletesebb grafika"
"Grafika elmegy"

Konzolon lehet.
111.
Helium Prime
#110: Szerintem igen jó grafikával rendelkezik és a városban rengeteg lehetőség van még amiket reményeim szerint ki fognak használni a dlc-k is.
Mondjuk én úgy játszom,hogy a fő történetre csak akkor megyek rá,ha feltétlenül szükséges!
110.
Gerhman
#73: A játék nagyon jó amúgy de közel sem a legrészletesebb grafika és jó gameplay jelemzi. Grafika elmegy a gameplay a lövöldözés meg közepes. Az összetett jól felépített város, a taktikázás, sokféle opció, a karakterek, a történet és a mellékküldetések miatt lesz maradandó élmény játszani. Mint a W3-nál ami az egyik kedvencem!
109.
Helium Prime
Az 1.05-ös patch tényleg sokat javított a kezdetekhez képest!
108.
Helium Prime
#94: Te legalább frankón kis betűvel kezded a mondatot és a végét is üresen hagyod! :)
Okosan!
107.
godach
#105: Nálam ez volt Drunkmannál meg a bagázsánál. És sokaknál ő csapta ki a bizzit nem a játék,ami megitta a levét. Sajnos :/
106.
 Anemjóját
#105: *önkényes - kösz autoszöveg...
105.
 Anemjóját
Egyébként a CDPR-el kapcsolatban még annyi.
Ha van valami amit undorítónak tartok a világon az az önkéntes cenzúra. A vásárlók elnémítása amikor felvetik a vélt vagy valós problémákat a termékkel kapcsolatban és a gyártó válasza nem kommunikáció hanem ezen emberek elnémítása. Na ez zajlik most a CDPR fórumokon amit undorítóbbnak tartok annál mint ahogyan a konzolos verziókat kezelték. Az emberek rengeteg dolgot felrónak vagyis felrónának képekkel cikkek linkelésével amiket az elmúlt pár évben a készítők és fejesek beígértek amikkel bereklámozták a játékot és ami végül nincs vagy teljesen más lett benne.
Minden ilyen topikot törölnek 1-2 percen belül és még van pofa figyelmeztetést illetve ban-t is kiosztani ha megkérdőjelezed ugyan miért lett a topik vagy komment törölve.
Azért ehhez más pofa kell, hiába tartom jó stuffnak a játékot a hibái ellenére, hatalmasat zuhant minden téren a fejlesztő a szememben.
104.
godach
#102: Tudom, hogy nem fedi a valóságot. Nem csak itt, sehol sem. Ezek az összevágott bigvideók, ahogy írtam is, undorítóak. Tapasztaltam amikor nagyban linkelgették a TheLast of US2-ben és a Days Gone-ban is. DG-ben pl két buggal találkoztam, az egész játék alatt.
103.
 Anemjóját
#95: Szerintem köze lehet framerate-hez, driverhez sőt hardverhez is. Legalábbis elhiszem hogy van akinél sok van viszont hidd el ha felteszek akár egy 1 órás videót amiben játszom egy kezeden fogod tudni számolni a bugokat amiket láttál. Én baromi ritkán futok bele, néha 1-1 npc levegőben ül vagy nincs a kezében amit csinál. Ritkán egy egy textúrabug. És nagyjából ennyi. Ismerősöm aki Gef Now-n tolja az is minimális bugokról számolt be. RTX-et nem használok és framerate stabilan 60-on. Elötte RTX-el gyengébb framerate-el jóval látványosabb bugok voltak. Azon se lepődnék meg ha főként AMD tulajokat érintene, a játék amd-s cpu kezelését is a legutóbbi patchben tették helyre.
102.
 Anemjóját
#91: Ha a bug compilation videókra célzol, abszolút nem fedik a valóságot pc-n a játék aktuális állapotáról. Az 1.03 verzió óta pc-n abszolút nem vészes és folyamatosan javul messze nincs annyi mint amit egy ilyen videóválogatás sugall.
101.
 Anemjóját
#94: Ezzel már a legalját súrolod.
100.
delphijos
Amúgy az 1.05 egész jó hatással van a framerate-re alapkonzolon ahogy néztem. Box-on a 10-11 harcnál 25 környékére ment fel.
99.
Beniciodeltoro
#92: Tegnap én is sokat toltam, de 1 db buggal se találkoztam a frissítés óta.
98.
Beniciodeltoro
#77: Egyetértek, minek annyi árus ha képtelenség náluk vásárolni, GTA-ban legalább látod hogy betápolja a szendót, vagy a sört.
RDR2-ben is pont ezek tetszettek, hogy lelőtted, megnyúztad, megsütötted, megetted.
Ezek apróságok de pont ezektől jó egy játék.
Ha a reflexet kimaxoljuk akkor lehet csúszva tárazni meg lőni, de tényleg nem ad hozzá annyi pluszt a teljesítményhez.
18+ -os téma sincs kimaxolva finoman szólva, tele a város prostival, nem csak a kínai negyedben , és csak annyi hogy billegnek az utcán, le se xarnak, ha ezekre ügyeltek volna, akkor a hibák ellenére tényleg szuper játék lenne, mondjuk nekem így is bejön, de ugye nem így harangozták be ez a bibi.
96.
godach
#94: Biztos nem az. Duken előszeretettel rendel elő. Sosem adna ilyen tanácsot. Főleg ha ps logó is van rajta. Arra áll ám a cerka xd
95.
godach
#93: Nekem folyamatosan volt. Havernak is. Úgy látszik viszont (mivel mástól nem igazán hallottam) hogy ez sem olyan jelenség ami mindenkinél fenn áll.
(ezért is nem fedik a valóságot az összevágott bugvideók)
94.
Akutyafáját
#88: attól még hogy felkiáltójelezel, az egyetlen hülyegyerek te maradsz..duken
93.
Neotechtr
#89: Amúgy volt nálam is az a riadó bug, amit kérdeztél egyik nap. Fősztoriban volt nekem így bebuggolva. Most ráment az 1.05 és megszűnt. Remélem nem jön elő többé, mert ez szopás volt.
92.
Neotechtr
#91: Nincs kétség, hogy tele va na net bugvideókkal. Az az igazság, hogy még az 1.04 és a hozzá való driver telepítése előtt lépten nyomon belefutottam én is bugokba, de most toltam 2-3 órát (korán kelés) és igazából egy bugba sem futottam most bele.
91.
Jinbobo
Hihetetlen milyen bughalmaz ez a játék kérem szépen. Most néztem videókat róla, eddig komolyan azt hittem kicsit eltúlozzák a dolgot. Kötve hinném hogy ennek idővel minden hibáját orvosolni tudják majd. Amikor jött a hír, hogy újabb megjelenési elhalasztást kapott, sokan azt írták, sebaj, csak legyen jó. Hát itt van e... Nem tudom ki látta a Karácsonyi vakáció filmet, de ez pont annak a sült csirkének az esete. Kívülről nyálcsorgató, belül meg szét van esve az egész.
89.
godach
#81: Nem néztem el. Megjegyzést tettél Neora én meg folytattam a te hsz-ed alatt (vagyis arra reagálva).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...