Frissült egyet a Horizon: Zero Dawn PC-s változata

  • Írta: fojesz
  • 2021. január 20.
  • Letöltés
Link másolása
Nagy volt az öröm a PC-s játékosok körében, amikor kiderült, hogy PC-re is megjelenik a Horizon: Zero Dawn, sajnos azonban a port erősen felemásra sikerült technikai szempontból. A Guerrilla azóta is igyekszik javítani rajta.

Mi is írtunk róla, és a Digital Foundry is megmérte, hogy nem sikerült éppen a legjobban a Horizon: Zero Dawn PC-s változata. Hiába festett meseszépen a port, bőven maradt benne bug, és még az izmosabb videokártyák alatt is képtelenség volt stabil framerate-et varázsolni hozzá; a Guerrilla azóta folyamatosan foltozgatta a játékot, és a minap is érkezett egy új javítás.

Az 1.10-es patch javít a játék teljesítményén, ezenkívül elhárít több hibát is, köztük olyanokat, amelyek a program összeomlásához vezettek. Apró érdekesség továbbá, hogy a beállításokat ezentúl egy szöveges fájlban menti el a játék, így könnyebben mókolhatnak vele azok, akiknek ehhez van kedvük - a részletes leírást itt találjátok a frissítéshez.

Érdemes ugyanakkor megemlíteni, hogy a fejlesztőcsapat a jövőben ritkábban ad majd ki javításokat a PC-s Horizonhoz, ennek pedig az az oka, hogy szeretnének inkább az idei évre beígért Horizon: Forbidden Westre fókuszálni - ezt egyelőre PS4-re és PS5-re jelentették be.

8.
8.
crytek
#7: Pedig 4K alatt nem kimondottan sebességbajnok hanem a leglassabb game-ek top 10-es listájában az élbolyt erősíti.

https://www.techpowerup.com/review/horizon-zero-dawn-benchmark-test-performance-analysis/4.html
4.
4.
hedzsooo
#1: Hat mondjuk ott a konzolokra jott elobb es aztan a port PC-re.

Ha PC-n vannak gikszerek, az elnezhetobb valamilyen szinten, mivel ott minden jatekos gepje kb. teljesen mas felepitesu nem csak hardeveresen de elterhetnek szoftveresen is, mas meghajto-progi/driver verzio lehet fent, mas Windows, illetve a Windows-nak is lehet egy naprakesz, friss verzioja, v. egy kalozpeldany, ami sosem volt frissitve, stb.-stb. ....

A Cyberpunk 2077-nel viszont beigertek a konzolos megjelenest is, am kozel sem felelt meg a megjelenesekor a jatszhato, illetve inkabb az elvezhetonek nevezheto minoseg kategoriajanak.

En nagyon elvezem a C2077-t PC-n elso naptol de a regi konzolokra nem lett volna kiadniuk meg akkor, azt elb@sztak de nagyon, ennyi
3.
3.
hedzsooo
#2: +1 Nem ertem en sem ,hogy ennel a jateknal is mi a gond PC-n, elso naptol kiraly, elvezetes volt vele jatszani, akarcsak a Cyberpunk 2077-el. :-)))
2.
2.
RootKiskacsa
Szerintem nagyon jó lett a PC-s port. Semmi hibával, vagy teljesítmény problémával nem találkoztam.
1.
1.
Pont a Cyberpunk újabb peres cikk után jött ez és így egymás után olvasva...

Nem próbálom a Horizon-t a CP-hoz hasonlítani, de pl segített-e a Horizon portján az, hogy később jelent meg?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...