HWSW: Minden várakozást felülmúlt a Microsoft

  • Írta: fojesz
  • 2021. január 28.
  • Biznisz
A várakozásokat felülmúló eredményekről számolt be a Microsoft. A cég növekedését továbbra is a pandémia hatásai segítik, így többek között az otthoni szórakozáshoz használt termékek is jól mentek a negyedévben.

Töretlen növekedésről számolt be a Microsoft kedd délután közzétett második üzleti negyedéves beszámolójában. A redmondi óriáscég továbbra is sokat profitál abból, hogy a cégek és az oktatási intézmények megváltozott működési struktúrára álltak át a pandémia miatt - ezt kitűnően szemlélteti, hogy a vállalat részvényeinek árfolyama tavaly összességében 41 százalékkal nőtt.

A vállalat negyedéves árbevétele ebben az időszakban elérte a 43,1 milliárd dollárt, ami 17 százalékos növekedésnek felel meg éves szinten, egyben csaknem 3 milliárd dollárral múlva felül az előzetes elemzői várakozásokat. A nettó profit eközben 15,6 milliárd dollárra nőtt, ami harmadával több, mint az egy évvel korábbi érték - derül ki a vállalat üzleti beszámolójából.

Az Xbox-üzletág 40 százalékkal erősödött - további részletek a HWSW cikkében!

16.
crytek
#15: Nincs mit odadörgölni. Ps mindig is jobban fogy.
De amig a sonynak ez a részleg a "majd minden" a msnak 890 ezer más helyről is ömlik a zseton..
15.
NemecsekErno
Az xbox.com-ról mint ahogy játékokat és hardware kiegészitőket is meg lehet vásárolni a MS a különleges körülménykre tekintettel árulhatna konzolt is. Ott a játékvásárláshoz be kell jelentkezni, nem csak odamegy Kis Miska és vesz 10-et névtelenül.

Persze akkor az eladások akkor valószinűleg nem lennnének ilyen egekben szárnyalók, amit a Sony orra alá dörgölhetnek.
13.
Bobby Kotick
régről van néhány MSFT részvényem, jó ezt olvasni :)
12.
delphijos
#10: Hogy melyiket ? Ezt írtam:

“a kiskereskedő által dupla áron adott VGA-ból nekik nincs több hasznuk egyébként”

Erre idenyomtad a nyolcast válasznak.... kösz, elég jól elboldogulok a nyelvvel, ellentétben úgy látszik veled. Vagy a memóriáddal van a gond hogy mit irsz....
11.
Nothing
Mondjuk a cég mi mást nyilatkoz(hat)na saját magáról? Hogy többet vártak? Hogy ekkorát még nem buktak? :) Szó mi szó, alaposan felráznák vele a részvénypiacot. :D

Amúgy elhiszem nekik az üzleti sikert, nem arról van szó. :)
10.
crytek
#9: Melyik mondatot hallucináltad ennek? Merthogy ilyet sehol nem írtam az biztos.

"Gyártótól beszerezni ugyanis "állandó" összeg"

Tudom nehéz a magyar de néha próbálj meg olvasni is... a boltok kapzsik ,mert látják hogy a bányászparaszt veszi a 180ezres VGA-t 350-ért is..akkor miért ne adná a következő nap már 375-ért?
3090ek között is a márkáktól oc-któl eltekintve nincs 5% különbség azt árban laza 250 ezer is van a márkák között több mint szánalom...

Persze gyártó áron lehet jelentkezni sok helyen 3 év múlva kapsz is majd értesítést hogy végre van mert olyan hosszúak a listák hogy elképesztő
EVGA oldalán jelentkeztem 2 fajtára is de ebben az életben már nem számítok értesítőre mert előbb jön majd az új széria..
9.
delphijos
#8: Basszus, ennyire nem lehet nehéz... NEM A GYÁRTÓ ADJA DRÁGÁBBAN. A haszon nem náluk csapódik le.
8.
crytek
#7: Ha nem lenne több bevétel belőle nem lenne dupla ár mert akkor semmi értelme.. Szóval van + bevétel bőven..
7.
delphijos
#5: Azt se lehet a GYÁRTÓ vagy a FORGALMAZÓ számlájára írni. Ő meghatároz egy MSRP árat, de ez sehol se kötelező érvényű. Én nem mondom hogy ez jó dolog, félreértés ne essék, de ez fullra a kiskereskedők sara.... a kiskereskedő által dupla áron adott VGA-ból nekik nincs több hasznuk egyébként...
6.
Őrnagy
Most akkor beleállt a Micro a konzoleladási versenybe, vagy nem?
5.
crytek
#4: Akkor azt verjük rájuk hogy sokkal drágábban adják őket... akkor emiatt mocsadékok
Gyártótól beszerezni ugyanis "állandó" összeg viszont ők egyre drágábban adják mert a sok bányász veszi mert nekik nem pénz és megtérül.
Pl rx 6800 volt 235k-ért is.. most nem kapni csak kb 330-350 k és vagy felette (az euro 360-ra lecövekelt szóval még ez se játszik közre)
4.
delphijos
#3: Bocs, de ezeket a dolgokat tényleg nem lehet a gyártó cégre, sőt még a forgalmazóra se kenni. Ők hogy tudnák azt “betartatni” hogy a millió webshop meg kiskereskedő csak 1-et adjon el személyenként ? A kiskereskedőknek meg mindegy ki veszi meg....pedig ezt nekik kéne kezelni. Ez egy ördögi kör.
3.
NemecsekErno
"cég növekedését továbbra is a pandémia hatásai segítik"

na persze, hiszen a scalperek felvásárolják a készleteket gyorsan számitva arra, hogy a sok unatkozó, bezárt ember majd megveszi tőlük úgyis dupla áron.
Az anyjukba nekik is meg a forgalmazóknak is, hogy nem csak 1 vásárolható meg fejenként. Ha meg több kell, mint pl. 2, akkor menj tárgyalni a MS-hoz pandémia idején Teams-en keresztűl.
Parasztok.
2.
crytek
#1: És ez nem is fog változni főleg hogy drágulnak a memória árak.. ez van ezzel kell együtt élni.
1.
Neo1989
"A cég növekedését továbbra is a pandémia hatásai segítik"

Na ja a GPU árak meg úgy elszálltak hogy csak pislogok egy GTX 1050 90 E.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...