Jövő héten jön a Steam következő játékfesztiválja

  • Írta: Baloo
  • 2021. január 31.
  • Rendezvény
Link másolása
Február 3-án indul az egyszerűen csak Steam Game Festival: February 2021 Editionre keresztelt esemény, aminek a keretein belül ismét több mint 500 játékdemót próbálhatunk majd ki.

A Steam Game Festival kezdeményezés immáron hivatalosan is egy rendszeres, néhány havonta jelentkező eseménnyé nőtte ki magát, ahol a játékosok kipróbálható verziók formájában egy kisebb ízelítőt kaphatnak a készülő játékokból. A Valve pedig nemrég bejelentette, hogy nem szakít a jó szokásával, és február 3-án, vagyis jövő hét szerdán, este 7 órakor kezdetét veszi a következő event.

A fejlesztőcsapatok ezúttal is több mint 500 ingyenes játékdemóval várják az érdeklődőket, valamint lesznek élő közvetítések is, ahol nem csak mélyebben beavatnak minket a készítők a fejlesztés alatt lévő projektjeikbe, de még kérdezni is lehet majd tőlük. A demófesztivál egészen február 9-ig fog tartani.

Mindeközben pedig a múltkori pénzbüntetése után ismét egy újabb pert akasztottak a Valve nyakába, igaz, ezúttal a tengerentúlról érkezett a hidegzuhany. A vád szerint a cég arra kötelezi a platformján szerepelni kívánó fejlesztőket, hogy más PC-s áruházakban is ugyanakkora összegért árulják játékaikat, mint a Steamen, és emiatt a többi platform nehezebben tud versenyezni a Valve boltjával.

A kereset mögött álló ügyvédek szerint, ha a Steam problémás záradéka nem létezne, akkor a különböző digitális áruházak üzemeltetői eredményesebben versenyezhetnének egymással, és ezzel - az igazságosabb PC-s játékértékesítés mellett - valószínűleg a fogyasztók is jobban járnának.

3.
3.
Zuzmo
#2: Azért perelik a Valve-et, mert nincs verseny az egyforma ár kötelezettsége miatt (ez a záradék, az azonos ár).
2.
2.
markoci555
Nem értem a koncepciót - ha ugyan annyiért kínálják az árut, akkor az miért jobb a versenynek meg a fogyasztónak????
Vagy mi az a bizonyos záradék?
1.
1.
TrishtanAG
sokszor nagyon zseniálisak a demók, csak aki kitalálta, hogy pár napig lehet ekkora mennyiségűt kipróbálni, azt azért elküldeném melegebb éghajlatra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...