HWSW: Európában folytatódik az Epic-Apple háború

  • Írta: fojesz
  • 2021. február 18.
  • Hír
Link másolása
Tavaly nyár vége óta folyik Amerikában az Epic Games és az Apple peres jogvitája, melynek központi kérdése, hogy az Apple monopolhelyzetet teremt-e az App Store fejlesztőknek szabott feltételeivel.

Rövid távon nem sikerült peres úton érvényesíteni érdekeit, így most újabb fronton, az EU-s, a brit és az ausztrál versenyjogi hatóságoknál támadja az Epic Games az Apple alkalmazásboltja, az App Store egyes feltételeit. A cégek még tavaly augusztusban kerültek jogvitás helyzetbe, amikor az Epic Games legnépszerűbb online játékát, a Fortnite-ot az Apple kitiltotta saját piacteréről, amiért a cég az alkalmazáson belüli vásárlásoknál kerülőutas megoldást vezetett be.

Az Apple jutalékrendszere, illetve üzletpolitikája kapcsán kialakult, mindeddig legnagyobb port felkavart ügy tavaly augusztus közepén kezdett kibontakozni, amikor az Epic minden előzetes figyelmeztetés nélkül egy, a platformgazdák saját rendszereit megkerülő, saját alkalmazáson belüli fizetési opciót is bevezetett, utóbbin keresztül ráadásul a Fortnite-ban használt "V-Buck" fizetőeszközök jelentősen olcsóbban, 20 százalékos kedvezménnyel voltak megvásárolhatók.

Az Epic állítja, hogy nem az Apple-adóval van problémája - további részletek a HWSW cikkében!

1.
1.
user101
Az az epik szar aki 50%-os kínai pénzből kémkedik a felhasználói után, minden adatukat ellop gdpr ide vagy oda és kínai pénzből támogatva exkluzív szerződéseket köt fejlesztőkkel, hogy monopol helyetet teremtve csak nála jelenjenek meg játékok ?!

Na menjenek a büdös pics@ba!!!

Az helyett, hogy piaci alapon írnának jobb felületet? Ja hogy ahhoz nem értenek! Akkor meg kussoljanak be de villámgyorsan...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...