Pikmin-játékon dolgozik a Pokémon Go fejlesztője

  • Írta: gorien
  • 2021. március 23.
  • Bejelentés
Link másolása
A Nintendo és a Niantic összefogott, hogy az utóbbi AR-technológiás tapasztalatait az előbbi népszerű franchise-aival kombinálják. A társulás első gyümölcse egy Pikmin-játék lesz, aminek az egyik funkciója a sétálás bátorítása lesz.

Az Ingressről, a Harry Potter: Wizards Unite-ról, de a leginkább a Pokémon Góról ismert Niantic partneri megállapodást kötött a Nintendóval. Az első közös termékük egy, a Pikmin-játékokon alapuló AR-alkalmazás, amelynek célja többek között a sétálás népszerűsítése és szórakoztatóvá tétele lesz. A fejlesztésért a Niantic tokiói stúdiója felel majd, aminek 2018-as alapítása óta ez lesz az első önálló játéka.

A játék megjelenése még 2021-ben várható, és már elő is regisztrálhatunk rá, ha nyomon szeretnénk követni a fejlesztését. A Nintendo szerint a Niantic segítségével „olyan formában tapasztalhatjuk meg a világot, mintha a pikminek titokban egész végig velünk éltek volna. [...] A célunk az, hogy olyan élményt nyújtsunk az embereknek, ami eltér a hagyományos játékokétól.”

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...