Kilőttek a Microsoft videojátékos bevételei

  • Írta: fojesz
  • 2021. április 29.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft is közzétette az aktuális pénzügyi helyzetjelentését, és bár a redmondiak most sem árasztottak el számokkal minket, a rendelkezésre álló infók alapján jó negyedévet zárt a cég videojátékos részlege.

A Microsoft szerint rekordaktivitást tapasztalt az elmúlt negyedévben, és pénzügyileg is jól teljesített a videojátékos részlege: 50 százalékkal lőttek ki a bevételei az előző év hasonló időszakához képest.

Mindebben természetesen jócskán közrejátszott az Xbox Series X/S is, igaz, konkrét eladási adatokat továbbra sem közöltek a redmondiak, mindössze annyit árultak el, hogy "a kereslet jelentősen meghaladta a kínálatot", a készletproblémák pedig továbbra is fennállnak majd.

A játékrészleg hardveres bevételei 232 százalékkal nőttek éves szinten, míg a különféle videojátékos tartalmak és szolgáltatások forgalma 34 százalékkal erősödött - érdemes megjegyezni, hogy ez esetben már a ZeniMax számait is hozzácsapta a cég az összesítéshez.

Játékfronton a Minecraft teljesítményét emelte ki a cég, amely éves szinten 30 százalékkal több, 140 millió aktív játékossal rendelkezett havonta, a tartalomkészítők pedig több mint 350 millió dollárt termeltek a Microsoft piacterén keresztül.

29.
29.
Helium Prime
#28: Nagyon szívesen bár inkább csak infó morzsa volt,de aki egy géppel és hosszú távra tervez annak nem árt,ha tisztában van a tényekkel is! :)
28.
28.
kryszisz
#27: Uhh, hát ha valóban ennyivel gyengébb a cucc, akkor lehet megvárom ebben a generációban is az enhanced verziót (PS5 Pro lesz gondolom), mert akkor itt gen vége fele megint olyan gondok lesznek mint most az alap gépekkel voltak/vannak. Addig marad a 4 Pro, meg az X-Cloud, hétvégén meglesz a Box kontroller, remélem faszán működik majd a dolog tableten, abban a pár percben míg rápróbáltam érintős módszerrel elég simán, játszhatóan ment a dolog:) na meg pár év múlva már nem 70$-ért kell megvennem mondjuk az ex címeket, plusz - az ígéretek alapján - lesz belőlük több tucat. Minden másra meg ott a Gamepass, plusz még vagy egy ~150 gammát magában foglaló backlog PS-en. Köszi a technikai infót, bevallom eddig lusta voltam utánanézni a különbségeknek, nem is nagyon volt releváns, a közeljövőben nem terveztem váltani.
27.
27.
Helium Prime
A többi marhaságot nem kommentálom helyett azt is írhattad volna,hogy nem vágom ezeket a technológiai dolgokat mint például
a DLSS,AMD FidelityFX,dedikált RT hardver stbstb.
RDR2 ben meg a checkerboarding volt a legkisebb probléma a két verzió között szerintem!
Csak,hogy hosszú idő után megint legyen egy jó pénteked:
A nextgen konzolok egyik leglátványosabb új grafikai eleme a ray-tracing lehet, vagyis a sugárkövetési technológia, ami elképesztően élethű bevilágítást, remek fényeffekteket és szépen tükröződő felületek megjelenítését teszi lehetővé. Ennek minősége pedig a szakértők szerint a GPU-n elhelyezkedő vezérlőegységek számától függ leginkább, ami a Series X malmára hajthatja a vizet (52 CU vs. 36 CU). Ezt a különbséget pedig a PS5 magasabb órajele sem tudja majd kompenzálni, legalábbis ezen a téren. A technológiai elemzésekkel foglalkozó Digital Foundry csapata szerint ráadásul a Series X-ben különösen hatékony a ray-tracing a dedikált hardvernek köszönhetően, mert habár a GPU 12 TFLOPs-os, a fényszimulálós technológiát úgy használja, mintha 25 TFLOPs állna rendelkezésére.
A marhaság azt hinni,hogy egy 9 tf gép ami az adott jelenettől fuggően pár másodpercig képes olvadás közeli cpu és gpu órajel mellett 10.2 re felmenni 36 CU val egyenértékű egy alap órajeles vagy még vissza is fogott cpu,gpu mellett egy 12 teraflopos 52 CU-s géppel! A különálló dedikált hardverekbe mint hang,RT,vagy textúrák mozgatásáért felelős hardver stb ne is menjünk bele,hiszen jó példa az,hogy a PS5 nem képes azt a hangzást biztosítani mint a box pl hiába a marketing szöveg és bizony a szuper ssd sem jeleskedett még sőt sok esetben az sem segít a fent említett X-ben lévő dedikált jóságoknak köszönhetően.
A vissza fogott CPU lehetőségét e miatt írtam: https://www.origo.hu/techbazis/20210427-xbox-series-amd-processzor-asztali-pc.html
26.
26.
delphijos
#25: Az RDR2 egész egyszerűen szar volt PS-en, a checkerboarding nem volt normálisan megcsinálva. A többi marhaságot nem kommentálom.
25.
25.
Helium Prime
Nem akarok kukacoskodni,de a PS5 és XSX közti különbség nagyobb mint a pró és a one x közt!Egy RDR2 nél már erősen látszott is az x fölénye!Az SX meg több dologban is felülmúlja a PS5 képességeit nem csak teraflop terén!
9.
9.
crytek
#8: Nem csoda amilyen állapotban van a pc-s ms store app meg a game pass app inkább veszik a népek 70 eurokért a dolgokat mintsem azokban 300ft-os game passban tolhassák őket..
Most akarják nyitottá tenni a MS nál a store-t amivel is a fejletsztők saját maguk frissíthetnek majd stb.. volt róla sok cikk. Így talán végre rátehetőek lesznek a játékokra módok magyarítások stb. Mondjuk ezt már a kezdetek kezdetén kellett volna..
8.
8.
Bluverkill
#2: Hát ahhoz képest hogy ezek mind csak újra kiadótt játékok szerintem nagyon szép eredmény. Főleg hogy Steamen sokszor toplistás szokott lenni.
7.
7.
crytek
#4: Biztos mert nincs only box game mert minden jön pc-re..
2.
2.
crytek
#1: MS-tól olyat sose várj. Most volt a Halo kollekcióról pcs info. Ott is csak arra voltak képesek hogy azt mondják 10 millióan játszottak vele... Szerintem az jobban érdekelt volna sokakat mennyit adtak el belőle
1.
1.
Őrnagy
Értem én, hogy a hardver eladás nem feltétlenül tükrözi a bevételt, mégis kíváncsi lennék az eladott darabszámra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...