Konzolos bejelentésre készül a Valve?

  • Írta: Baloo
  • 2021. május 12.
  • Pletyka
Link másolása
A Valve vezetője, Gabe Newell egy új-zélandi kérdezz-felelek esemény során igen félreérthető választ adott, amikor arról érdeklődtek, hogy várható-e tőlük új bejelentés konzolra, vagy esetleg maradnak továbbra is a PC-nél.

A Valve általában nem a konzolos játékairól híres, habár tény, hogy legutoljára a The Orange Boxot, a Counter-Strike: Global Offensive-et, illetve a Portal 2-t is átportolták PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra. Ezek után pedig nem hogy konzolra, de igazából sokáig PC-re sem sok mindennel jelentkezett a csapat, amíg a Half-Life: Alyx végül tavaly megtörte a csendet.

Egy Új-Zélandon tartott kérdezz-felelek során tehát joggal tették fel Gabe Newellnek a kérdést, hogy a jövőben esetleg várható-e tőlük hasonló megmozdulás, vagy marad továbbra is a PC a csapat célplatformja. "Hát... az év vége felé már jobb képet fogtok erről kapni" - válaszolta titokzatosan a Valve fejese.

Nyilván, ha ezt a mondatot nagyon ki akarjuk tekerni, akkor az is egyfajta rálátás, hogy végül azt látjuk, hogy nem jelentettek be semmi sem konzolra, de bízzunk benne, hogy ennek az ellenkezője történik majd. Például a Half-Life: Alyx elég meggyőző ajánlólevél lenne az új PlayStation VR mellé.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...