Számos PlayStation-játék tarthat még PC-re

  • Írta: szlav
  • 2021. május 15.
  • Pletyka
Link másolása
Úgy tűnik, hogy még közel sem ért véget a korábbi PlayStation-exkluzívok PC-re való migrációja. A Sony létrehozta Steamen a PlayStation Studios profilját, amely az eddig ismert PC-s játékok mellett számos rejtett címet is tartogat.

Death Stranding, Horizon: Zero Dawn, vagy éppen a jövő héten érkező Days Gone. Ilyen nagy PlayStation-exkluzívokat hozott el a PC-s közönségnek mostanában a Sony ,és minden jel arra mutat, hogy a közelmúltban hosszabbra engedett póráz ennél is csak lazább lehet. A kékek hivatalosan is megvetették a lábukat a master race domináns digitális platformján, a Steamen, ahol a PlayStation Studios brandje alatt követhetjük a belsős fejlesztésű játékaikat.

Igen ám, de valami mégsem igazán kerek, a stúdió profilján ugyanis 41 címet számlál a Steam adatbázisa - lényegesen többet az eddig ismert játékoknál. Hozzá kell tenni persze, hogy ez a számláló nem csupán a tényleges teljes játékokat sorolja, hanem a hozzájuk tartozó DLC-ket is, de a végső szám mégsem egyezik meg a három teljes játékkal (Predator: Hunting Grounds, Horizon: Zero Dawn, Helldivers) és a hozzájuk tartozó 21 DLC-vel. A listán egyelőre nem szerepel a Days Gone, melynek kozmetikai bónuszai szintén feltűnhetnek majd a 41 cím között, de ez továbbra is igen kevés ahhoz, hogy kijöjjön a végső összeg.

A legkézenfekvőbb magyarázat tehát az, hogy a Sony Interactive Entertainment valószínűleg további címeket is bejegyzett a Steam adatbázisában, ezeket azonban egyelőre rejtve tárolják. Mi kapásból több tucat olyan címet fel tudnánk sorolni, amelyeket szívesen látnánk PC-n is, és gyanakszunk rá, hogy ezzel nem vagyunk egyedül.

64.
64.
Zuzmo
Érdekességként: a Days Gone PS4 megjelenésekor csak tv-reklámra elköltöttek közel 8 millió dollárt egy hónap alatt.
58.
58.
crytek
#56: Senki se tud megcáfolni vagy megerősíteni ugyanis kemény 2 db ps cucc jött ki pc ami CSAKIS a Sony miatt jöhetett létre (Horizon és a Days Gone)...Minden másnak már nincs köze hozzájuk..Szóval a későbbiekben hogy mik jönnek és még mennyi game az rejtély egyelőre
57.
57.
Guba32
#54: Switchre is eladnak mindent egy zsák pénzért,pedig már kijátszhatta aki akarta mindenen a Witcher 3-at például.Meg sorolhatnék még egy rakat játékot amit arany árban adnak és elcsurog 1-2 milliócska.
56.
56.
Zuzmo
Cáfoljon meg valaki, ha tévedek, de azok a PS 4 exkluzívok jöttek ki később pc-re is, amik új IP-k voltak, és ezzel együtt is sikert hoztak. Szerintem ezekből várható még port.
55.
55.
crytek
#54: Igen amikor megjelent konzolra ,de pc-re most jelenik meg. Ennyi erővel mennyi a pc-s bevétel annak amit konzolon már a kutya se vesz mert maga a Sony ingyen is adta már? Nos nem kell iszámolni. Pláne hogy pc-n ezeket nem agyonárazottan adják hanem ismét tudják "teljes" áron adni mivel oda friss címek.
Szóval a pc-s megjelenés még ha meg is állnak 1 millió eladott db (ezt sose tudjuk meg mert nem pálya a közlése) kurvajó bevétel minden tekintetben ha fáj ha nem akkor is
54.
54.
DarkCrash
#47: Szerintem az excluzivitás nem idejét múlt. A konzolokat mindíg is ez jellemezte és adta el a népnek. Persze azzal nincsen probléma, hogy 1-2 játékot kiadnak évek múlva. De ha már üzlet. Szerinted mekkora bevétele van egy 2-3-4 éve kiadott játéknak PC-n, amit szarrá játszottak anno? Kb harmad annyi mint mikor megjelent konzolra. Ennek maximum úgy lenne értelme pénz ügyileg, hogy felturbózzak valamivel,csiszolják a játékot. De nem mert ugyanazt kapod mint 2-3-4 évvel ezelőtt.
53.
53.
RebornSoul
#48: "nem lesz belőled soha cikkíró" - Már voltam az. Több helyen is. #rip De időközben realizáltam, hogy máshogyan jobban kamatoztatni tudom a kreatív vénámat (mind pénzügyileg, mind a szó alap értelmében is).

A mondatok nem agyonbonyolítottak, csak te vagy ostoba ahhoz, hogy megértsd őket. Ezért nevezel te engem ostobának. Fiú. :D
48.
48.
Akutyafáját
#47: fiú..attól még hogy flancosan, lekezelően és agyonbonyolított mondatokban írsz, nem hogy nem lesz belőled soha cikkíró, de inkább ostobának jössz le
46.
46.
crytek
#43: "Gow és hasonló patinás címektől pedig egyszerűen nem fognak megválni, mert akkor ki venne PS-t?"

Majd meglátjuk mik jönnek majd a Days Gone után....
45.
45.
Guba32
#44: Plusz az only konzolon játszók.
44.
44.
Guba32
#43: Azok vennének PS-t akkor is ha kiadnák a GOW-ot pc-re,akik miatt rá kell írni a mikróra,hogy a macskát ne szárítsa benne...;)
43.
43.
Windrider
#38: Egyet kell értenem luzsi04-vel, nem akarlak elkeseríteni, de ha másért nem, akkor a presztizs miatt se adnának ki ilyen játékokat PC-re. Azok az akciólövöldék amikre te gondolsz, szerintem egyáltalán nem mennek annyira PC-n mint hiszed. Ahogy a környezetemben látom, egy átlag PC gamer általában azért épít 300-500-ből gépet, hogy azilyen Warframe/Fortnite/Overwatch és hasonló színes-szagos hülyeségekbe ölje az órákat, amikkel mellesleg hülyére kaszálják magukat a fejlesztők. Az exkluzivitásnak igenis van létjogosultsága, abból is látszik, hogy rekordokat döntöget jelenleg a PS5.
Én casual játékos vagyok amugy, havi szinten melo/hobbi mellett 1-2 játék fér bele, a multi meg már rég nem érdekel, így számomra rohadtul megérte egy PS olyan mesterművekhez mint a GoW vagy az UC4.
Azt se értem miért gondolod hogy a PS4 halott konzol, amikor még most is csak többszörös áron tudnék azzal egyenértékű teljesítményű PC-t venni, amit aztán nem használnék ki.
Ne értsd félre, nem vagyok fanatikus, de hamár csak a pénzügyi oldalt nézzük, szerintem nagyobb az a réteg, mint mondjuk én, aki ilyen exkluzívok miatt befektet egy konzolra minőség>mennyiség elven, mint az a réteg, mint mondjuk te, aki amúgy kirpóbálná ezeket a játékokat, de akkor sem vennél PS-t ha pisztolyt tartanának a fejedhez.
Tehát száz szónak is egy a vége: senkit se érdekelne az UC trilógia PC-re (pláne nem teljes áron, hová gondolsz...), így a Sony-nak nem érné meg, Gow és hasonló patinás címektől pedig egyszerűen nem fognak megválni, mert akkor ki venne PS-t?
42.
42.
luzsi04
#41: Szerintem rizikós lenne az UC széria kiadása Sony oldalról.
Lehet nem anyagi de presztízs szempontból.
És addig jó amíg ezt is mérlegeli a kiadó, és nem csak a pénz a döntő.

Feltételezem PS(5) seller címeket akar Sony Pcre költöztetni, UC széria korábbi darabjai nem ilyenek, bármennyire is a kedvenceim, azok inkább retro hangulatot adnának, mintsem egy PS5 vásárlásra ösztönözne.
A negyedik rész jó lenne erre a célra de a sztori miatt nem lehet magában kiadni.

Sze-rin-tem
41.
41.
crytek
#40: "Ma amikor a grafika, a 60 fps (ez mondjuk n lenne gond), RT a lényeg"

-Ja maximum a gyártóknak.

"Valszeg menne a "ez lenne a nagy Ps húzó név...?????"

-Na és ez kit érdekel ha eladnak 1+ milliót belőle? A sonyt? Ők szarnák le a legjobban hogy mit hümmög a pc-s rá.

Ilyenek most is vannak hogy ez a nagy Halo széria volt az a hüde xbox eklúziv? Azt rakás szar az egész széria. És??? Sokmillió másik meg élvezi és elvan vele,

Olyan játék ugyanis soha nem fog készülni ami mindenkinek egyformán tetszik
40.
40.
luzsi04
#38: Szerintem a többség (fiatalság) az UC1 láttán nem hinném hogy nagyon pozitív véleménnyel lenne. Ma amikor a grafika, a 60 fps (ez mondjuk n lenne gond), RT a lényeg, a multis pörgés, ott az UC trilógia kopottas már, azt gondolom.
Én Ps3on kezdtem az UCket és tényleg nagyon jók voltak, és az emlékek miatt szebbnek is látom.
De aki csak most játszana elsőnek velük (főleg 1. résszel) annak nagy lenne a kontraszt a mai játékokkal.
Valszeg menne a "ez lenne a nagy Ps húzó név...?????"

Szóval ezt is biztos mérlegeli Sony hogy frissebb játékok jöjjenek Pcre.
38.
38.
crytek
#35: Csak műkedvelőknek? lol. Abban a világban ahol a Tomb Radier sorozat sikeres??
Szerintem az Uncsi ND kollekcióból ha kiadnák simán több fogyni mint pl a Horizonból fogyott. Akciólövöldéket szeretik mint állat
35.
35.
luzsi04
A PCs portolásnál gondolom a reklám értéket sem szabad elhanyagolni.
Pl egy Uncharted 1 (de elejét 2 és 3 is ide tartozhat) a mai világban már lehet inkább csak a műkedvelőknek jönne be, a kissé kopottas latvanyvilaga (a mai felhozatalhoz vagy a 4. részhez mértem) és talán a játékmenet miatt.
Nem lehet véletlen hogy 2 open world játék jött most Pcre (HZD, Days Gone).
33.
33.
Guba32
#30: Az,hogy "élsz"sok mindent jelenthet függően életkortól,érdeklődési körtől és egyéb jó pár tényezőtől,nem csak a mainstream elmegyek olaszba,posztolom fosbúkon,instán,twitteren,hogy "élek",miközben fingom sincs hol vagyok élet létezik.
31.
31.
crytek
#30: Ja nem tudtam hogy azt jelenti az élés hogy mindenre elbassza az ember a pénzét ami nem is érdekli... Nos akkor valóban nem élek :)
Tudod mit élj helyettem is menj Kenyába holnap állítólag fasza ,vagy nem akarsz élni?
30.
30.
FURY380
#13: Hiába a bankba a milliók, ha közben meg nem élsz, az országodon kívül még nem láttál semmit (bár gondolom belföldre se nagyon utazgatsz).
A sírba nem viszed magaddal a számládat, max gazdag temetésed lesz.
28.
28.
crytek
#27: Ja mert a 120+ millió steames + epices meg gogos meg tököm tudja még hol vesznek játékokat emberek mind ilyenek egyértelmű és teljesen nyilvánvaló.

Nem is értem miért jön egyre több sony game ezeknek a nyomorék játékosoknak..szemétláda mind aki meg meri venni és pc-n is sikeressé teszi ezeket a címeket. Az mocskok
Bravó jár a taps!!!
27.
27.
Akutyafáját
egy mai répagatyás, felzselézett hajú, kapucnis fejű 23 évesnek nem lehetne eladni egy shadow of the colossust vagy last guardiant, mert ha nincs a képébe tolva merre kell menni a mapen, akkor az neki egy béna játék
26.
26.
Akutyafáját
hzd, days gone, death stranding no offense, de mind unalmas időhúzó open world gamek, ami előtt egy átlag casual beül 80 órára, és ez neki a high-end gaming élmény. csinálja ugyanazokat a fetch küldetéseket újra és újra, megy map ikonról map ikonra. kizárt hogy olyan igényesebb játékok mint a gow, ratchet and clank stb kijönnének pcre, mert egyszerűen nem lennének eladhatók a mai gimis / friss egyetemista cigis, bulizós, olvasni nem tudó véglény gyerkőcöknek.
25.
25.
Obi Wan Kenobi
#24: az új címek nem fognak.
24.
24.
r3dman
Legalább nem kell vennem ps5-öt.Marad a ps4 prom meg az Asus rog strix scar laptopom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...