Mégis megjelent Ausztráliában az új Disco Elysium

  • Írta: Baloo
  • 2021. május 16.
  • Hír
Link másolása
Habár az ausztrál korhatár-besorolásért felelős hatóság azon volt, hogy a Disco Elysium: The Final Cutot betiltsa az országban, végül csak megjelent digitálisan, azután pedig beadták a derekukat, és a boltokban is kapható lett az RPG.

Március közepén volt róla szó, hogy ismét lecsapott a vasszigorral operáló ausztrál korhatár-besorolás, és ezúttal a Disco Elysium: The Final Cut lett az áldozata. Ez többek között azért is volt szürreális dolog, mert a játék szinkronmentes kiadása felett viszont átsiklott a bizottság 2019-ben.

A bizarr történet tovább folytatódott a játék debütálásával, ugyanis az RPG digitálisan ugyanúgy megvásárolható volt Ausztráliában, mint a világ összes többi pontján - a digitális áruházak ilyen téren mindig is egyfajta szürkezónát képeztek a témában. A ZA/UM ezután április 16-án felülvizsgálást kért a besorolást illetően, és az illetékesek végül a legszigorúbb R18+-os plecsni mellett rábólintottak a játék fizikai hordozón való megjelenésére is.

A Disco Elysium: The Final Cut már elérhető PC-n, PlayStation 4-en, PlayStation 5-ön, illetve Google Stadián is, és a tervek szerint még idén nyáron megérkezik Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re és Nintendo Switchre is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...