Tizennégy millió játékosnál tart a Valorant

  • Írta: gorien
  • 2021. június 2.
  • Hír
Link másolása
Kereken egy éve, hogy a Riot Games hivatalosan is útjára engedte taktikai lövöldéjét, amely a Valorant nevet kapta. A kifejezetten esportra belőtt FPS 14 millió játékost gyűjtött ennyi idő alatt, és hamarosan bővülni is fog a franchise.

Egy évvel ezelőtt, ezen a napon történt, hogy hivatalosan is megkezdte működését a Valorant, a Riot Games patikamérlegen mért, a kezdetektől esport-státuszt célzó taktikai FPS-e. Az okosan szerkesztett felépítés mellett persze a pandémiás bezárkózásból is profitált a játék, és ugyan egyes aspektusai máig sem tökéletesek (a csalók ellen például állandó háborút vívnak a készítők), de a népszerűsége havi 14 millió játékost hozott, akik eddig félmilliárd meccset bonyolítottak le.

A Riot egy egész hónapot tervez az ünneplésnek szentelni, amely során a játékban különböző bónuszokat zsebelhetünk be bejelentkezés után. Anna Donlon, a Valorant executive producere szerint az első év arról szólt, hogy elnyerjék az FPS-közösség bizalmát, és megmutathassák, milyen biztos alapokon áll a Valorant.

A bővülő játékosbázist látva pedig további felhasználóknak szeretnék eljuttatni az alkotásukat, ennek szellemiségében pedig be is jelentették a Valorant Mobile-t, amely a tervek szerint a második év folyamán érkezik meg. Sok konkrétumot nem tudni még róla, de azt igen, hogy nem pusztán a PC-s kiadás portja lesz, hanem egy kifejezetten moblihasználóknak szánt verzió - így cross-play sem lesz a két változat között.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...