A Riot és a Bungie cheatkészítőket perel

  • Írta: gorien
  • 2021. január 11.
  • Hír
Mind a Riot, mind a Bungie elkötelezett amellett, hogy a játékaikban a felhasználók örömét ne rontsák el a csalók. A két vállalat most közös perrel ment neki a cheateket készítő és árusító GatorCheatsnek.

Csalók minden játékban vannak, erre pedig sokan üzletet is tudnak alapozni. A Riot és a Bungie ügyvédjei épp egy ilyen csoport nyomába eredtek: perbe fogták a GatorCheats csapatát, ami egyebek mellett olyan játékokhoz készít cheateket, mint a Valorant vagy a Destiny 2. Ezek a programok többnyire láthatatlanok maradnak a játékok anti-cheat rendszerei előtt, a felhasználókat pedig sebezhetetlenséggel, aimbottal és más finomságokkal ruházzák fel.

A GatorCheats a saját weboldalán, e-mailben és Discordon is árusítja ezeket a programokat – bizony, nem csak úgy pofára adják, megkérik az árát. Ez 90 és 500 dollár közé eshet, attól függően, mire ruház be a felhasználó. A csapat egyébként korábban már veszített a Bungie ellen, amelynek értelmében fel kellett volna hagyniuk a cheatek árusításával, ezt azonban nem tették meg.

A Riot és a Bungie állítása alapján a GatorCheats ténykedése többmilliós kárt okoz nekik, ráadásul a játékosok közötti versengés tisztaságába is belerondítanak – nem beszélve arról, hogy a csalást használó játékosok is felhasználási szerződést szegnek.

Az elmúlt években egyre több játékgyártó kezdett jogi úton is elégtételt venni a cheateket és hackeket gyártó csoportokon. A múlt héten például a Pokémon Gót gyártó Niantic nyert a Global++ nevezetű cheatgyártókkal szemben, akiket még 2019-ben citált bíróság elé, és most ötmillió dollárnyi sérelemdíjat kell fizetniük.

13.
delphijos
#4: “olyan amikor valaki elkezd könnyű fokozaton egy játékot mert zavarja ha veszít és ez rontja a játékélményét... Kérdem én akkor mi a ló****ért játszik az illető?”

Ezzel azért nem feltétlen értek egyet, mert mindenkinek más a jatékélmény. Van aki szereti az izgalmat ahogy még a legegyszerűbb ellenfelet is nehéz legyűrni, de lehet hogy van akit ez frusztrálna, de mondjuk a sztorira meg kiváncsi... nem azt mondom hogy magát játssza a játék, de nem érzem ördögtől valónak ha valaki nem szeret sokat szenvedni. Ne felejtsük el azt sem hogy nem mindenki játszik ugyanolyan jól, és / vagy nincs annyi ideje sem....
11.
patka21991
Kormány szinten kellene felügyelni a multi játékokat (vagy nem is tudom h fogalmazzam meg). Csak az multizhat, aki megadja a valós adatait is regisztrációkor. Ha valakit bannolnak csalás miatt, bekerul a központi adatbázisba és pl hiába lopják el, veszíti el a személyiét, az új igazolvánnyal nem tud majd regizni, mert az is ugyan úgy bannolva lesz.

Ezt egyébként nem gondolom ördögtől való dolognak. A szolgáltatók is ezt alkalmazzák a visszaélő ügyfelekkel. Sőt, komplett háztartás szerződés kötését tudják megneheziteni egy csaló miatt (magas előleg a szolgáltatásra, eszközt nem vehet részlet fizetésre, stb). De a bankokat is említhetném.
Szerintem egy ilyen rendszerrel ki lehetne védeni a csalókat egy idő után.
10.
markoci555
mélyre lehet menni a csalókkal kapcsolatban pszichológiával meg joggal, ne is tegyük ezt meg kis kommentjeinkkel, tőlem csak annyi lenne: ha már egyszer elítélték őket, akkor ne is szarakodjanak újabb pereléssel hanem egyből b***ák be őket és mehet a szappan a földre
9.
Aanash
#8: Jó èn se fogalmaztam a legjobban.
8.
JohnSpartan
#7: Sorry! Így jött át.

Azok is csak arra játszanak hogy minnél több klikk legyen a szaros videóján, semmi több.
7.
Aanash
#4: Nem ezt írtam.
Játszon az ember online, de amikor vannak nála jobbak, akkor ne rinyáljon ès csaljon.
Termèszetes hogy lesznek nála jobbak.
De a destiny esetèben is a csalók voltak majdhogynem felháborodva hogy ők csak egy kis sikerèlmènyt szeretnènek, mit nyafog a bungie.
Nekem teljesen mindegy egy pvp meccsen hogy hanyadik vagyok.
A youtube tele van rage videókkal ahol a játèkos idegbeteg mert valaki le merte győzni.
Az ilyen ember minek megy online játszani?
6.
drakomen
Főleg egy hű szép párkapcsolat esetében.

Én azért bírom amikor a csalókat is meg eszem multiban! Azért az hátha el gondoltatja őket néha.

A helyzet hogy minél jobban küzdenek ez ellen is. Úgy fog jobban alkalmazkodni és még jobban cselekedni ellened. Rabló pandúrba. Kapd el ha tudod! Úszd meg ha tudod! Alkalmazkodj.
Ez is egy körforgás. Egy fejlődés. Mint a gravitáció. Hajt. Össze tart:D Be hat rád. Ha tetszik ha nem.

Az jó meg oldás volt amikor a cheatereket egybe rakták cheaterekkel és csak csalók ellen tudnak online játszó terezni.

Rengeteg csaló van a legtöbbet már ki se lehet szűrni a lag cheattől kezdve a játékos interfésszel való cseszekedésig. Amikor csak úgy át vált a fegyvered, ki hagy az egered a kontrollered kikapcsol stb. Félre húz. Az igazán okosak oda figyelnek hogy inkább ilyen finomabb diszkrétebb trükköket találnak ki. Elégé durva, és a tipikus ékes példája a féreg, undorító sz@r személyiségnek akinek ez az élmény hogy egy szemét “g3ci” aki másoknak és környezetüknek okoz kárt, romlást rontást, rohasztást. Az ilyen tipikus fertő alak aki ezt élvezi és ezen érzi jobban magát hogy elbassza másoknak azt ami jó, ami szép, egészséges, aztán érzi hogy “ez az de jó vagyok.” mert korrekt körülmények közt egy kis légyfingnyi hal a tengerben és úgy érzi ezzel bizonyít magának meg másoknak.
Bár az ilyen alakok sikeresebbek a mai élet leg több területén. Amikor az iskolai kemény legényből aki folyton csesztette és meg alázta a másikat főnök lesz és sose gondja a magány meg hogy van Nő az életében meg stb.
De hála égnek az ilyen emberek/dolgok nélkül nem lehetnek olyanok akik ennél jobbak és még ezen is felül kerekednek a szutyok fölé, az emberiség árulói fölé. Az ilyen förtelmek és valóság káromló, igaz emberhez képest igazi valóban idegen mocskok fölé! Hogy aztán hatásukra a tudásuk túl lőjön a sok sz@rságon, s győznek és képesek ezektől meg szabadítani, helyre tenni s meg felelően fent tartani a továbbiakban.
A prok tisztán le tarolják a leg nagyobb csalókat is! A Torta. Nem hazugság!

Jó a wallhackel lehet gyakorolni sokat, ki tudod tapasztalni hogyan viselkednek a játékosok hogyan cselekednek ingerek hatására szituációkban. Hasznos. De attól még állandóan cheatelni tiszta matchmakingben és tényleg el b@szni a becsületet és másoknak élményt. A “játékát”. Az a classic oviban szereti elvenni más játèkat mert látja milyen boldog vele és milyen jól érzi magát, vagy éppen meg zavarni azt aki egy lánnyal együtt játszik és zaklatni bántani csúfolni őket.
Ilyenek az emberek. Okkal nem lehetnek szép dolgaink. Senki se kedveli a szép, fair. TISZTA. Dolgokat, módokat. A becsület meg sz@rt se ér. Annyit ér hogy a vesztes szűz áldozattá tesz kb. Egy ilyen kleptomán civilizációban ahol minden az egymás le húzásáról meg a nagyobb szemétség elkövetéséről szól végképp, s még finoman fogalmazok.

THE EMPEROR PROTECTS
5.
Obi Wan Kenobi
#1: https://www.youtube.com/watch?v=xzpndHtdl9A&ab_channel=meRyanP
4.
JohnSpartan
#1: Azért ne játszak múlti címekkel mert mindig lesznek nállam jobbak? XD
Én személy szerint nem tudnám élvezni ha csak gagyibb ellenfelekkel találnám szembe magam és sosem zavart ha valaki jobb nállam egy játékban. Sőt, még zavaró is lenne mert akkor mi a franc éttelme játszani vele? Ez olyan amikor valaki elkezd könnyű fokozaton egy játékot mert zavarja ha veszít és ez rontja a játékélményét... Kérdem én akkor mi a ló****ért játszik az illető?

A témához:

A csajó szarok ellen meg sajnos nem sok mindent lehet tenni. Vannak és kész... Ezért nem is értem pl hogy miért erőltetik ezt a fos cross playt. Eddig legalább konzolon nem lehetett találkozni a barmom arcú csalokkal mivel nagy százalékban PC-sekről van szó.
3.
Gabesz0213
Kill them! Kill them all!!!
2.
Extol
Tovább mennék, leültetném őket. Csalókkal szemben pedig zéró toleranciával élnék. Aki csalt és rajtakapták soha többé ne regisztrálhasson. Persze ahhoz erősebb szabályozásra lenne szükség, ami felvetne személyiségjogi dolgokat, de részemről ez lenne az ára ennek a közösségi tevékenységnek
1.
Aanash
Eleve ha valaki sikerèlmènyt akar egy játèkban akkor inkább kerülje a pvp-t.
Ott úgyis mindig lesznek nála jobbak csalás nèlkül is, aztán csalással meg főleg.
Feleslegesen idegesíti csak magát az illető, aztán majd felkerül valamelyik rage videóba a youtube-on
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...