A Riot és a Bungie cheatkészítőket perel

  • Írta: gorien
  • 2021. január 11.
  • Hír
Link másolása
Mind a Riot, mind a Bungie elkötelezett amellett, hogy a játékaikban a felhasználók örömét ne rontsák el a csalók. A két vállalat most közös perrel ment neki a cheateket készítő és árusító GatorCheatsnek.

Csalók minden játékban vannak, erre pedig sokan üzletet is tudnak alapozni. A Riot és a Bungie ügyvédjei épp egy ilyen csoport nyomába eredtek: perbe fogták a GatorCheats csapatát, ami egyebek mellett olyan játékokhoz készít cheateket, mint a Valorant vagy a Destiny 2. Ezek a programok többnyire láthatatlanok maradnak a játékok anti-cheat rendszerei előtt, a felhasználókat pedig sebezhetetlenséggel, aimbottal és más finomságokkal ruházzák fel.

A GatorCheats a saját weboldalán, e-mailben és Discordon is árusítja ezeket a programokat – bizony, nem csak úgy pofára adják, megkérik az árát. Ez 90 és 500 dollár közé eshet, attól függően, mire ruház be a felhasználó. A csapat egyébként korábban már veszített a Bungie ellen, amelynek értelmében fel kellett volna hagyniuk a cheatek árusításával, ezt azonban nem tették meg.

A Riot és a Bungie állítása alapján a GatorCheats ténykedése többmilliós kárt okoz nekik, ráadásul a játékosok közötti versengés tisztaságába is belerondítanak – nem beszélve arról, hogy a csalást használó játékosok is felhasználási szerződést szegnek.

Az elmúlt években egyre több játékgyártó kezdett jogi úton is elégtételt venni a cheateket és hackeket gyártó csoportokon. A múlt héten például a Pokémon Gót gyártó Niantic nyert a Global++ nevezetű cheatgyártókkal szemben, akiket még 2019-ben citált bíróság elé, és most ötmillió dollárnyi sérelemdíjat kell fizetniük.

13.
13.
delphijos
#4: “olyan amikor valaki elkezd könnyű fokozaton egy játékot mert zavarja ha veszít és ez rontja a játékélményét... Kérdem én akkor mi a ló****ért játszik az illető?”

Ezzel azért nem feltétlen értek egyet, mert mindenkinek más a jatékélmény. Van aki szereti az izgalmat ahogy még a legegyszerűbb ellenfelet is nehéz legyűrni, de lehet hogy van akit ez frusztrálna, de mondjuk a sztorira meg kiváncsi... nem azt mondom hogy magát játssza a játék, de nem érzem ördögtől valónak ha valaki nem szeret sokat szenvedni. Ne felejtsük el azt sem hogy nem mindenki játszik ugyanolyan jól, és / vagy nincs annyi ideje sem....
11.
11.
patka21991
Kormány szinten kellene felügyelni a multi játékokat (vagy nem is tudom h fogalmazzam meg). Csak az multizhat, aki megadja a valós adatait is regisztrációkor. Ha valakit bannolnak csalás miatt, bekerul a központi adatbázisba és pl hiába lopják el, veszíti el a személyiét, az új igazolvánnyal nem tud majd regizni, mert az is ugyan úgy bannolva lesz.

Ezt egyébként nem gondolom ördögtől való dolognak. A szolgáltatók is ezt alkalmazzák a visszaélő ügyfelekkel. Sőt, komplett háztartás szerződés kötését tudják megneheziteni egy csaló miatt (magas előleg a szolgáltatásra, eszközt nem vehet részlet fizetésre, stb). De a bankokat is említhetném.
Szerintem egy ilyen rendszerrel ki lehetne védeni a csalókat egy idő után.
10.
10.
markoci555
mélyre lehet menni a csalókkal kapcsolatban pszichológiával meg joggal, ne is tegyük ezt meg kis kommentjeinkkel, tőlem csak annyi lenne: ha már egyszer elítélték őket, akkor ne is szarakodjanak újabb pereléssel hanem egyből b***ák be őket és mehet a szappan a földre
9.
9.
Aanash
#8: Jó èn se fogalmaztam a legjobban.
8.
8.
JohnSpartan
#7: Sorry! Így jött át.

Azok is csak arra játszanak hogy minnél több klikk legyen a szaros videóján, semmi több.
7.
7.
Aanash
#4: Nem ezt írtam.
Játszon az ember online, de amikor vannak nála jobbak, akkor ne rinyáljon ès csaljon.
Termèszetes hogy lesznek nála jobbak.
De a destiny esetèben is a csalók voltak majdhogynem felháborodva hogy ők csak egy kis sikerèlmènyt szeretnènek, mit nyafog a bungie.
Nekem teljesen mindegy egy pvp meccsen hogy hanyadik vagyok.
A youtube tele van rage videókkal ahol a játèkos idegbeteg mert valaki le merte győzni.
Az ilyen ember minek megy online játszani?
5.
5.
Obi Wan Kenobi
#1: https://www.youtube.com/watch?v=xzpndHtdl9A&ab_channel=meRyanP
4.
4.
JohnSpartan
#1: Azért ne játszak múlti címekkel mert mindig lesznek nállam jobbak? XD
Én személy szerint nem tudnám élvezni ha csak gagyibb ellenfelekkel találnám szembe magam és sosem zavart ha valaki jobb nállam egy játékban. Sőt, még zavaró is lenne mert akkor mi a franc éttelme játszani vele? Ez olyan amikor valaki elkezd könnyű fokozaton egy játékot mert zavarja ha veszít és ez rontja a játékélményét... Kérdem én akkor mi a ló****ért játszik az illető?

A témához:

A csajó szarok ellen meg sajnos nem sok mindent lehet tenni. Vannak és kész... Ezért nem is értem pl hogy miért erőltetik ezt a fos cross playt. Eddig legalább konzolon nem lehetett találkozni a barmom arcú csalokkal mivel nagy százalékban PC-sekről van szó.
2.
2.
Extol
Tovább mennék, leültetném őket. Csalókkal szemben pedig zéró toleranciával élnék. Aki csalt és rajtakapták soha többé ne regisztrálhasson. Persze ahhoz erősebb szabályozásra lenne szükség, ami felvetne személyiségjogi dolgokat, de részemről ez lenne az ára ennek a közösségi tevékenységnek
1.
1.
Aanash
Eleve ha valaki sikerèlmènyt akar egy játèkban akkor inkább kerülje a pvp-t.
Ott úgyis mindig lesznek nála jobbak csalás nèlkül is, aztán csalással meg főleg.
Feleslegesen idegesíti csak magát az illető, aztán majd felkerül valamelyik rage videóba a youtube-on
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...