Újabb fejlesztőcsapattal bővült a Larian Studios

  • Írta: Baloo
  • 2021. június 3.
  • Biznisz
Link másolása
Olyan jól sikerült a közös munka a Divnity: Original Sin II Switchre költöztetése közben, hogy a Larian Studios és a barcelonai BlitWorks úgy döntött, a jövőben együtt folytatják a pályafutásukat.

Mind flayereket megszégyenítő módon olvasztotta magába nemrég a Larian Studios a BlitWorks csapatát, akikkel korábban már együtt dolgoztak Divinity: Original Sin II switches portján. A BlitWorks egyébként már a Larian előtt is olyan játékokat költöztetett át a Nintendo hibrid konzoljára, mint például a Super Meat Boy, a FEZ, a Spelunky vagy a Bastion.

"Miután rengeteg szuper indie játékot portoltunk át a Nintendo gépére, egyszer csak azzal a kihívással szembesültünk, hogy emeljük át a Divinity: Original Sin II-t Switchre. Ekkor még nem is sejtettük, hogy ez egy hosszútávú kapcsolat lesz a Lariannel. Mondanom sem kell, hogy ez az egyik legnehezebb feladat volt, amivel idáig szembe kellett néznünk, de a közös munka mégis folyékonyan ment" - mondta Tony Cabello, a BlitWorks társalapítója.

A két fél közötti üzlet egyébként csak a BlitWorks fejlesztőire vonatkozik, tehát a csapat továbbra is működhet különálló kiadóként.

Ezzel együtt pedig már hét stúdióval büszkélkedhet a belga Larian Studios, akiknek immáron Gent mellett Szentpéterváron, Québecben, Dublinban, Guildfordban, Malajziában és Barcelonában is van fejlesztőcsapatuk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...