E3 2021: Ezt mutatta ma a Guerrilla Collective

  • Írta: fojesz
  • 2021. június 5.
  • Bejelentés
Link másolása
A Guerrilla Collective csapata nem hazudtolta meg magát, egy raklapnyi független és kisebb kaliberű fejlesztést mutatott a mai streamje alkalmával. Összeszedtük nektek a bejelentéseket és a látnivalókat.

Ha a teljes műsort végignéznéd, itt megteheted, alább pedig részletesen megtalálod, hogy miről volt szó a stream során.

Aeon Drive (PC, PS4, Xbox One, Switch)

Szélsebes akció-platformer, amit akár négyfős kooperatív módban is játszhatunk.  A helyszín a cyberpunk Barcelona, nézzük is meg közelebbről!

AK-xolotl (PC, PS4, Xbox One, Switch)

Ha pixelgrafikás darálást kerestél axolotlokkal a főszerepben, jó helyen jársz: az AK-xolotl pontosan ezt ígéri, és még idén meg fog jelenni. Nem mellesleg a projekt egy 23 éves spanyol srác egyedüli munkája, ahhoz képest pedig igen rendben van!

ANNO: Mutationem (PC, PS4, PS5)

Az ANNO: Mutationemben nagyjából minden megvan, ami egy független fejlesztést sikeressé tehet ma: cyberpunk körítés, 2,5D-s pixelgrafika, RPG-elemekkel bőséggel megpakolt játékmenet és egy mindenre elszánt főhősnő. A Guerrilla Collective streamje során némi gameplaynek örülhettünk, a megjelenés valamikor az év harmadik negyedében várható.

Azure Striker Gunvolt 3 (Switch)

2022-ben új résszel jelentkezik az Azure Striker Gunvolt-széria is.

Beasts of Maravilla Island (PC, PS4, Xbox One, Switch)

A Pokémon Snapet idézi a Beasts of Maravilla Island játékmenete, amelyben egy kalandor bőrébe bújhatunk, akivel mindenféle egzotikus állatot kell majd fotóznunk.

BlasterMaster Zero 3 (PC, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch)

Július 29-én esik be a BlasterMaster Zero-sorozat harmadik felvonása, csekkoljátok az új kedvcsinálóját!

Bloodstained: Ritual of the Night (PC, PS4, Xbox One, Switch, iOS, Android, Stadia)

A Bloodstained is képviseltette magát a Guerrilla Collective műsorában, igaz, még nem a folytatásával: a mostani előzetes apropója az volt, hogy a készítők különösebb konkrétumok nélkül, de Stadiára is bejelentették az alapjátékot.

Chernobylite (PC, PS4, Xbox One)

Júliusban rajtol el a Chernobylite, amely nemcsak a realisztikusan lemodellezett Zónát ígéri a játékosoknak, hanem egy nagy adag misztikumot is. A történet szerint a hősünk felesége után nyomozunk majd, de ahogy a trailerből is kitűnik, jóval több mindent látunk majd, mint amire számítottunk.

El Paso, Elsewhere (PC)

A korai 3D-s játékokat idéző grafikával és a Max Payne-re hajazó játékmenettel érkezik ez a lövölde, amelyben vérfarkasokra és bukott angyalokra vadászunk majd hősünkkel.

Elderand (PC)

Szerelmeslevél a klasszikus Castlevaniákhoz, lovecrafti körítéssel: a Mantra és a Sinergia Games akció-szerepjátéka darkos sztorit és kőkemény összecsapásokat ígér, ahol bizony könnyen lehet, hogy fűbe harapunk majd.

Endling (PC, PS4, Xbox One, Switch)

Ha a Vukból videojáték készülne: az Endlingben az utolsó rókamamát irányítva kell biztonságba juttatnunk a kicsinyeinket, és egyben megtanítanunk nekik túlélni a vadonban.

Fire Tonight (PC, Switch)

Augusztus 12-én jelenik meg a Fire Tonight, amelyben azt a feladatot kapjuk, hogy elvezessük Mayát Devinhez. Ahogy látható, a két karaktert irányítva gyökeresen eltérő játékmenetet kapunk majd:

Grow: Song of the Evertree (PC, PS4, Xbox One, Switch)

A Grow: Song of the Evertree a világ legbékésebb játékának tűnik az előzetes alapján: gyönyörű zenére építhetünk világokat, amelyeket aztán falvakkal tömhetünk tele, hogy megismerhessük azok lakóit.

Guild of Dungeoneering: Ultimate Edition (PC)

Felújított és kibővített formában tér vissza a 2015-ös dungeon crawler, ahol ahelyett, hogy a hősöket irányítanánk, a feladatunk az, hogy a dungeont építgessük körülöttük.

Industria (PC)

Egy FPS, ahol Kelet-Berlinből indulunk a hidegháború befejezése előtti időkből, és egy párhuzamos valóságban kötünk ki. Az év harmadik negyedében érkezik az Industria.

Kraken Academy (PC)

Az animék és a The Legend of Zelda: Majora's Mask előtt tiszteleg a Kraken Academy, amely a körítése alapján ínyenceknek szóló darabnak tűnik: az legalábbis mindenképpen fura, hogy egy óriáspolippal kell szövetkeznünk, hogy elkerüljük a világvégét.

KungFu Kickball (PC, PS4, Xbox One, Switch)

A Steam Early Access szekciójában már elérhető KungFu Kickball olyan, mintha a Super Smash Bros. játékmenete és a foci keveredne: a játékosoknak egymással bunyózva kell labdába érniük, és a céljuk az, hogy megkongassák a pálya szélén elhelyezkedő harangokat.

Lamentum (PC, PS4, Xbox One, Switch)

És te meddig mennél el, hogy megmentsd a feleséged? Pixelgrafikás túlélőhorror, amely a tizenkilencedik század New Englandjében játszódik.

Legend of Keepers: Return of the Goddes (PC)

2021 harmadik negyedében DLC-vel bővül a Legend of Keepers című dungeon crawler, amely egy új mesterrel, új szörnyekkel és egy új helyszínnel várja a játékosokat.

Moroi

Hősünk egy kastélyban ébred, és fogalma sincs arról, hogy került oda; csak azt tudja, hogy minél előbb el akar tűnni innen, és ha már itt van, legyőzi a Vörös Királyt is. Ahogy azonban az alábbi gameplay trailer is bizonyítja, egészen elborult szörnyetegekkel hozza össze a sors, és brutalitásból sem lesz hiány ebben a felülnézetes lövöldében.

Omno (PC, PS4, Xbox One, Switch)

Elképesztően hangulatos felfedezést ígér az Omno, lessétek meg belőle a legújabb gameplay trailert!

Onsen Master (PC)

Izajima szigetén járunk, és egy fürdőt menedzselünk: a mi feladatunk lesz, hogy megteremtsük a tökéletes élményt a látogatóink számára.

Potato Flowers in Full Bloom (PC)

Klasszikus belső nézetes dungeon crawler, egyenesen Japánból.

Project Altheia

A Neon Doctrine gondozásában megjelenő játék - sajnos egyelőre csak egy rövid teaserünk van hozzá:

Retrograde Arena (Switch)

Ingyenes arcade lövölde, amely kizárólag Nintendo Switchre érhető el - mától!

RPG Time: The Legend of Wright (PC, Xbox One)

Nem szokványos RPG lesz a The Legend of Wright, hiszen egy diák füzetében elevenedik majd meg. Enyhén félredátumozott trailerrel jelentkeztek a készítők:

Rubi: The Wayward Mira (PC, PS4, Switch)

Pixelgrafikás metroidvania, RPG-elemekkel megspékelve: az idén megjelenő játékban egy haldokló bolygó megmentésére indulunk, a különlegessége pedig az a készítők szerint, hogy többféle játékstílusnak is teret enged, és befejezésből is több lesz.

Run Die Run Again (PC, Xbox One, Xbox Series X/S)

Ha szerettél szaladgálni a Mirror's Edge-ben, a Run Die Run Againen érdemes lehet rajta tartanod a szemedet: a játék egy belső nézetű platformer, ahol egyetlen hibás mozdulat is azonnali halállal jár. Több különböző futó bőrébe is belebújhatunk majd, ők más-más képességekkel rendelkeznek.

Source of Madness (PC, Switch)

Aki kedveli az egyedi megjelenésű indie fejlesztéseket, jó helyen kapirgál: a Source of Madness egy oldalnézetes roguelite, amelyben procedurálisan generálódnak a pályák és az ellenfelek, amelyek ráadásul a gépi tanulásnak hála kifejezetten hatékonyan fognak keresztbe tenni nekünk. Valamikor idén érkezik.

Super Space Club (PC, Xbox One, Xbox Series X/S)

Stílusos látványvilággal érkezik a Super Space Club, amely egy habkönnyű arcade lövölde lesz.

The Eternal Cylinder (PC, PS4, Xbox One)

Gameplay trailert villantott az ACE Team következő gurítása, a The Eternal Cylinder is. Megjelenési dátumunk továbbra sincs a szürreális látványvilággal megáldott platformerről, amelyben egy kis lénnyel kell menekülnünk a mindent elpusztító óriáshenger elől. A csavar az egészben az, hogy a különféle akadályok és veszedelmek leküzdéséhez változatos módon kell mutálódnunk a kis főhősünkkel.

The Legend of TianDing (PC, Switch)

A The Legend of TianDing főszereplője a legendás tajvani hős, Liao Tianding, akivel Robin Hood módjára harcolunk a gazdagok ellen, és óvjuk a szegényeket a japánok által megszállt Tajvanon.

The Lightbringer (PC, Switch)

Ebben a 3D-s akció-platformerben azt a feladatot kapjuk, hogy a fény segítségével felszabadítsuk a világunkat.

Tinkertown (PC)

Hamarosan új tartalmakkal bővül a korai hozzáférésű verzióban már játszható sandbox RPG, a Tinkertown. A Desert Dungeon június 16-án élesedik, és új csapdamechanikákat, valamint ellenfeleket, és egy eddig nem látott bosst hoz magával.

Touhou: Antimony of Common Flowers (PS4, Switch)

Visszatért a Touhou-sorozat:

Trifox (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch)

A Glowfish twin-stick shooterében három kaszt képességeiből mazsolázva kell összegyurmáznunk a hősünket, aki történetesen egy róka, és nagyon be van pöccenve valaki(k)re, amiért ellopták a tévétávirányítóját. Egy biztos: baromi jól áll neki a kalapács és a minigun is! A megjelenés 2022-ben várható.

Ultra Age (PC)

Még idén ősszel megjelenik az Ultra Age, amely a Next Stage és a Visual Dart közös munkája. Méretes ellenfelek és különféle robotok várják majd, hogy lekaszaboljuk őket ebben a hack & slashben.

Varvarion (PC)

Kaszabolós bunyós játék - kell ennél több?

Vertigo (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch)

A kalandjátékot Alfred Hitchcock azonos című filmje ihlette, a fejlesztők rengeteget merítettek a filmes munkásságából. A történet szerint Ed Miller író ép bőrrel megúszta az autóbalesetét, egy valami azonban nem stimmel: meg van győződve róla, hogy a családja is vele utazott, pedig egyedül találták meg a roncsok között.

Ynglet (PC)

Nem tudjuk, hogy mit kell csinálni az Yngletben, vagy hogy miről szól, de a látvány nagyon rendben van - ráadásul már játszható is!

Zodiac Legion (PC)

A birodalmat élőholtak seregei fenyegetik, csak egy maroknyi hős vállalkozik arra, hogy az ősi mágiát kiismerve megvédje a szülőföldjét tőlük. A Zodiac Legion igazi nosztalgiabomba látvány tekintetében, a felszín alatt pedig egy kőkemény körökre osztott szerepjáték lakozik.

Idén is van E3-as aloldalunk, kövessétek velünk a legfrissebb fejleményeket!

1.
1.
Robilluma
Remek cikk, bemutatva egyenként a játékokat!
Azért a nagyon indie és nagyon zakkant játékok mellett feljegyezni is volt mit a noteszbe. Én legalábbis felvettem steamen 4-5 játékot a kívánságlistára :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...