Újabb platformra vándorol a Ghost of Tsushima?

  • Írta: Baloo
  • 2021. június 22.
  • Pletyka
Link másolása
Nemrég új borítót kapott a Ghost of Tsushima, amiről történetesen levakarták az "Only on PlayStation" feliratot. Ennek következtében most a fél internet azon pörög, hogy vajon ez egyben azt is jelenti-e, hogy hamarosan jön a PC-s verzió.

A Sony az elmúlt hónapokban határozottan nyitottabban áll ahhoz, hogy az exkluzív címeik más platformokon is megjelenhessenek, amire a legjobb példa a Death Stranding, a Horizon: Zero Dawn és a Days Gone PC-s debütálása. Az előző példák mellett pedig Jim Ryan, a SIE vezérigazgatója, illetve Hermen Hulst, a PlayStation Studios fejese is többször hangoztatta, hogy szeretnének még tovább evezni a PC-s vizeken.

Ezeknek a tudatában pedig nem hibáztatható az ember, hogy amikor meglátja, hogy a Ghost of Tsushima frissített borítóképéről eltűnt az "Only on PlayStation" felirat, akkor az első, ami eszébe jut, hogy talán Jin Sakai vendettája lesz a következő PS-exkluzív kaland, ami PC-re is elkészülhet majd.

Habár hasonló történt a Death Stranding, a Horizon: Zero Dawn és a Days Gone esetében is, mielőtt PC-re látogattak volna, azért érdemes fenntartásokkal kezelni a friss pletykát. Ha másért nem is, akkor azért, mert legutóbb még az Uncharted 4: A Thief's End PC-s portjáról szóltak a szóbeszédek, amit továbbra sem erősített meg a Sony - pedig ott egyenesen a cég egyik beszámolójából szivárgott ki az információ.

58.
58.
#56: Rendben, oké. De a 100-al olcsóbb PS azért becsukta rendesen a kaput.
57.
57.
godach
#56: Ott a sonynak csak mákja volt. Nem is akartak konzolt fejleszteni, a PS-t is a Nintendonak csinálták, csak az visszadobta a CD miatt, ami marha drága volt. Így még hogy ne bukjon akkorát a Sony, kiadta. Szóval a Sega saját magát csinálta ki :)
56.
56.
shatterhand
#48: Stökiéknek van vmi retro podcast adásuk pár hónapja. Egy magyar fejlesztő beszélt, hogy milyen volt usaban, japánban, meg angoloknál dolgozni. SEGA-nál konkrétan a házon belül a rivalizálás. AM2-es csapat mondhatott bármit megkapta. AMit meg ők kitaláltak mindegy milyen értelmes dolog volt hülye kérdésekkel válaszolva lesöpörték. Az SEGA usa diviziójával is teljesen összevesztek a japánok. Majdnem ugyanazt csinálják mint most a sony csak sokkal nagyobb méretben: ázsiából akarják megmondani mi a jó.
Saturnt az árán kívül a hülye döntéseik és a sony jó gépe, marketingje csinálta ki. De nagyobb részt saját maguknak köszönhették. Semmivel sem volt agresszívabb a sony mint a mostani konkurálás.
55.
55.
adamsfamily
#54: Haverom szerintem ugyanolyan fülest vett,mint te.Neki is ment vele a szopás múlt hétvégén,pedig 35 ezres füles.Folyton kikapcsolt,meg elment a hang.Most működik neki.
Nekem a 14 ezres JVC extreme explosive tökéletesen működik 4. éve.
54.
54.
delphijos
#53: Én beruháztam egy MS Wireless headsetre. Elég kényelmes, BT + BOX is megy, elég jól szól. Ha menet közben ( ment az SX ) kapcsoltam be, kiírta hogy csatlakozott , es reboot-olt a konzol. Azt hittem nálam szar valami, de a neten találtam csomó fórumot ugyanezzel. Nemrég jött FW frissítés, azóta fasza. Semmi se tökéletes
52.
52.
delphijos
#51: Az exkluzív cim ( a Ninntendo-t. Leszámítva ) nem rentábilis. Tudom ez örök vita, de igenis van sok ember aki xy cim miatt vesz valamilyen platformot. És onnantól kezdve potenciális vevő. A Sony és aa MS után mindn vásárlása után 30%-ot szakít. Az hogy ezzel együtt mennyire rentábilis már nem olyan könnyű számolás.
51.
51.
#50: De akkor még a PS egy Nintendóhoz való CD-s kiegészítőnek készült, amit végül is másolásvédelmi para miatt utasított el végül a N, de érdekességként a szoni oda vitte a Sega-hoz is a PS-t, de azoknak sem kellett. Milyen kár, hogy szerintem mind a kettő nagyon megbánta ezt a hibát.

Amúgy az exeskedéses dolog nem mai gyerek a konzol bizniszben és bár helyenként tud felmutatni eredményeket a módszer, végső soron szerintem bullshit, ami senkinek sem jó igazán. Ezért nem tud belőle a szoni sem megélni és mindegy mit hisznek a fanatikus rajongók, ha nem egyes sikeres címeket nézünk, hanem az egész felhozatalt, akkor egy ökör nagy bukta az egész exkluzivitás pénzügyileg. Nem csoda, hogy a micronak esze ágában sincs így üzletelni. Az Uncharted 4 is minden félreszámolás mellett (konzolhoz adott darabok és használt lemezek új accokon feltűnését is beleszámolva a végleges eredménybe) a mai napig sem hozta vissza a beleölt pénzt, nem csoda, hogy kiadják most PC-re is. Aki akar drukkolhat a játéknak, amiben nők verik a férfiakat ... csak én nem fogok.
50.
50.
Ooorky
#43: Szerintem a Sega EA Sports exkluzívitása Mega Drive-ra picit előbb volt...
48.
48.
#44: Nem én fogom a szonira, hanem így volt, ember.
46.
46.
delphijos
#45: Tény hogy a Sony “ezer lába” eléggé megritkult. Ott is volt jópár elbaltázott döntés, többek között hogy anno nem vették komolyan az ázsiai konkurenciát…. Plusz ( amúgy ez a Sega-nál is gond volt ) hogy a Japán vezetésnek rengeteg konfliktusa volt / van másokkal ( elsősorban USA )
45.
45.
adamsfamily
Eléggé elbaltázta a Sega,a Sony meg alájuk vágott.Nem volt rossz amúgy a Dreamcast,csak a játék felhozatal elég gyengére sikeredett.
De nem is ez a lényeg,hanem arra próbáltam kilyukadni,hogy a piac elég nagyot változott és a Sony elég sok mindent elbukott az elmúlt pár évtizedben.A Bravia például szerintem már nem annyira kelendő.Az emberek többsége vagy Samsung vagy Lg tv-ket vesz.
Sony telefont nem is nagyon láttam mostanában.A fejhallgatóik meg szerintem elég drágák és mellé még gagyik is.Marad a gaming piac,amin megjelentek a streaming platfromok.A Sony egyetlen aduásza az exkluzívok voltak,de a PS4 generációt elnézve azok se voltak olyan népszerűek.A legtöbbet jó ha a ps tulajok 10 százaléka megvette.
A MS eddig leszarta a gaming piacot,ott volt aztán kész,most viszont eléggé próbálja leuralni és az az igazság,hogy remélem nem sikerül nekik,mert az sose jó,ha egyeduralkodó van egy piacon.
44.
44.
delphijos
#43: Szerintem olvass utána. A Sega a korai rajttal magára haragította az egész retail hálózatot, stb… Simán hozták volna, Sony így vagy úgy. Ezt a Sega baszta el, kár szépíteni. De persze ha egyszerűbb MEGINT a Sony-ra fogni, nekem aztán mindegy.
43.
43.
#42: Szoni nyírta ki őket. Az egy dolog, hogy jobb volt a gépük, mint a Saturn, de nagyon sok multiplatform cucchoz vásároltak exkluzivitást (ami a szonisok szerint most köcsögség, hogy más csinálja) és hozzátettek még egy szót, ami döntött: 299$. A Saturn egy 100-assal több volt.
42.
42.
delphijos
#40: Na, azért ne ferdítsünk. A Sega a saját dugájába dőlt a hibás döntésekkel, úgy, hogy előtte uralták a piacot.
40.
40.
adamsfamily
#39: A Sony szerintem elég szarul áll magához képest.Egyedül a gaming piac az ami megmaradt nekik.A tv,telefon,hangcucc piacokon már rég lealázták őket.Szerintem rájöttek,hogy olyan cégekkel állnak szemben a gaming piacon,amihez kevesek.Anno Sega-t ki tudták túrni a konzol piacról,de MS-al ezt nem tudják megcsinálni.
A Sony most próbálja szerintem lemásolni az Apple marketingjét,hogy "mekkora prémium cucc,ami náluk van".
39.
39.
Helium Prime
#38: Ez elég buta hasonlat lett!
Akkor már ps1,ps2 sem kellett volna mert minden megy telefonon! :)
Csak tényleg az volt a kapaszkodó sokaknak eddig,hogy a
1.Nintendo az fos gyerekeknek való
2.PC tulajok hülyék,hogy mennyit költenek,csalók,torrenteznek mindent!
3.Xbox nincs exkluzív mert majdnem minden jön Pc-re.Most már csórók is mióta berobbant a temetett Gamepass meg XCloud!
4.Sony! Ohhh hááát ők annyira, de annyira cukik,hogy minél több embernek lehetőséget adnak a világon a legeslegjobb játékokkal játszani amit a kutya sem vesz.

Az a helyzet,hogy a Sonynak most bizony le kell hajolni az apró pénzért is mert semmi sincs ingyen! A konkurencia szerverei sem például!
36.
36.
PS4jacksony
#33: Mert Mi lenne az akadálya ma már egy ütős autó szimulátornak konzolon ?
35.
35.
#32: Időközben kipróbáltad a WRC-t? Csak azért, mert annak a karrier módja és sok jellemzője is olyan, ami esetleg bejöhetne ez esetben, mi több, nagyon jól lehet játszani kontrolleren.
34.
34.
Chdz
Csusima, Csárterd, Szpájdi, Horizon:FW szerintem jönni fognak előbb-utóbb ebben biztosak lehetünk. Még a Gádofot eltudnám viselni. Legalább nem kell vennem a büdös életbe se, ennyiből jó, natív lehet játszani. Nem vagyok nagyon konzol párti, de ellene sem. Nekem a controller nem szimpatikus, egy mmo-t, lövöldét, stratégiát, turn-based-et, ilyen típusú gémeket játszok 90%-ban. Egyedüli ps cím a Horizon amit végigvittem... :D Volt X360, csak porosodott javarészt. Azért kár tartani. Lost Ark idén megjelenik, minden más le lesz szarva. A CorePunk-t is érdemes figyelemmel kísérni.
33.
33.
Ooorky
#32: Ha komoly szimulátort akarsz akkor neked pc kell, nem konzol.
32.
32.
PS4jacksony
#31: A Drive Club félelmetesen jó vezetési élménnyel és sebesség érzettel volt megáldva azóta sem láttam hozzá hasonlót na de az aszfalton kívül gyakorlatilag minden csak dísz volt ugyan már . . .
A forzák a szórakoztatásban nagyon jók ha ezt vesszük alapul el lehet velük lenni de az a fajta forradalmi érzés mint anno amikor színre lépett egy GT már nincs... a Motorsport-ban sem ..... jogsi szerzés stb.

NFS ek évek óta vicc kategória nálam az autók már a vadászgépeket megszégyenítő módon száguldoznak mindezt lélek ,és igazi tartalom nélkül engem nem nagyon kötött le egyik rész sem a Hot Poursuit óta.
Visszatérve a Forzákra Szépek ,szórakoztatóak de mikor egy Lambo 200 al nekihajt egy kőrakásnak és mint ha hungarocell lenne...... Na jó ott át is adtam a kontrollert a keresztfiamnak játszál pont neked való :) Nem tudom komolyan venni nekem ÁRKÁDNAK is hajmeresztő egy ilyen mutatvány ......
Gondolom nem vagyok egyedül aki a Next Gen re vár egy izzig vérig komoly Autószimulátort dinamikus időjárás,realisztikus törés modell és egyéb finomságokkal ?
31.
31.
#29: Szerintem a GT-t mindenki várja és ha nem ilyen alibi multi munka lesz, mint a Sport, akkor még jó is lehet. De amúgy Forza cím alatt van a Motorsport is, ami egy másik stílusú, másik sorozat. A GT-t ahhoz érdemes hasonlítani. Én is sokat játszottam PS-en, de amúgy a véleményem szerint a régi GT jobb, mint a FM. Csak az a baj, hogy nem készülnek vele, lassú a fejlesztője. De a nép azzal fog játszani, ami az ölébe hullik és nem azzal, ami nem létezik még. Ahogy haladnak, még lehet gen közepe is, amire kijön egy komolyabb GT, a Driveclub-ot meg kaszálták annak ellenére, hogy imádták a játékosok. Azért ezt a múfajt, mármint az erdőben játszódó és egyéb karakterdráma TPS játékok mellett *szerintem* illett volna komolyabban venni, mert a Gran Turismo-nak nálam hagyománya volt. De nem.

A Forza Horizon pedig napjaink Need for Speed-je, se több, se kevesebb. Valaki szereti, és valaki annyira komoly, hogy elviselni sem bír egy kurva jó arcade autós játékot. Az utóbbiaknak pech, de tényleg és nem rossz szándékkal. Jó a Horizon sorozat és jó a multija is, ezt garantálom.

30.
30.
#28: Egy 120-asom van erre a célra, még azokból az időkből, amikor a SATA 3 SSD volt a valami. Az óta is csak a Win és a szarjai, meg a gyakran használt programok vannak rajta, mint Winamp, Imageglass, VLC, Open Office, stb, ilyenek. Az óta gyűri-trimmeli és páros lábbal ugrál rajta a windows. Eredény:

https://i.imgur.com/NtjDbtZ.jpg

Az eddigi 1000 nap és a visszalévő 690 nap szerintem jelent annyi időt (4 és fél, öt év), hogy egy 120-as rendszerlemezt, ami hamarosan akár szűkös is lehet, ne érezzek pénzkidobásnak. Azért ez egy olcsó lemez volt már akkor is ma már meg a pendrive helyett használatos, külső házas USB 3-akat idézi a sebessége. Mégis jó a mai napig.

Az idő múlásával nem annyira lightweight már a Win 10, ugyan úgy ahogy a 8.0 (gyárilag portable a mai napig) és 8.1 idején is volt, de már jön a 11. Nem szarozok vele, az is erre fog rámenni. Ha egyszer elhasal ez a lemez, akkor meg ások neki egy sírt, de addig is a régi szép időket fogja idézni és nem a Win által percek alatt szétbarmolt hi-tech cuccét. Laptopban is SATA3 van a CD helyén, arra is csak úgy zuhog, úgy megy rá az új is.

Nem halnak meg ezek percek alatt, ilyen kb 1 éves darabokat még használtan is mernék venni, ha úgy hozná az élet.
29.
29.
PS4jacksony
Az előttem szólóknak abban igazat adok,trehány a Sony ha a nyitócímeket nézzük.a Konzoljaik rendre túl korán szinte cím nélkül jelennek meg.
De csak ezért még nem vennék Xboxot és nem azért mert rossz lenne ,hanem mert egyszerűen nincs miért a FORZA számomra egy nagyon szép de komolytalan minden fizikát nélkülöző autós cucc.Autós cucc pedig FIZIKA nélkül nálam KUKA .Mindegy hogy néz ki. Szóval marad a PS Bízom még a GT ben esetleg egy teljesen új Címben is .
28.
28.
Ooorky
#27: Na igen, jó öreg lapozófájl kikapcsolása a legelső amit egy friss windows telepítésnél csinálok, egyrészt felesleges, másrészt gyönyörűen szétbassza az ssd-t.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...