Nagy bejelentéssel készül a 2K erre a hónapra

  • Írta: fojesz
  • 2021. augusztus 3.
  • Biznisz
Link másolása
Napvilágot látott a Take-Two legutóbbi pénzügyi helyzetjelentése, amely több érdekességet is hozott magával: a Grand Theft Auto V most már több mint 150 millió leszállított példánynál jár, a 2K pedig nagy bejelentést ígér a hónapra.

Befutott a Take-Two legutóbbi üzleti helyzetjelentése, amely a kiadó aktuális pénzügyi évének első negyedéről ad számot. Noha a vállalat arra számított, hogy a tavalyi COVID-bumm után látványosan visszaesnek majd az eredményei, végül kifejezetten erősen zárta az elmúlt három hónapot: a bevétele mindössze 2 százalékkal, 813 millió dollárra csökkent, míg a nyeresége 72 százalékkal, 152 millió dollárra lőtt ki.

A Take-Two a már jól bejáratott címeinek köszönheti a szép számokat: a Grand Theft Auto V mostanra több mint 150 millió leszállított példánnyal büszkélkedhet, miközben a Grand Theft Auto Online játékosbázisa 72 százalékot erősödött két év alatt; míg a Red Dead Redemption II 38 milliónál jár, az online részlege pedig 18 százalékkal több játékost tudhat maga mögött. A Take-Two kiemelte még az NBA 2K21 (11 millió), a Civilization VI (szintén 11 millió) és a Borderlands 3 (itt nem kaptunk pontos számot) teljesítményét is.

A kiadó emellett megemlítette, hogy két nagyobb kaliberű címe is később jelenik majd meg a tervezettnél; az nem derült ki, hogy melyik játékokról van szó, csak az a biztos, hogy még az aktuális pénzügyi év végéig, jövő áprilisig befutnak.

Emellett fontos hír, hogy a vállalat egyik szárnya, a 2K egy új franchise bejelentésére készül ebben a hónapban, vélhetően a Gamescomon: erről szintén nem árultak el semmit, de a korábbi hírek alapján egy marveles XCOM-klón és egy Cthulhu-mítosszal nyakon öntött, Saints Row-szerű játék is terítéken lehet.

3.
3.
kryszisz
#2: Amúgy viccen kívül tényleg esélyes:D

#1: Onnantól, hogy openworld lesz nálam elment a hájpvonat. Persze még így is várom, csak már nem olyan lelkesen. Köszönet a Ubisoftnak, hogy az FC2-vel divatba hozta ezt az ow f@szságot egy olyan műfajban is, ahol kb. semmi keresnivalója. Persze elvagyok a Far Cry játékokkal (most tartok a 4. résznél), de szerintem mindent elmond, hogy messze az első rész a kedvencem (pedig abban is van hiba bőven), és inkább tartom a Crysis-t folytatásnak, mint a hivatalos második részt.
2.
2.
crytek
Leleplezik a next gen GTA 5-öt :)
1.
1.
logic5
Bioshock jöhetne, de olyan, mint az első!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...