Ilyen volt az elkaszált Duke Nukem Begins

  • Írta: szlav
  • 2021. augusztus 9.
  • Videó
Link másolása
A botrányosan silány Duke Nukem Forever elkészülte előtt egy másik játékon is dolgozott a Gearbox csapata. Ez volt a Duke Nukem Begins, egy kooperatív TPS, melynek előzetese sok év után most napvilágot látott.

A látottak alapján talán nem olyan nagy tragédia, hogy a hírhedten hányattatott sorsú Duke Nukem Forever végül magával rántotta a sírba a Duke Nukem Beginst, de azért mindenképp érdemes elmerengenünk azon, hogy egy alternatív valóságban kooperatív TPS formájában irthattuk volna a disznóembereket.

Nem hibáztatunk benneteket, ha már teljesen elfeledkeztetek a játékról, a projekt azonban nagyon is valós volt - bő tizenkét évvel ezelőtt még mi is beszámoltunk arról, hogy a Gearbox nyerte meg ezt a projektet. Ebből természetesen nem lett semmi, hiszen a játékot elkaszálták, a Gearbox pedig azt a nemes feladatot kapta, hogy befejezze a Duke Nukem Forever fejlesztését - azt pedig tudjuk, hogy ez végül hogyan sült el.

Akárhogy is, a Duke Nukem Begins hivatalosnak szánt előzetese most napvilágot látott, hála Gregor Punchatznek, a videó rendezőjének. Punchatz a saját bevallása szerint azért hozta nyilvánosságra a trailert, mert a mai napig igen büszke rá, illetve úgy érzi, hogy a videón dolgozó csapat 13 év távlatából is megérdemli, hogy a munkájuk a közönség elé kerüljön. Az előzetes direktora egyébként valódi ipari veterán, akinek többek közt az eredeti Doom és a Rise of the Triad számos modelljét, valamint a Robotzsaru bizonyos különleges effektjeit is köszönhetjük.

5.
5.
Ooorky
#4: Hírnevet írt, azt pedig egyértelműen a Duke Nukem 3D hozta el, nem pedig a platformer címek.
2.
2.
GAMEROD
Bukta lett volna. Már alapból FPS műfajt vár az ember ettől a címtől, mivel az hozta meg igazán a hírnevét, igaz lehetett benne váltani külső kameranézetre, de nem volt valami szórakoztató. Valamit azért még kihozhatnának Duke Nukemből, hiányoznak az ilyen fikcionális játékhősök.
1.
1.
Chdz
Hát nem is csodálom, hogy elkaszálták... :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...