Újabb vezetők távoztak a Blizzardtól

  • Írta: szlav
  • 2021. augusztus 12.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A szexuális zaklatással és nemi visszaéléssel kapcsolatos perek láthatóan óriási hullámokat keltettek házon belül is a Blizzardnál. A napokban távozott a Diablo IV rendezője, a játék vezető pályatervezője és a World of Warcraft egyik tervezője is.

Folytatódnak a Blizzard-perrel kapcsolatos események, sorra hullanak a fejek az óriási fejlesztőstúdiónál, az pedig egészen nyilvánvaló, hogy ezt az ügyet már senki nem fogja a szőnyeg alá söpörni. Miután Kalifornia állam szexuális zaklatás és nemi visszaélés vádjával perbe fogta az irvine-i vállalatot, nem csupán házon belül, de a média által és a rajongók köreiben is megfogalmazódott a komoly változtatásokra való igény.

A következmények pedig kézzel foghatók. A stúdióban megállt az élet, az alkalmazottak tiltakozni vonultak, és közös levélben szálltak szembe a helyzetet nem megfelelően kezelő vezetőséggel. Ezek után érkeztek a további perek, bezuhanó részvények és kihátráló szponzorok, a végeredmény pedig az lett, hogy a Blizzard elnöke, J. Allen Brack lemondott a posztjáról. A legfrissebb hírek azonban arról árulkodnak, hogy ez csupán a kezdet volt, nemrégiben újabb oszlopos tagok távoztak a stúdiótól. A Kotaku beszámolója szerint Louis Barriga, Jesse McCree és Jonathan LeCraft is elhagyta a vállalatot - egyelőre nem tudni biztosan, hogy önkéntes lemondásokról vagy elbocsátásokról van-e szó.

Louis Barriga több mint 15 éve dolgozott a Blizzardnál, az utóbbi években pedig a Diablo IV rendezőjeként ismerhettük őt. Barriga korábban a World of Warcraft-csapat prominens tagja volt: küldetés-, rendszer- és vezető játéktervezőként dolgozott a The Burning Crusade, a Wrath of the Lich King, a Cataclysm és a Warlords of Draenor expanziókon, valamint a Diablo III: Reaper of Soulson.

Jesse McCree neve elsősorban az Overwatch-rajongóknak lehet ismerős, hiszen a játék egyik hőse róla kapta a nevét. McCree 2005-ben csatlakozott a stúdióhoz, és ő is számos World of Warcraft-kiegészítőn dolgozott, illetve vezető pályatervezőként felügyelte a Diablo III alakulását. A harmadik távozó személy, Jonathan LeCraft szintén a Warcraft-csapat tagja volt. Ő is 2005-ben csatlakozott a stúdióhoz, ahol vezető játéktervezőként egyengette az MMORPG-t.

11.
11.
Parano1d
#10: Hibáztatható azért is a cég, ha bizonyíték nélkül feljelentést tesz. Ha van panasz, de nincs konkrét bizonyíték azért nem fognak elítélni senkit a bíróságon.
A dolgozók megfigyelése kamerákkal pedig még a kevésbé liberális országokban (pl nálunk sem) megengedett.
Nem az a kérdés, hogy hibáztatható-e a cég, hanem az, hogy a panasz a bíróságon megálja-e a helyét.
10.
10.
Faint1993
#7: Ha a munkahelyeden zaklatnak, először a HRnek szólsz. Ha a HR nem foglalkozik vele, akkor onnantól kezdve a cég is hibáztatható ha fokozódik a helyzet. Tekintve h ez nem csak 1 nő sztorija, és a HR semmit se csinált, innentől kezdve a cég is bűnös a szitu kialakulásába.
9.
9.
Őrnagy
#7: A vezetőség tudott a dolgokról. Több panaszt is kaptak.
8.
8.
Extol
Nem meglepő ha efféle történik a kommunista blizzardnál
7.
7.
Parano1d
#4: Szerintem vicces kicsit :)
Az, hogy egyes dolgozók mit és hogyan csináltak a női alkalmazottakkal, az mitől a cég hibája amúgy? Az ember ellen kell feljelentést tenni, nem a cég ellen ebben az esetben gondolom. Nagyon mások lehetnek arrafelé a törvények, ha nem így van. Ami számomra furcsa, hogy a DFEH is régóta tudott elvileg a dologról, mégsem volt egy szál feljelentés sem. Most van ez a per, hogy csak 20% a nők aránya a cégnél, meg átlagban kevesebbet keresnek az még ok, bár mivel nem állami cég, szerintem csak a másodikba fognak tudni belekötni.
6.
6.
Őrnagy
#3: Az öngyilkosság (úgy tudom) az Activisionnél történt.
4.
4.
xanatos0911
#3: Csak azt hiszi, hogy vicces… ne gondold túl más agybaját :) Ez már a második posztja legalább ugyanezzel a kérdéssel, az előző konkrétan a D2:R bétás cikk alatt van.
3.
3.
Falcon
#1: Sok vezető visszaélt a pozíciójával/hatalmával megalázta ,fogdosta és szexuális aktusra kényszerítette női beosztottjait akkora lelki taraumát okozva hogy volt akki öngyilkos lett és te azt kérdezed hogy béta mikor lesz ? :)
2.
2.
Chdz
Mindenki hagyja ott őket, mint patkányok a süllyedő hajót.. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...