Lemondott a Blizzard Entertainment elnöke

  • Írta: szlav
  • 2021. augusztus 4.
  • Homo Nobilis
Áll a bál az Activision Blizzard háza táján a szexuális zaklatással kapcsolatos perek miatt, az üggyel járó következmények pedig kézzel foghatók. J. Allen Brack, a Blizzard eddigi elnöke lemondott a posztjáról, helyére pedig kettős vezetőség került.

Két héttel ezelőtt óriási zajjal rázta fel a videojátékos világot a hír, miszerint kétévnyi nyomozás után Kalifornia állam illetékes hatósága perbe fogta az Activision Blizzardot. A vállalatot szexuális zaklatással és nemi visszaéléssel kapcsolatos vádakkal illették, különösen a Blizzard Entertainment oldalán. A DFEH által felsorakoztatott vádakat később számos korábbi, illetve jelenleg is a Blizzardnál dolgozó alkalmazott megerősítette, a hír fellángolását követően pedig gyakorlatilag megállt az élet a stúdióban.

A normál esetben otthonról dolgozó munkatársak több százfős tömegben vonultak az irvine-i iroda elé, hogy nyilvánosan is felszólaljanak a vezetőséggel szemben, ez azonban csak a jéghegy csúcsát jelentette. Több szponzor, köztük a T-Mobile is kihátrált az Activision Blizzard esport-kezdeményezései mögül, a minap pedig egy részvényes is beperelte az anyagilag lefelé ívelő játékgyártót, felelőtlen eljárással vádolva Bobby Kotickot és a vállalat vezetőségét. Az elmúlt hetek tehát alaposan felforgatták az Activision Blizzardot, így csak idő kérdésévé vált, hogy hullani kezdjenek a fejek.

Nehéz tehát meglepődni a Blizzard Entertainment tegnap esti közleményén, melyben bejelentették: komoly átszervezésre kerül sor a vezetőség köreiben, kezdve azzal, hogy a stúdió elnöke, J. Allen Brack azonnali hatállyal lemond a posztjáról. Az így megüresedett vezetői pozíciót két korábbi alelnök, Jen Oneal és Mike Ybarra veszi át. Ybarra neve sokak számára ismerős lehet, hiszen az úriember 2019-ben igazolt át a Microsofttól, hogy a Blizzard fejlődő platformjait, azon belül is főképp a Battle.netet igazgassa. Jen Oneal története ennél is izgalmasabb, ő volt korábban ugyanis a Vicarious Visions vezetője, január óta pedig a Blizzard alelnökeként támogatta a Diablo és Overwatch franchise-okat. Érdemes továbbá megemlíteni, hogy a társelnöki pozíciót elvállalva Jen Oneal vált a Blizzard első női vezetőjévé.

29.
Tibcso
#27: *Feljebb való* - Mielőtt még elindulna a grammar police raid!
28.
Tibcso
#24: Linkeld már be légyszives ezt a HD modot, mert amit én találtam,abban csak a textúrák voltak kicserélve + volt bloom effekt!
27.
Tibcso
#26: Mit kéne csinálni egy főleg játékokról szóló oldalon? A vég kezdete az inkább az, hogy te megpróbálod magadat fejjebb valónak gondolni az interneten másoknál, miközben úgy indul a kommented, hogy "basszátok meg", ezt így 45 évesen kicsit erős!

26.
Darkenkhal
Ez a cikk basszátok meg "Lemondott a Blizzard Entertainment elnöke"...ti meg játékokról beszéltek...ez a vég kezdete :(
25.
delphijos
#24: "Magyarul a grafikán kívül semmi" idézet vége ;)
24.
Ooorky
#23: Végül is csak kicserélték az autókat kidolgozottabbakra, újratextúrázták az egész várost és pályákat, DX11-es effektet integráltak, új tuninglehetőségek kerültek be, új matricák, jobb hangeffektek, új UI...

Tényleg semmiség.
23.
Tibcso
#20: Nem ugyanaz, mivel az alap Diablo 2-ben 2D Sprite-os megoldassal volt megcsinalva a grafika. A Diablo 2 ressurrected viszont egy teljesen uj 3D-s fizikai shderekre epulo motoron fut!

A NFS: Underground 2-nal a HD mod annyit csinal, hogy az alap texturakat lecsereli magasabb felbontasu valtozatokra, viszont a jatekban levo 3D-s modelleken nem valtoztat semmit!

22.
Ooorky
#21: Ismert hiba már évek óta...
21.
xanatos0911
#17: Nekem rendszeresen csinálja ezt a Gamekapocs már az elmúlt fél év során legalább és rengeteg különböző cikknél fordul ez elő, de valamiért csak mobilon.
20.
Ooorky
#18: Pont ezt írtam, büdös nagy 0 az egész projekt, grafikai tuning.

NFS: Underground 2-t mai napig előveszem HD modokkal, kb. ugyanaz a kategória.
19.
DIABLO_HUN
#5: Igaz igaz !!! nagyon kíváncsi leszek rá ha tényleg úgy lesz ahogy írják és nem piszkálnak bele nagyon akkor szép tábora lesz :D
18.
Tibcso
#10: Nem igaz! Nem csak a grafika valtozik! Csomo olyan uj 3D-s modelt elkeszitettek,amit a jatek olyan reszeire helyeztek el, ahol eddig kb uresseg tatongott!
Itt egy pelda a sok kozul: https://www.youtube.com/watch?v=iAkmQoedhyE

15 evvel ezelott nem volt olyan grafikus engine,ami a fizikai alapu renderelest valos idoben csinalna
https://en.wikipedia.org/wiki/Physically_based_rendering
17.
szinkron
Egy neverwinter galéria jön be, ha a cikkre kattintok.
16.
DragonBleacPiece
remélem a project diablo 2 készítők majd ehhez is készítenek modot
15.
Hab
#14: Bocs a szóismétlésért, azt hittem ctrl+x-et nyomtam. :D
14.
Hab
#12: Az a HD mod konkrétan semmit nem javít a grafikán konkrétan, csak engedi az 1080p-t és távolabbról látod az egész pályát. Persze, ha te tudsz olyan mod-ról ami felturbózta a grafikát, akkor kérlek szépen linkeld már be ide.
13.
delphijos
#12: Mondjál már 20 éves játékot amihez egy patch jött ilyen update-el… Az meg hogy mod nincs hozzá, ahhoz mi köze a fejlesztőknek ?
12.
Ooorky
#11: Az a baj, hogy pár éve még egy HD patch/mod-dal el voltak ezek intézve, ma meg tapsolni kell neki.
11.
delphijos
#10: Mondjuk ez már tényleg fingreszelés. Egy RÉGI játék komplett grafikáját, a hangokat, és a cutscene-ket lecserélik, plusz belekerül jópár funkció ami AZÓTA alap lett. De ez NEM ELÉG. Mi lenne elég ? Úgy felújítani, hogy csinálnak egy másik játékot ? :D

Amúgy az hogy egy 20 ÉVES játéknál beírod hogy "bekerült néhány funkció amik alapok már 15 ÉVE a kategóriában" már önmagában elég nevetséges. Az a baj hogy a felújításra bele merik tenni ? Vagy hogy volt pofájuk 20 éve nem beletenni, amikor ez alap 15 éve ?
10.
Ooorky
#9: Magyarul a grafikán kívül semmi se változik meg bekerült néhány funkció amik alapok már 15 éve a kategóriában.
9.
Tibcso
#7: Végülis csak az egész játékot írták át egy teljesen modern 3D-s enginre! Csomó új 3D-s extra dolgot, tárgyakat, különféle objektumokat készítettek el, teljesen újra kreálták a cinematic animációkat!
Belepakoltak egy halom olyan dolgot pl opcionális auto gold pickup,átméretezhető hud,ami pozitívan hat a játékmenetre
A hangok, a zene újra lett keverve, hogy még jobb minőségben lehessen élvezni!8.
Hab
#7: Persze, mindenhova... Micsoda visszavágás :D Én is több száz órát beleöltem az eredetibe. Az volt az első játék amit előrendeltem. Mondjuk az, hogy nem kell 800x600-ban játszani és modernizált grafikával játszhatom majd, nekem már bőven elég. Egyszerűen már szeretnék vele játszani és ezért várom a bétát is.
7.
Ooorky
#5: Régi kedvenc ezért valamilyen szinten érdekel, de gyakorlatilag semmi olyan nem lesz benne amit nem lehetne már most is kipróbálni az eredetit elindítva, te meg mindenhova odalököd, hogy mikor lesz már béta...
6.
xanatos0911
#5: Mert meg kell mondani a megmondanivalót ;)
5.
Hab
#4: Én szeretem az ilyen játékokat, és nagyon várom a felújított verziót. Azt viszont nem értem, hogy ha érdekel téged ez a játék, akkor minek veszed a fáradtságot a kommenteléshez.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...