Kiadós bemutatón a közeljövő Pokémon-játékai

  • Írta: fojesz
  • 2021. augusztus 18.
  • Videó
Link másolása
Nem sokkal ezelőtt véget ért a legutóbbi Pokémon Presents-előadás, amelyben tisztességes játékidő jutott a közeljövőben megjelenő Pokémon-játékoknak, így a Pokémon Legends: Arceusnak is.

Az ígéreteknek megfelelően az imént levetítették a legutóbbi Pokémon Presents-adást. Alább megtaláljátok beágyazva a teljes műsort, és bár lentebb végigvesszük a fontosabb részleteket, a teljes gameplay-anyagért érdemes átpörgetni a közel félórás videót:

Most pedig lássuk a részleteket!

Novemberben érkezik a Pokémon: Brilliant Diamond és Shining Pearl

Napra pontos dátumot kapott a Nintendo DS-re megjelent Diamond és Pearl játékokat remake-elő Brilliant Diamond és Shining Pearl - a felújított változatok november 19-én futnak be a Nintendo Switchre.

Kalandjaink ezúttal is a Sinnoh régióba vezetnek majd, ahol a már jól ismert módon gyűjtjük majd a pokémonokat, küzdjük le a teremvezetőket és persze ismerkedünk meg mindenféle jópofa karakterrel. A DS-játékok különféle extra mechanikái is visszatérnek, így ismét felfedezhetjük Sinnoh föld alatti világát, kidíszíthetjük a pokélabdáinkat, táncversenyeken vehetünk részt, és az Union Room nevű online közösségi tér is meglátogatható lesz.

November 5-én egy különleges festésű Switch Lite is a boltok polcaira kerül majd.

A Pokémon Legends: Arceussszal indítjuk a jövő évet

Nem várat magára sokat a sorozat következő nagy dobása, a Pokémon Legends: Arceus sem: a Game Freak fejlesztette játék 2022. január 28-án debütál.

Az Arceus alapvető változásokat ígér, elvégre ez ígérkezik az eddigi leglátványosabb Pokémon-játéknak, ráadásul egy olyan időben játszódik, amikor az emberek és a pokémonok még harmóniában éltek - még a Pokédexet is papíron vezették! Az akció-szerepjáték a szabadon bejárható Hisui régióban játszódik, ezt nevezték át később Sinnoh-vá. 

A központi falu lesz a bázisunk, ahonnan mindenféle expedíciókat indítunk majd a pokémonok megfigyelésére, útközben pedig letáborozhatunk, hogy mindig legyen a közelben valaki például, aki meg tudja gyógyítani a pokémonjainkat.

Az Arceus sokkal kevésbé lesz statikus az elődjeihez képest, a pokémonok eleve más-más módon reagálnak a közeledésünkre: némelyik elszalad, így csak lopakodással cserkészhetjük be, az agresszívabbak pedig megtámadnak, és ki is ütnek bennünket, ha nem kapjuk elő időben a pokélabdánkat. A harcrendszer nagy újdonsága az lesz, hogy a támadásokat "erős" vagy "agilis" módon is elsüthetjük: az előbbi stílus értelemszerűen többet sebez, míg az utóbbi a gyorsaságon segít, ha a helyzet úgy kívánja meg.

Futottak még

Más apróságokról is szó esett a műsorban: egyrészt a készítők megerősítették, hogy a fenti két játék valamikor 2022-ben kapja meg a Pokémon Home-támogatást.

Pokémon Unite szeptember 22-én bővül a mobilverzióval, az előregisztráció lehetősége már él, és a feliratkozások mennyiségétől függően ajándékokat is ígér a majdani játékosoknak. A keresztplatformos játék is elérhető lesz a switchesekkel, akik szintén kapnak némi extrát, ha a hónap végéig bejelentkeznek a címbe, továbbá két új pokémont is bemutattak az alkotók.

A Pokémon Café Mix átalakításon esik át az ősszel, és a jövőben a Pokémon Café Remix nevet viseli majd. Ez alapvetően új játékelemeket, pokémonokat és kiegészítőket jelent.

A kétéves Pokémon Masters EX a Sword és a Shield játékokból ismerős tartalmakat kap, így többek között a dynamaxing is elérhetővé válik benne a mai naptól. A támogatás ezután sem áll le, szeptember közepén például egy új sztorivonal veszi kezdetét az anyagban.

Végül a Pokémon Go sem maradhatott ki a műsorból: augusztus 20-31. között legyenek résen a rajongók, hiszen érkeznek a Galar régió pokémonjai, és új raidekre is számíthatnak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...