GC 2021: Ezt hozta az Awesome Indies műsora

  • Írta: gorien
  • 2021. augusztus 26.
  • Bejelentés
Link másolása
Az IGN az Awesome Indiesszel készült az idei Gamescomra, ami, ahogy a neve is elárulja, a független fejlesztésű játékok szerelmeseinek szólt. Közel negyven alkotás jutott a műsorra.

Ha kedvelitek a független fejlesztésű játékokat, akkor a Gamescom Awesome Indies műsora csakis nektek szólt. Rengeteg friss bejelentéssel és érdekesnél érdekesebb kísérleti játékkal bombáztak meg bennünket, úgyhogy nem is szaporítjuk tovább a szót, íme, az adás összefoglalója:

30XX (PC)

A 30XX az év elején megkezdte a korai hozzáférést, most pedig eljött az ideje az első nagyobb, ingyenes tartalmi frissítésnek. A Fires of the Industry egy új szintet, illetve számos új erőt és eszközt tartalmaz, és már mától elérhető.

Abyssus (PC)

A Just Die Already alkotójának legújabb játékából egy nyúlfarknyi ízelítőt kaptunk csak, de annyit tudunk róla, hogy egy roguelike, belsőnézetes lövölde lesz, méghozzá „brinepunk” körítéssel. Hogy az mégis milyen stílus? Próbáljuk kihámozni az előzetesből!

Against the Storm (PC)

Emberszabású hódok küzdenek a túlélésért egy bolygón, ahol sosem áll el az eső. A roguelike-elemekkel fűszerezett városépítőben megannyi veszéllyel kell szembenéznünk az esőzésen túl is. Október 18-án jelenik meg.

Arcadian Atlas (PC)

A szerelem sosem egyszerű, pláne, ha az egy egész ország sorsa is a képletbe kerül. Az Arcadian Atlas egy izometrikus nézetű stratégai és szerepjáték lesz, amelyben tizenkét egyedi karakterosztály és százötvennél is több képesség vár majd ránk. 2022-ben jelenik meg.

Blasphemous (PC, PlayStation 4, Switch, Xbox One)

A Blasphemous hányattatott sorsú lovagjának útja a végéhez ér december 9-én, amikor befut az ingyenesen elérhető Wounds of Eventide kiegészítő. Ezzel együtt egy kis ízelítőt is kapunk majd a második részből – bizony, 2023-ban folytatódik a játék.

Cantata (PC)

Egy idegen világ meghódítására törünk a Cantatában, nagyravágyó terveinket pedig három különböző frakció zászlaja alatt is végrehajthatjuk. A Modern Wolf játéka vizuális szinten mindenképp egyedi lesz, de a körökre osztott harcok is izgalmakat tartogatnak.

City Block Builder (PC)

Ugorjunk vissza hatvan évet az időben: az '50-es évek Los Angelesét építhetjük fel és szabhatjuk a kedvünkre a City Block Builderben. Sztorimód és homokozómód is vár ránk majd a játékban, amely hamarosan korai hozzáférésbe lép.

Conscript (PC)

A verduni ütközetet új szemszögből élhetjük át a Conscriptben, amelyben egy, az árokrendszerben ragadt, francia katona Resident Evil-szerű szörnyűségekkel (például szigorú eszköztár-menedzsmenttel) kénytelen szembenézni. 

Dice Legacy (PC, Switch)

Ebben a játékban egy gyűrűvilágban kell létrehoznunk a városunkat, de mindennek a végkimeneteléről a kockák döntenek – és ahol a szerencse ekkora szerepet játszik, a roguelike-elemek sem lehetnek messze. Szeptember 9-én jelenik meg.

 

Diluvian Winds (PC, Switch)

A Diluvian Windsben szintén antropomorf hódok játsszák a főszerepet. Ebben a kalandjáték-menedzsmentjáték hibridben egy toronyőr szerepét öltjük magunkra. A dolgunk, hogy felkészüljünk az érkező árra, és megvédjük a városunkat.

Endlight (PC)

Az Endlightban egyetlen dolgunk lesz: átnavigálni a tájon. Igen ám, csakhogy ez a pszichedelikus vidék minden, csak nem egyszerű. Arra utazunk, amerre szeretnénk, de készüljünk fel egy elmét próbára tévő kalandra!

Eville (PC)

Mióta az Among Us befutott, egyre-másra bukkannak fel a gyilkosos játékok, az Eville is egy ezek közül. A formulát annyival dobja fel, hogy a halál után is sokkal nagyobb befolyásunk marad a játékra. A demója még ma megjelenik.

Falling Frontier (PC)

A Stutter Fox Studio játéka szeretné megreformálni az űrben játszódó RTS-ek zsánerét. Ezt egy procedurálisan generált csillagrendszerrel, gazdag hajótestreszabási lehetőségekkel és látványos harcokkal képzeli. Öt percen át pillanthattunk be a Falling Frontier működésébe.

FAR: Changing Tides (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

A FAR: Lone Sails folytatásában tovább kalandozunk egy elárasztott világban, hogy ősi romokat, elfeledett technológiát fedezzünk fel. A megjelenés 2022 elején várható.

Jupiter Moons: Mecha (PC)

Mechacsatákat így még nem vívtunk. A Jupiter Moons: Mechában egy idegen AI által megszállt óriásgépekkel vesszük fel a küzdelmet, de ezt egy kártyagyűjtögetős harcrendszerrel tesszük. Várhatóan 2022 első felében jelenik meg.

Loopmancer (PC, konzolok)

A Loopmancerben egy időhurok csapdájába esik Xiang Zixu, akinek a halál sem állhatja útját abban, hogy felfedezze a Dragon City cyberpunk városának szívében megbúvó sötétséget. A válogatott ellenfelek ellen válogatott fegyvertárat vethetünk majd be. 

Nine to Five (PC)

A nyitóceremónia után újra visszatért a Nine to Five, ezúttal azért, hogy a ma induló korai hozzáférést beharangozza. Ebben a free-to-play taktikai lövöldében 3v3v3 felállásban küzdhetünk a többi vállalati zsoldos ellen.

Nura's Wish (PC)

A fény és az árnyék erejét kell használnunk a Nura's Wishben, amiben egy aranyos vöröspandát irányítva oldhatunk meg hetvennél is több furmányos fejtörőt. Mi hordozzuk az utolsó fényt a Földön, úgyhogy a küldetésünk nem is lehetne fontosabb. A demója már tölthető a Steamen, de a megjelenésre 2023-ig kell várnunk.

Oaken (PC, Switch)

A mágikus erdő mélyén is ismerik a roguelike pakliépítős játékformulát, így az Oakenben is ez lesz az eszközünk arra, hogy felébresszük a rengeteg szellemeit, és megmentsük a tölgyeket.

Roots of Pacha (PC, Switch)

Ebben a civilizációépítőben egészen a kőkorig utazunk vissza, hogy az emberiség hajnalán bizonyítsuk rátermettségünket. Állatokat idomítunk, növényeket termesztünk, és szembenézünk mindennel, amit az élet az utunkba sodorhat. 2022-ben jelenik meg.

Sandwalkers (PC, Switch)

Jónéhány antropomorf állatot láttunk ma este, de azok sehol nem néztek ki olyan jól, mint a Sandwalkers trailerében. Ez a körökre osztott taktikai roguelike a PC-t és a Nintendo Switchet célozta meg.

Serial Cleaners (PC, konzolok)

Találkoztunk már néhányszor a Serial Cleanersszel, de egyszerűen nem tudunk betelni a 90-es évek alvilági takarítóbrigádjával. A játék megjelenése a jövő év elején várható.

Squadron 51 (PC)

 A Squadron 51 már első ránézésre is elvarázsolt bennünket a fekete-fehér FMV-stílusával, az 50-es évek sci-fi filmjeit parodizáló sztori pedig már csak a hab a tortán. Lessetek rá a demójára!

Tandem: Tale of Shadows (PC, PlayStation 4, Switch, Xbox One)

Emma és a játékmackója, Fenton egy elveszett varázsló nyomát kutatja. A demónak hála akár ma is kipróbálhatjátok ezt a különös puzzle-játékot.

tERRORbane (PC, Switch)

A tökéletes videojáték nem létezik, mindig akad egy-két bug. A tERRORbane esetében ez pedig csakis jó hírt jelent. Ha megtetszett az előzetes, csekkoljátok le a játék demóját! 

Terror of Hemasaurus (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

Loren Lemcke agymenésének hála egy pixeles kaiju bőrébe bújhatunk, hogy aztán annak rendje és módja szerint elpusztítsuk a várost. Kell ennél több?

The Amazing American Circus (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

Az utóbbi idők egyik legfurcsább deckbuildere egyben menedzsmentjáték is. A lapokkal taktikázva egy klasszikus cirkuszt igazgathatunk.

The Crackpet Show (PC)

Ha a műsor végén külön díjjal illették volna a legelvetemültebb játékot, akkor meglenne a nyertesünk. A bizarr kooperatív shoot ‘em up trailere magáért beszél, a demója pedig már tölthető.

There Is No Light (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

Novemberben minden nagyobb platformra megérkezik a There Is No Light – egy sötét és brutális pixelkaland, melynek főellenfelei könnyen visszaköszönhetnek a rémálmainkban.

The Serpent Rogue (PC)

Mágikus lények, egy sötét fantasyvilág és egy maszkos utazó, aki nem retten meg semmitől. Szelídítsük meg a vadon szörnyetegeit, és fedjük fel meg a varázslatos mutációk rejtélyét!

The Waylanders (PC)

A The Waylandersben megelevenedik a kelta mondavilág. Szedjük össze a csapatunkat, és vágjunk neki ennek a varázslatos világnak! 

Timberborn (PC)

Sok városépítőt láttunk ma, de egyikben sem szorgoskodott annyi hód, mint a Timberbornban.

Time Loader (PC)

Ebben a 2,5D-s sztoriközpontú platformerben egy apró robot kalandjait élhetjük át egy hétköznapi háztartásban.

 

Townscraper (PC, Switch)

Talán túlzás lenne valódi városépítőnek nevezni a Townscapert, hiszen néhány kattintással vagy érintéssel komplett utcanegyedeket húzhatunk fel. Az azonban vitathatatlan, hogy a játék csak úgy árasztja magából a nyugalmat.

You Suck at Parking (PC)

A tisztességes parkolás sokak számára igazi megpróbáltatást jelent, a You Suck at Parking azonban gondoskodik róla, hogy senki ne szálljon el az önbizalomtól.

Zephon (PC)

A Warhammer 40.000: Gladius fejlesztői ezúttal is egy futurisztikus stratégiai játékot készítettek, ezúttal egy teljesen egyedi univerzumban.

Idén is van gamescomos aloldalunk, kövessétek velünk a legfrissebb fejleményeket!

1.
1.
habo
Blasphemous 2 érdekel de nagyon
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...