Mit tudtunk meg a Dead Space remake-jéről?

  • Írta: gorien
  • 2021. szeptember 1.
  • Videó
Link másolása
Isaac Clarke újra átélheti nekromorfokkal teli rémálmát a USG Ishimura fedélzetén, amikor az EA Motive végez a Dead Space-remake elkészítésével. A fejlesztők most bepillantást engedtek abba, milyen korai fázisban jár a fejlesztés.

Híresztelések és találgatások után a nyári EA Play Live-on bemutatkozott a Dead Space remake-je, igaz, csak egy röpke teasernyi látnivalóval. Bejelentésekből és interjúkból azóta megtudtuk, hogy nem lesz benne mikrotranzakció, ellenben kapunk kivágott részeket, a projekt élére pedig a ubisoftos veterán, Eric Baptizat került. Tegnap este a fejlesztők egy valamivel több mint negyvenperces streammel jelentkeztek, amiből újabb dolgok derültek ki.

Az EA Motive szerint a tegnapi bejelentkezés unortodox volt, hiszen a játék fejlesztése még nagyon korai szakaszban jár, de a kezdetektől nyitottak akarnak lenni a közösség felé. Ennek megfelelően sok készanyagra ne számítsunk a felvételben, de például Isaac Clarke új modelljét így is megcsodálhatjuk. A főhős ráadásul elhagyja némaságát a remake-ben: a későbbi részekben is a hangját adó Gunner Wright szólaltatja majd meg. A fejlesztők két kikötést tettek annak érdekében, hogy az eredeti játék atmoszféráját ne zavarja meg egy fecsegő Isaac: csak olyan szituációkban fog beszélni, amikor megszólítja valaki, vagy ha túl szürreális volna, hogy szó nélkül hagy valamit.

A remake esetén fontos szempont, hogy az eredetihez hű alkotást tegyenek le az asztalra, de építsenek az alapra, ami már adott. A sztori változatlan marad, ugyanúgy Clarke kalandjáról szól a USG Ishimurán, de jobban ráfeküdnek a világépítésre (például audionaplók révén), hogy még inkább összekössék a folytatások és a könyvek univerzumával.

A technikai oldalról láthattunk néhány atmoszférikus szépítést (új füst- és fényeffekteket), illetve a játékmeneti változások is szóba kerültek. Az ígéretek szerint vágások és töltőképernyők nélkül élvezhetjük majd a remake-et, sokkal szabadabb lesz a mozgásunk a súlytalansági jelenetekben, és bemutatták a „peelinget” is. Úgy kalibrálják újra a fegyvereket, hogy azok látványosabb sérüléseket okozzanak a nekromorfoknak, és mindegyiknek más hatása legyen a különböző típusú ellenfelekre: lemarhatjuk róluk a húst, felfedve a csontokat, még mielőtt teljesen lekaszálnánk a végtagokat – ilyen módon egyértelmű visszajelzést kapunk, hogy melyik fegyver mennyire hatásos az adott helyzetben.

A Dead Space-remake feltehetően jövő ősszel debütál PC-n, PlayStation 5-ön és Xbox Series X/S-en.

20.
20.
JohnSpartan
#19: Szerintem nincs baj vele ha egy korszakalkotó játèkot feltúrbóznak annak ellenère hogy "szerintem" mai szemmel is rohadt jól nèz ki mèg az első rèsz is. Szívesen fogom majd vègigjátszani 6x-ra is az első rèszt ha lesz hozzá új masinám és TV-m is ami jövő kariig biztos nem fog megvalósúlni.
19.
19.
Josi21
17# 18# Első. Megvan mindhárom rész dobozos verzióban. Nem kell újra kiadni ugyanazt. Első rész mai szemmel valóban csúnya, 2. szerintem, igaz ez magán vélemény , megállja a helyét. Második ( 18... ) Black valóban egy korszak alkotó lövölde._ Ott a pont nincs mit ragozni rajta. De mint minden korszaknak vége lett, ha még Fekete is egy szép emlék marad. Sok játék pörög a fejemben, de újra játszani egy feljavított verziót... Izé, köszönöm, de nem maradjanak meg a régi emlékek ! :)
18.
18.
PS4jacksony
#13: Csak ezeket kinyomhatták volna a PS4 idejében én nagyon örültem volna egy BLACK remake - nek az általam minden idők egyik legjobb,legtökösebb FPS nek tartott cím ahol súlya volt a lövedékeknek egyszerűen brutális amit akkor és ott letettek az asztalra minden féle Hype nélkül teljesen váratlanul lépett elő de nem is ez a lényeg . . . . Egy GTAV nek van létjogosultsága szebbnek jobbnak lenni .De ezt a Dead Spacet ha most elém tennék felújítva sem esnék hanyatt az úgy volt jó és akkor ahogyan kiadták. Nem elég KÜLÖNLEGES ,hogy megérdemelje mint egy Shadow Of The Colossus . Ennyi Erővel jöhet a Sillent Hill 1 is ! Sőt igazából nincs bajom azzal,hogy felújítják a Dead Spacet fasza cucc az is de Egy éve lassan kint vannak a Next Gen konzolok és nincs igazi komoly cím kint hanem ezekbe fektetnek 2 éveket vagy többet ahelyett,hogy ÚJ címekbe kezdenének masterelnének meg Remakelnének majd kicsit KÉSŐBB !!!
17.
17.
xanatos0911
#13: Egyetértek Veled abban, hogy ez az új trend van kiemelkedőben már régóta a film és játékiparban egyaránt, sajnos egyre több mindent adnak ki újra és sokszor még el is basszák vele a gyerekkori emlékeimet (lásd pl Mafia remake).

Ettől függetlenül az új DS-t én tárt karokkal várom, főleg, hogy megvolt az egy és a három már régóta de valahogy sosem vitt rá a lélek, hogy nekiálljak a trilógiának, pedig megvettem kemény £3-ért a második részt is pár hete. A minap felraktam az első részt és azt kell, hogy mondjam még mindig megállja a helyét, de ez főképp a hanghatások miatt mondható el. A legzavaróbb számomra az az irányítás ami számomra kissé esetlennek tűnik, utána viszont ott kullog utána a grafika is. PC max settings ide vagy oda, de azért már látszik, hogy lejárt a szavatossága a PS3/XB360 éra elején megjelent játékoknak.

Amit nem értek viszont, hogy miért kéne újításnak lenni benne? Egy Dead Space (1) remakeről beszélünk. Azt félretéve, hogy ki szereti ki nem szereti a remakeket általában, abban mindenki egyetért, hogy kényes terület, hiszen ha ugyanazt adod az embereknek csak szebb köntösben akkor azért nyafognak mert nincs benne elég újítás, ha meg belevisznek új dolgokat akkor meg azért, mert nem hű az eredetihez és hogy merészelték megbolygatni.

Első napos vétel ugyan nem lesz, hacsak rá nem függök addigra az egész sorozatra, de az első leárazásban tuti behúzom.

PS: Azt is látom itt a kommentek között, hogy meg mindig van aki nem tudja miben különbözik egy remake és egy remaster.
16.
16.
Ps fanboy
Én személy szerint pont örülök, hogy újjáépítik ezt a részt. Nekem mindig voltak benne hiányosságok már 2008 ban is. A grafika csak összhatásban volt jó, külön külön nézve elmosódottak voltak a tereptárgyak, textúrák, ahogy a főhős szkafandere is, ami ráadásul folyamatosan a képedben volt, ha egy picit jobban ráközelített a kamera. A folyton ismétlődő folyosók szegényes berendezése sem vett le a lábamról. Számomra hiába volt zseniális a játék, ezek a dolgok valahogy mindig zavartak benne. Most végre olyan lesz, amilyennek eredetileg is lennie kellet volna. :)
15.
15.
crytek
#13: Ebben van a biztos zseton a régi már sikeres címekben. Így nem kell rizikót vállalna egy esetlegesen érdektelen új ip miatt.
Annyi meg annyi címet hozhatnak /hozhatnának vissza még hogy hoho...

Vietcong 1-2 unreal engine 5-el volna az álmom
14.
14.
Ps fanboy
#9: Nameg az is jól látszik, hogy az eredeti kép egy sötét folyosót ábrázol csupán, ahol szinte semmi fényforrás nincsen, a remake képén pedig vannak fények is, amik itt ott visszacsillannak, ez eleve élőbbé teszi az atmoszférát. Hozzá kell tenni, a Dead Space 1 sosem igazán a textúrák minőségében volt szép és kidolgozott, hanem az ezekhez párosított fény árnyék effektek villózásában, ezek összhatása hiányzik az első képről. Szóval valóban trükkös.
13.
13.
Josi21
Nincs itt semmi újítás, kap egy mai grafikát, jobb sérülés modellt... Az a baj a régi motorosok ( kreatív fejlesztők ) kihaltak. Copy- copy hátán. Ez sajnos minden területre igaz. Szép új világ. :(
12.
12.
KopyAti
#8: Hat akkor sajnálom, kösz!
11.
11.
PS4jacksony
#5: Ezzel az " Ég és Föld ,, különbséggel várj még egy kicsit azért mondjuk az baszna be ha nem lenne minimum szebb, Részemről csak arról van szó és biztos sokan egyet értenek itt a Playstation 5 pl és gyakorlatilag alig van rá játék. Ha csak engem nézünk a Demon Souls egy réteg játék engem nem hat meg ahogyan a pókember sem. A Kis Racket új rész az szuper basszus szinte semmi nincs komolyabb cím vagy Returnal ? Nekem nem jött be az sem inkább olyan címeket várok mint a Callisto Protocol - GT7 - PRAGMATA .... Ezeknek a címeknek minimum a PS5 Rajtjánál már rendelkezésre kellett volna állni különben minek adták úgy ki az egész gépet ? Csúfság ! PS4 es címekkel játszunk az új genen ? Meg Remasterekkel ? Személy szerint inkább Dobtam volna piacra 2023 ban de akkor komolyabb nyitócímekkel ez így eléggé elkeserítő ! Én már amikor egy újabb Remastert látok a kedvem is elmegy baromi töketlen lett már az egész játékipar Tisztelet a kivételnek !
10.
10.
crytek
#9: Az a kép xbox 360-ról való.. Ez kb olyan most mint a Crysis Remastered -et úgy promozzák hogy ott is szintén az xbox 360-as ocsmányság van az egyik oldalon.. A cél sokkal szebbnek lássad az újat.
9.
9.
Ooorky
#5: A fenti kép kb. olyan mikor az apple demózta az új ifónok kameráját, ahol a régi telefonnal direkt szar képet csináltak, hogy mutogathassák milyen fasza az új...

Ez a kép is ez a kategória, pc-n klasszisokkal jobban néz ki a régi, max konzolon lehet ilyen ocsmány mosott.
8.
8.
Scoo
#7: Két könyv: Dead ​Space – Martyr és a Catalyst. Mind a kettő az első rész előtt játszódik. Magyarul azt hiszem nem jelentek meg.
7.
7.
KopyAti
Milyen könyvek íródtak ebben az univerzumban?
6.
6.
pmarci66
#5: +1, eddig engem is megvettek.
5.
5.
Scoo
#3: 13 éves játékról beszélünk, de még a 3. rész is nyolc éves! Ég és föld lesz grafikailag a különbség, ahogy a fenti képen is láthatod. A Last of us 1 azért nem jó példa mivel ott nem hagytak ki generációt. Ps3-ról ment ps4-re. Ez a remake kihagyott egy generációt és közben "felnőtt" egy újabb gamer generáció, akik nem játszottak ezzel és biztos nem vennék elő, hiszen ez nekik már retro game. Így legalább megismerhetik és ha sikeres lesz talán jönni fog új, nem remake rész is.
Amit eddig láttam engem eddig meggyőzött. A fejlesztők tényleg jól ismerik a Dead Space-t és látszik a rajongásuk.
4.
4.
pmarci66
#3: Oké, de ez nem remaster lesz, hanem remake. Nem csak "rendbe rakják az árnyékokat", meg húznak a textúrákon, hanem konkrétan egy új játékot fejlesztenek, új motorral meg mindennel. Szóval Dead Space, azon alapul, de újraalkotják az egészet modernebb köntösben. Én személy szerint nagyon várom, az pedig mindenképpen jó dolog, ha ezzel új emberek is megismerik ezt a remek játékot.
3.
3.
PS4jacksony
Oké meg minden ez a Remaster ......De ennek kb nulla értelme van mint a Last Of Us 1 et ami már alapból szép mi a fenének remasterelni éveket beleölni,hogy "kicsit szebb ,, legyen .... . A Dead Space ma is megállná a helyét az Audiovizuális élmény is korszakalkotó volt amikor megjelent. Valakinek már tényleg a fejlesztőkre kellene szólni,hogy az új generációs gépekre kellene fejleszteni és nem egy egy 2008 as játékon rendberakni az árnyékokat és ezzel évekig nyűglődnek....
2.
2.
Őrnagy
#1: Tippelhetek? Nem kap. Az mostanában a Sony-exek kiváltsága.
1.
1.
darksiders19873
Kíváncsi leszek hogy ez is kap e hivatalos magyar fordítást!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...