Steam Deck - lessünk be a motorháztető alá!

  • Írta: fojesz
  • 2021. október 7.
  • Videó
Link másolása
A Valve közzétett egy videót, amelyben megmutatja, hogyan lehet szétkapni a Steam Decket, illetve kicserélni annak bizonyos alkatrészeit - annak ellenére, hogy határozottan nem ajánlja ezt.

Miután a Valve úgy promózza a Steam Decket, hogy az egy hordozható PC, ami lényegében minden steames játékot, sőt bármilyen más programot is képes futtatni, nem véletlen, hogy az a leggyakoribb kérdés a rajongóktól, hogy cserélhetőek-e az alkatrészei. A cég válasza erre egy határozott nem: a Steam Deck hardvereit direkt ehhez a felépítéshez válogatták össze, nem igazán tartották hát szem előtt, hogy a felhasználók is frissíthessék az alkotóelemeit.

A cég ennek ellenére kiadott egy ötperces videót, amely megmutatja, hogyan lehet szétszedni a gépet, illetve hogyan lehet hozzáférni az analóg karokhoz vagy az SSD-hez, ha úgy döntenénk, mégis megpróbálkozásunk a barkácsolással. Mindezt persze csak saját felelősségre csináljuk: nagyon vicces, hogy a felvétel narrálása javarészt arról szól, hogy milyen anyagi és egészségügyi kockázatokkal járhat, ha elkezdjük buherálni a masinát.

A Steam Deck első példányait decemberben kezdik el kiszállítani az előrendelőknek, az alap, 64 GB-os tárhellyel szerelt gép 400 dollárt kóstál majd, de készül belőle 256 és 512 GB-os variáns is - ezek 530, illetve 650 dollárba fájnak.

Aki nem bírja a szereléssel járó stresszt, kattintson ide, és nézegesse, hogyan fut a The Witcher III a Steam Decken!

1.
1.
xanatos0911
Haha ez jó. Kitalálták, hogy hogyan tegyék közzé az ügyvédek által leírt szöveget a DIY-t illetően. Nem rossz húzás meg annak ellenére sem, hogy az egész narráció egy cringe-fest. Egyébként legalább beigazolódott, hogy miért a 64GB-os verzió éri meg a legjobban.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...