Call of Duty: Vanguard - kiszivárgott az anti-cheat

  • Írta: szlav
  • 2021. október 16.
  • Hír
Link másolása
Az Activision alig néhány napja leplezte le a Call of Duty: Vanguard és a Warzone új anti-cheat rendszerét, a hírek szerint az új csodavédelem máris kiszivárgott. Ezzel a csalások készítői komoly előnyre tehetnek szert.

A Call of Duty-széria többjátékos módjai sajnos a kezdetek óta vonzzák a csalókat, ez a helyzet pedig az ingyenesen játszható Warzone óta csak rosszabbodott. Az Activision ernyője alatt dolgozó fejlesztőcsapatok inkább kevesebb, mint több sikerrel küzdöttek ez ellen, idén azonban eljöhetett volna a régóta várt fordulópont. Az Activision néhány napja leleplezte a Ricochet névre hallgató új anti-cheat rendszerét, amely kernelszinten működve akadályozná meg a csalásra használt szoftverek futtatását. Ezt a védelmet használja majd a Call of Duty: Vanguard, illetve a későbbiekben a Warzone is.

Mindez ígéretesen hangzott, hiszen a Valorantnál is bevált a hasonló rendszer, arra azonban senki nem számított, hogy már a Vanguard megjelenése és a Ricochet debütálása előtt kiszivárog az anti-cheat rendszer. A VGC jelentése szerint márpedig pontosan ez történt, ráadásul egy alig néhány napos buildről van szó.

Ez tehát azt jelenti, hogy a csalásokat készítő és áruló ügyeskedők már a megjelenés előtt nekiláthatnak a rendszer megfúrásának. Sajnos tudjuk, hogy a csalók és a védelemgyártók közti fegyverkezés sosem ér véget, ezzel azonban komoly előnyhöz juthattak azok, akik szeretik hazavágni mások játékát. Az interneten egyébként kering egy konteó, miszerint az Activision egy lépéssel a csalók előtt járva szándékosan szivárogtathatta ki a Ricochet kamuváltozatát, hogy afféle csaliként használva tévútra vezessék, és elkapják őket. Ez egyelőre persze csak egy vad elmélet, de nem bánnánk, ha beigazolódna.

A Call of Duty: Vanguard egyébként november 5-én érkezik PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re. A multiplayer bétatesztjéről írt beszámolónkat itt olvashatjátok.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...